hero taustakuva

Löydä Tukholman herkullisimmat ruokapaikat – 9 ravintolaa, joita ei kannata jättää väliin

Shutterstock artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Matkailija ei jää nälkäiseksi Tukholmassa, sillä kaupungin ravintolavalikoima tarjoaa mahdollisuuden tutustua maailman eri keittiöihin kotoisasti Pohjoismaissa. Koe uusia makuelämyksiä tai pitäydy tutuissa makumaailmoissa – Tukholmasta löydät kaikkea! 
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 25.10.2019
facebook   whatsapp

Público

Ruotsin pääkaupungin Tukholman sydämessä sijaitseva, vahvasti Latinalaisesta Amerikasta vaikutteita hakenut Público on trendikäs ravintola, jonka keittiössä yhdistyvät perulaiset ja meksikolaiset maut. Ravintolassa on myös hyvä kasvisruokavalikoima, ja Públicolla onkin erikseen oma kasvisruokalista.

Ravintola rohkaisee asiakkaitaan kokeilemaan ennakkoluulottomasti uusia makuja, ja vakuuttaa Públicon tarjoavan täysin uudenlaisen tavan nauttia illallista.

Pitkä tequilabaari huolehtii asiakkaista ruokia odotellessa. Kesäisin ravintolaan avataan terassi, ja kesäöinä ravintola toimii myös yökerhona.

Público
Rödbodtorget 2

Matapoteket

Hauskasti nimetty Matapoteket – ruoka-apteekki – on vuonna 2013 avattu ravintola, joka tarjoilee pääasiassa raakaruokaa. Ravintolassa huomioidaan useimmat ruokarajoitteet, ja listalla on niin gluteenittomia kuin maidottomia, vehnättömiä kuin sokerittomiakin tuotteita.

Matapoteketissa tarjoillaan muun muassa pizzaa, salaattia ja smoothieita. Lyhyt ruokalista on yllättävän monipuolinen, ja arkisin tarjolla on lisäksi lounasta. Ravintolasta saa myös aamiaista.

Södermalmilla sijaitsevan ravintolan nimen tuoma teema näkyy paikan päällä: henkilökunta palvelee asiakkaita ravintolassa sijaitsevan hauskan apteekin tiskin takaa.

Matapoteket
Bondegatan 6

The Meat

Nimensä mukaisesti runsaasti liharuokia tarjoileva The Meat -grilliravintola on paikka, jossa voi herkutella liha-annoksia eteläamerikkalaiseen tyyliin. Ruokalista on tuhti: pihvejä, hampurilaisia, fajitoja ja makkaroita on tarjolla nälkäisille asiakkaille.

Ravintolassa yhdistyvät grilli ja viinibaari. The Meat -ravintolan juomavalikoima on laaja ja vakuuttava, minkä lisäksi paikka on tunnelmallinen ja sopii mainiosti myös suurelle seurueelle.

Aivan Tukholman päärautatieaseman vieressä sijaitseva ravintola on helppo valinta niin lounasaikaan kuin illallisellekin.

The Meat
Vasagatan 7

Teatern -food court

Mikäli kaipaat helppoa ja nopeaa syötävää suurelle joukolle, on ostoskeskuksen ravintola-alue loistava valinta. Ringen-ostoskeskuksessa tarjolla on 11 huippukokin ja yhden kondiittorin muodostama Teatern-ravintolakeskittymä.

Vaihtoehtoja on tarjolla moneen makuun, ja ravintolat tarjoavat esimerkiksi kalaruokia, makkaraa, pizzaa, nuudeleita sekä vegaania pikaruokaa.

Ostoskeskus sijaitsee Södermalmin eteläosassa, ja Teatern-ravintolakeskittymän ruokapaikat ovat avoinna päivittäin aamusta iltaan, joten herkkuruoat ovat hyvin helposti saatavilla.

Teatern
Götgatan 132

Vigårda

Mikäli kaipaat laadukasta pikaruokaa ja hyviä hampurilaisia Tukholmassa, on Vigårda toimiva valinta. Hampurilaisketju on huippukeittiömestareiden Melker Anderssonin ja Daniel Coyetin perustama. Kaksikolla on selkeä tavoite ruoan suhteen: sen tulee olla yksinkertaista, nopeaa, tuoretta ja hyvää.

Vigårda on ketju, jolla on seitsemän toimipistettä ympäri Ruotsia. Useampi ravintola sijaitsee Tukholman keskustassa, ja esimerkiksi Vasagatanilla on jopa kaksi Vigårda-ravintolaa.

Ketju tarjoilee edullisia hampurilaisia, mutta niiden lisäksi listalla on myös muutamia salaatteja sekä drinkkejä. Hampurilaisia on saatavilla moneen eri makuun.

Vigårda
Vasagatan 44

Ruokarekat

Tukholmassa on monia hyviä ruokarekkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden saada vatsa täyteen nopeasti, herkullisesti ja edullisesti.

Kaupungissa toimii yli 20 ruokarekkaa, jotka myyvät monipuolisesti katuruokaa kaikkialta maailmasta. Ruokarekkojen avulla voi tehdä makumatkan vaikkapa Intiaan tai Meksikoon.

Liikkuvien katukeittiöiden sijainti vaihtelee, ja valikoimaan sekä rekkojen sijaintiin voi tutustua esimerkiksi ruokarekkojen omilla verkkosivuilla.

Paradiset

Luomuruokaa etsivien matkailijoiden kannattaa suunnata Paradiset-ruokakauppaan, missä on saatavilla myös valmista ruokaa. Tarjolla on suuri valikoima tuotteita: keittoja, salaatteja, kasvisannoksia, hampurilaisia, tapaksia ja pizzoja.

Paradiset on helppo valinta, sillä monipuolinen valikoima takaa, että se sopii mainiosti myös suurelle joukolle. Toimipisteitä on kolme ympäri Tukholmaa.

Paradiset

Flippin’ Burgers

Flippin’ Burgers on Vasastanin kaupunginosassa sijaitseva ravintola, joka käynnisti Tukholman hampurilaistrendin vuonna 2012. Flippin’ Burgers oli kaupungin ensimmäinen ravintola, joka tarjosi alusta saakka itse valmistettuja hampurilaisia.

Ravintolassa tarjoiltavat raaka-aineet valitaan harkitusti, ja jokainen valmistaja sekä tuottaja on ravintolan väelle tuttu. Esimerkiksi hampurilaisissa käytettävät luomusämpylät tulevat päivittäin tuoreina ravintolaan suoraan leipomosta.

Flippin’ Burgers on avoinna vain iltaisin, eikä trendikkääseen ravintolaan voi tehdä pöytävarausta. Ravintolan lisäksi Flippin’ Burgersilla on myös ruokarekka, joka tarjoilee pieniä hampurilaisia eli slidereita.

Flippin’ Burgers
Observatoriegatan 8

La Neta

Tukholmassa voi herkutella aidolla meksikolaisella katuruoalla, jota on tarjolla muun muassa La Neta -ravintolassa. Mutkaton ja yksinkertainen ravintola on helppo vierailukohde vaikkapa nopealle lounaalle.

Ruokalistalla painotetaan meksikolaisia herkkuja ja makuja, sillä listalla on tacoja ja quesadilloja, mutta myös meksikolaisia jälkiruokia. Myös juomat ovat meksikolaisia. Ravintola on edullinen, joten se sopii mainiosti myös budjettimatkailijoille. La Netalla on kaksi toimipistettä Tukholmassa.

La Neta
Barnhusgatan 2

K25

Ravintoloiden täyttämä K25-ruokatila on 11 ravintolan keskittymä, joka palvelee asiakkaita kuutena päivänä viikossa aamusta iltaan. Aamiainen, lounas ja illallinenkin onnistuvat siis helposti samassa tilassa.

K25 tarjoaa istumapaikat 250 asiakkaalle, mutta siitä huolimatta tila on tunnelmallinen ja se on sisustettu trendikkäästi. Alue onkin mainio kohde niille, jotka kaipaavat vaihtoehtoja mutta syövät kuitenkin mieluusti samassa paikassa kerta toisensa jälkeen.

K25
Kungsgatan 25

>> Lue lisää vinkkejä Tukholmaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lisää vinkkejä Tukholman ravintoloihin

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Burgeri ei ole laaturuokaa, se on aina ainoastaan jauhelihapihvi sämpylän välissä. Se joka pitää burgeria gurmeena syö varmaan pääasiassa vain valmisruokia ja eineksiä. Yleensä nuo gurmeena mainostetut burgerit ovat vieläpä jumalattoman rasvaisia ja suolaisia ettei makuelämyksenä jää kuin oksennuksen tunne.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.