Hyppää sisältöön

Riemukas päivä koko perheelle – tällainen on Pariisin Disneyland

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.04.2018
Lapsuuden satujen taika ei ole missään lomakohteessa niin lähellä kuin Pariisin Disneylandissa. Huvipuisto, useat hotellit ja muut lukuisat palvelut takaavat, että alueelta löytyy kaikki tarpeellinen loman ajaksi.

Taikaa vuorokauden ympäri

Disneylandissa satuja ei vain käydä katselemassa tai kuuntelemassa, vaan ne koetaan itse. Huvipuistossa voi kieppua vauhdikkaissa laitteissa ja Walt Disney Studios Parkissa pääsee kurkistamaan elokuvien kulissien taakse.

Pariisissa sijaitsevan Disneyworldin alueelta löytyy seitsemän erilaista Disney-teemahotellia. Yönsä voi viettää vaikka villin lännen tapaan Cheyenne-hotellissa tai viiden tähden Disneyland-hotellissa, jossa voi törmätä tuttuihin Disney-hahmoihin, kuten Mikki Hiireen ja Tuhkimoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Disney Villagessa on kymmenittäin kahviloita ja ravintoloita, useita elokuvateattereita, show-esityksiä ja yllätyksiä. Mitä tahansa hassua voi tapahtua – lapsuuden suosikkihahmo saattaa vaikka tupsahtaa seuraksi illallispöytään. Hintataso alueen ravintoloissa on suomalaisittainkin korkea, joten pienellä budjetilla vierailevien kannattaa pakata mukaan omat eväät.

Disneyland sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Pariisin keskustasta, ja sinne pääsee näppärästi joko omalla autolla tai RER A -junalla. Puiston lippuja on myynnissä joko yhdelle tai kahdelle päivälle, ja kahden päivän lippu kannattaa, jos haluat ottaa vierailusta kaiken ilon irti. Liput kannattaa ostaa etukäteen Disneylandin verkkosivuilta.

Alueella sijaitsee hotelleja, joiden hintataso on selvästi Pariisin keskustahotelleja kalliimpi. Jos kuitenkin suunnitteilla on vierailla puistossa kahtena päivänä, on Disneyland-alueella sijaitseva hotelli ehdoton vaihtoehto.

Prinsessoja ja merirosvoja viidessä teemapuistossa

Disneylandiin tullaan tottakai tapaamaan tuttuja Disney-hahmoja, mutta myös hurvittelemaan huvipuistossa ja kokemaan satujen taikaa. Pariisin Disneylandissa on kaksi huvipuistoa: Disneyland Park ja Walt Disney Studios Park.

Lumoava Disneyland Park -huvipuisto on jaettu viiteen erilaiseen teemapuistoon. Esimerkiksi Adventurelandin syvissä viidakossa tai pelottavassa Pääkallomaassa jokainen nuori sankari voi koittaa onneaan rosvojen nappaamisessa. Fantasyland karuselleineen on suunnattuu erityisesti pienimmille vierailijoille, mutta alueen maamerkkinä toimiva Prinsessa Ruususen linna lumoaa vanhemmankin kävijän. Kaikissa teemapuistoissa riittää hauskaa puuhaa, pelejä ja vempaimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockDisneyland, Pariisi
Disney-pehmo on suosittu tuliainen Disneyland-vierailulta.

Walt Disney Studios Park päästää kävijänsä kurkistamaan, millaista on rakastettujen Disney-elokuvien kulissien takana ja kokemaan, miltä tuntuu kutistua lelun kokoiseksi.

Tämäkin teemapuisto tarjoaa lukuisia hurvittelumahdollisuuksia huvipuistolaitteista erilaisiin aktiviteetteihin, mutta myös mahdollisuuden tutustua hauskalla tavalla esimerkiksi elokuvien tuotantoon.

Runsaiden palveluiden ansiosta Disneylandissa viihtyy vaikka useammankin päivän. Alueelta löytyy jopa golfkenttä jonne vetäytyä pelaamaan, jos Disney-maailman yltäkylläisyys alkaa pyörryttämään.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jenna Lehkonen, Anni Moilanen ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Powerpark

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Pariisin nähtävyydet

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka eivät jätä kylmäksi

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja