Kuva: Istockphoto
Lontoo, Iso-Britannia

Tässä viisi kaupunkilomakohdetta pääsiäiseksi – näin pyhät vaikuttavat matkailijaan

Pääsiäisen pyhien neljän päivän mittainen vapaa sopii loistavasti keväiselle kaupunkimatkalle. Näissä kohteissa vietät onnistuneen loman!

1. Lontoo, Iso-Britannia

Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo kuhisee matkailijoita myös pääsiäisenä. Huhtikuun lopulla keskilämpötila on jo kymmenen asteen tuntumassa, joten pääsiäisviikonloppuna voi päästä nauttimaan todella keväisestä kaupunkilomasta.

Pääsiäinen näkyy Lontoossa erityisesti pääsiäissunnuntaina, jolloin suuret kaupat ovat suljettuina. Vastaavasti pienet ruokakaupat, apteekit sekä juna-asemilla sijaitsevat kaupat pitävät ovensa avoinna.

Matkailijoiden näkökulmasta pääsiäinen on kuitenkin varsin mainio ajankohta vierailla Lontoossa, sillä useimmat kaupungin nähtävyydet ovat avoinna tavalliseen tapaan pyhistä huolimatta. Toinen pääsiäispäivä on julkinen vapaapäivä myös Lontoossa.

>> Lue lisää vinkkejä Lontooseen Rantapallon kohdeoppaasta!

2. Pariisi, Ranska

Pääsiäisen kaupunkiloma sujuu mainiosti Ranskan pääkaupungissa Pariisissa, missä katolilaisille tärkeä juhla täyttää kirkot. Matkailijalle uskonnolliset pääsiäisperinteet eivät juuri näyttäydy, sillä viikonlopun ainoa ylimääräinen vapaapäivä on maanantai pitkäperjantain ollessa aivan tavallinen arkipäivä.

Kuva: IstockphotoPariisi, Ranska
Pariisissa voi nauttia pääsiäisviikonloppuna jo melko lämpimästä säästä.

Pariisi on suosittu matkakohde pääsiäisviikonloppuna, mistä syystä kaupungin palvelut ovat tavalliseen tapaan avoinna: kaupat, museot ja ravintolat ovat sunnuntaita ja maanantaita lukuun ottamatta auki.

Pääsiäisen sää on Pariisissa perinteisesti jo hyvin keväinen, ja tänä vuonna juhlan osuessa huhtikuun loppupuolelle voi Pariisissa odottaa jo melko lämpimiä säitä. Huhtikuun keskilämpötila on Pariisissa kymmenen asteen yläpuolella.

>> Lue lisää vinkkejä Pariisiin Rantapallon kohdeoppaasta!

3. Berliini, Saksa

Edullisena eurooppalaisena kaupunkikohteena erottuva Saksan pääkaupunki Berliini tarjoaa halvan vaihtoehdon pääsiäisen kaupunkilomalle. Lyhyt lentomatka mahdollistaa suurimman mahdollisen hyödyn saamisen pitkästä viikonlopusta.

Kuva: IstockphotoBerliini, Saksa
Berliini on edullinen kaupunkikohde myös pääsiäisviikonloppuna.

Pääsiäinen näkyy merkittävästi myös Berliinin katukuvassa, sillä jo reilua viikkoa ennen varsinaista juhlaa useille eri aukioille avautuvat pääsiäismarkkinat. Kojujen lisäksi markkinoilla järjestetään runsaasti ohjelmaa, esimerkiksi musiikkiesityksiä, näytöksiä ja herkkumaistajaisia.

Pitkäperjantai ja sekä ensimmäinen että toinen pääsiäispäivä ovat Berliinissä Suomen tapaan pyhiä, jolloin esimerkiksi suuret kaupat ovat suljettuina. Huhtikuun lopussa lämpötila on Berliinissä kymmenen asteen tuntumassa.

>> Lue lisää vinkkejä Berliiniin Rantapallon kohdeoppaasta!

4. Barcelona, Espanja

Pääsiäinen eli semana santa on Espanjassa erityisesti uskonnollinen juhla, ja myös matkailijalla on mahdollisuus seurata dramaattisia kulkueita ja valtavia messuja. Pääsiäisviikonlopun paras kulkuepäivä on pitkäperjantai, joka on Espanjassa toisen pääsiäispäivän tavoin pyhäpäivä.

Kuva: IstockphotoBarcelona, Espanja
Barcelonan tunnetuimpiin nähtävyyksiin voi tutustua pääsiäispyhistä huolimatta.

Pääsiäispyhinä useimmat kaupat ovat suljettu, mutta osa ravintoloista ja nähtävyyksistä on avoinna. Julkinen liikenne toimii pyhäpäivinä vähennetyin vuoroin.

Matkailijoita houkuttaa Barcelonan-pääsiäisviikonlopussa erityisesti lämmin sää, sillä lämpötila voi nousta huhtikuussa jopa 20 asteeseen.

>> Lue lisää vinkkejä Barcelonaan Rantapallon kohdeoppaasta!

5. Rooma, Italia

Italiassa juhlitaan pääsiäistä näyttävästi katolilaisin menoin. Pitkäperjantai on vielä aivan tavallinen arkipäivä, ja juhlinta painottuu pääsiäissunnuntaille ja -maanantaille. Italian pääkaupunki Rooma kuhisee niin kansainvälisiä kuin italialaisiakin matkailijoita pääsiäisenä.

Kuva: IstockphotoRooma, Italia
Rooma on suosittu pääsiäiskohde.

Erityisesti Rooman alueella sijaitseva Vatikaani täyttyy vierailijoista pääsiäisenä. Paavi Franciscus I pitää messun Pietarinkirkossa pitkänäperjantaina, mikä saa kirkon edustalla sijaitsevan aukion täyttymään paitsi paikallisista myös matkailijoista. Pääsiäisen näyttävin kulkue järjestetään samana iltana, ja sen lähtöpaikka on tunnettu Colosseum.

Pääsiäisen pyhinä eli sunnuntaina ja maanantaina useimmat kaupat sekä ravintolat ovat suljettuina. Rooman sää on pääsiäisenä hyvin lämmin, sillä parhaimmillaan lämpötila voi nousta jopa 20 asteen tuntumaan.

>> Lue lisää vinkkejä Roomaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto

Löydä edullinen loma pääsiäiseksi Rantapallon äkkilähtöhausta >>

Päivitetty: 24.2.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia