Hyppää sisältöön

Kätevää! Huonepalvelu ilman ihmiskontakteja – nyt voit tehdä tilauksesi pelkillä emojeilla

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 23.10.2015
Kynnys huonepalvelutilauksen tekemiseen on tässä hotellissa erittäin matala. Tilauksen voi hoitaa pelkkiä kännyköistä tuttuja emoji-symboleja käyttäen.

Väsynyt lomalainen voi tehdä tilauksensa kuvakielellä

Kuulostaako tutulta, että huonepalvelun tilaaminen ulkomailla kaatuu joskus vieraan kielen kankeuteen tai ehkä pelkkään matkaväsymykseen? Newyorkilainen hotelli on kehittänyt uuden järjestelmän, jossa asiakas voi tilata tarvitsemansa pelkästään emoji-kuvia käyttäen.

The Guardian -lehti kertoo Aloft Manhattan -hotellin uudesta palvelusta, jossa lanseerattiin uusi tapa tilata huonepalvelu emoji-kuvasymboleita käyttäen. Asiakas voi esimerkiksi lähettää hampurilaisen kuvan sekä huoneensa numeron, jolloin hän saa kuvan mukaisen tilauksen huoneeseen kannettuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Emoji-kuvasymbolit
Emoji-hymiöiden suosio kasvaa koko ajan.

Konsepti on yksinkertainen. Hotellivieras näkee huoneessa olevasta emoji-menusta, mitkä emojit ovat tarjolla. Kun tilaus on lähetetty eteenpäin, huonepalvelu kuittaa sen vastauksella “asap”, eli “niin pian kuin mahdollista”.

Yhdysvaltalaiskaupungeista ainakin Chicagossa ja San Franciscossa on jo aiemminkin kokeiltu palveluita, joilla voi tehdä esimerkiksi pizzatilauksen emojeita käyttäen.

Saisiko olla krapulapaketti tai yllätyslahja?

Jotta asia ei kuulostaisi monimutkaiselta, hotellin vieraille on tehty valmiita emoji-paketteja, joissa kerrotaan, mikä emoji-yhdistelmä sisältää mitäkin.

Esimerkiksi krapulasta selvitysmispaketti sisältää kaksi banaania, särkylääkkeen sekä kaksi pullollista vitamiinivettä. Paketin saa lähettämällä vesipisara-, särkylääke- ja banaaniemojin huonepalvelun puhelinnumeroon. Hotelli tarjoaa myös lahjapakettiemojilla villin kortin, jossa huonepalvelu lupaa tuoda huoneeseen hauskan yllätyksen.

Ihmetteletkö, mitä ovat emojit? Ne ovat kuvasymboleita, joilla pyritään viestimään nopeasti ilman sanoja. Niitä voi lisätä tekstin joukkoon myös tuomaan sille tunteikkaamman merkityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Emojien käyttö eri yhteyksissä yleistyy jatkuvasti. Teknologiayhtiö Apple julkaisi aiemmin tällä viikolla uusimman emoji-kokoelman, jolla halutaan tuoda lisää ilmaisumahdollisuuksia. Mukana ovat muun muassa samppanjapullo ja tacolautanen.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Lapland Hotels Snow Village

Olisitko valmis yöpymään jäähotellissa? Yö maksaa 350 euroa, lämpötila on koko yön pakkasella

The Edge, New York

Tältä näyttää läntisen pallonpuoliskon korkein näköalaterassi – älä jätä väliin New Yorkissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja