Hyppää sisältöön

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 11 vaihtoehtoa

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 13.07.2023
Aamiainen on monille hotellivierailun kohokohta, mutta runsaaseen pöytään pääseminen ei edellytä yöpymistä. Useimmat hotellit tarjoavat aamiaisia myös muille kuin hotellin vieraille. Kokeile näitä aamiaisia Helsingissä!

St. George

Aivan Helsingin sydämessä sijaitsevan St. George -hotellin aamiaistila on sisustettu tyylikkäästi ja kansainväliseen makuun sopien. Aamiainen on katettu selkeästi esille useampaan tilaan: kylmät ruoat ovat tarjolla salin puolella ja lämpimät kokin työpisteen tuntumassa.

Inka KhanjiSt. George
Aamiaisen kyytipojaksi voi tilata lisämaksusta myös kuohuviiniä tai samppanjaa.

Valikoima on monipuolinen ja laadukas, ja aamiaiselle kannattaakin varata reilusti aikaa, jotta ehdit maistella kaikkia haluamiasi herkkuja. Raaka-aineiden alkuperä on tunnettu, ja suurin osa tuotteista on valmistettu paikan päällä hotellissa: esimerkiksi jogurtti ja hillot tehdään hotellin omassa ravintolassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aamiaisen kohokohtia ovat muun muassa yön yli haudutettu ohrapuuro, hotellin leipomon oma leipä ja bostonpulla, kotitekoinen leipäjuusto sekä munakas ja mysli. Tarjolla on myös monenlaisia hedelmiä, kasviksia, leikkeleitä ja juustoja. Vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita on niin ikään saatavilla.

Tee, kahvi ja tuorepuristettu mehu tarjoillaan pöytään, minkä lisäksi kokit tekevät munakkaita myös tilauksesta. Teevalikoima on monipuolinen ja kahvia on saatavana sekä vaalea- että tummapaahtoisena.

Inka KhanjiSt. George
Kasvis-, leikkele- ja juustovalikoima on mukavan monipuolinen, joten St. Georgessa saa helposti kasattua itselleen unelmien aamiaisleivän.

Hinta: 32 euroa

St. George
Yrjönkatu 13

Hotel F6

Tyylikkään Hotel F6:n aamiainen tarjoillaan katutasossa sijaitsevan Bar Runarin tiloissa, jossa kävijät voivat valita itselleen parhaiten sopivan istumapaikan lukuisista vaihtoehdoista. Aamiaistila on Hotel Fabianin tapaan hyvin kotoisa, ja ruoat on aseteltu usealle tiskille esimerkiksi puuron löytyessä liedeltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiHotel F6:n aamiainen, Helsinki
F6:n aamiainen pitää sisällään hyvin paljon vaihtoehtoja. Tilaa kannattaa jättää myös jälkiruokakierrokselle.

Tarjolla on monipuolinen mutta laadukas kattaus perinteisiä aamiaistarpeita: pitkään haudutettua puuroa, kasviksia, juustoja, leikkeleitä, jogurttia ja hedelmiä. Karjalanpiirakat ja leivät sekä näyttävät että maistuvat käsin tehdyiltä, marjoja saa myös pakastekuivattuina ja perinteisten voicroissanttien lisäksi tarjolla on myös mantelicroissantteja.

Ravintolan tunnelma on rauhallinen, sillä ruokatiski sijaitsee eri tilassa kuin pöydät. Ruokailutilassa voi keskittyä olennaiseen, eli nauttimaan aamiaisesta kaikessa rauhassa.

Inka KhanjiHotel F6:n aamiainen, Helsinki
Ruoat ovat selkeästi esillä, mikä helpottaa omien suosikkien löytämistä.

Hinta: 26 euroa

Hotel F6
Fabianinkatu 6

Lapland Hotels Bulevardi

Bulevardilla sijaitsevan Helsingin ensimmäisen Lapland Hotels -ketjun toimipisteen aamiaisella ei jää epäselväksi, mistä hotelli ammentaa vaikutteita. Lappi-teema näkyy sisustuksessa selvästi istuimilla olevien porontaljojen, koivuklapien, poronsarvien ja luonnosta poimittujen yksityiskohtien, kuten käpyjen, havujen ja koivupöllien muodossa.

Inka KhanjiLapland Hotels Bulevardi
Tarjolla on monia erikoisuuksia, kuten esimerkiksi leipäjuustoa, rieskaa ja lappilaisia marjoja.

Bulevardin hotellin neljä tuntia haudutettu kauraryynipuuro on aamiaisen kohokohta, mutta sen lisäksi tavanomaisimmista hotelliaamiaisista poiketen tarjolla on muun muassa leipäjuustoa, lappilaisia marjoja, herkullista rieskaa, tuorepuristettuja mehuja, marjajauheita ja smoothieita.

Kahvi ja tee tarjoillaan pöytiin, minkä lisäksi kokki tekee munakkaita tilauksesta. Saatavilla on muun muassa poromunakasta. Erikoisruokavaliotuotteet löytyvät omasta pöydästään, ja jälkiruoaksi on tarjolla muun muassa minikokoisia korvapuusteja ja suupalan kokoisia piirakkapaloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aamiaistila levittyy pitkälle tarjoilualueelta kohti hotellin vastaanottoa, joten halutessaan aamiaisen voi nauttia rauhallisessa kulmauksessa tai lähellä ruokia. Sunnuntaisin aamiainen on tarjolla jopa kello 13 saakka.

Inka KhanjiLapland Hotels Bulevardi
Lappi-tunnelma on vahvasti läsnä myös Bulevardin hotellin aamiaisella.

Hinta: 35 euroa

Lapland Hotels Bulevardi
Bulevardi 28

Radisson Blu Plaza

Aivan Helsingin rautatieaseman kupeessa sijaitseva Radisson Blu Plaza tarjoilee muista Radisson-hotelleista tutun Super Breakfast -konseptin aamiaista. Hotellin aamiaistila on SOK:n entisen pääkonttorin näyttelytila.

Tarjolla on rutkasti tuoreita kasviksia, perinteisiä aamiaisruokia kuten karjalanpiirakoita, pekonia ja munakasta mutta myös monipuolinen jogurtti- ja puuropiste. Aamiaisella satsataan yksityiskohtiin, ja saatavilla on niin monia erilaisia siemeniä kuin esimerkiksi smoothieita.

Inka KhanjiRadisson Blu Plaza, Helsinki
Kahvi ja tee sekä terveellinen aamushotti tarjoillaan pöytiin.

Kokkien tilauksesta valmistamat munakkaat ja vohvelit tuovat buffet-aamiaiseen luksuksen tuntua. Kahvi ja tee tarjoillaan pöytään, minkä lisäksi aamiaisvieraille tarjoillaan myös kirpeää aamushottia, joka takuulla avaa silmät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Radisson Blu Plazan aamiainen nautitaan suuressa ja korkeassa huoneessa, joka jakautuu suureen saliin ja perällä sijaitsevaan, korotettuun loossialueeseen. Aamiaisen voi siis nauttia joko omassa rauhassa tai keskellä salin vilinää.

Inka KhanjiRadisson Blu Plaza, Helsinki
Tarjoilutiskit ovat yltäkylläisyydessään torimaisia, ja vaihtoehtoja riittää.

Hinta: 28 euroa

Radisson Blu Plaza
Mikonkatu 23

Marski by Scandic

Mannerheimintien varrella sijaitseva Marski by Scandic on Suomen ensimmäinen Scandic Signature -hotelli, mikä näkyy myös aamiaisella.

Hotellin Kuusi palaa -ravintolassa ja 7:01-kahvilassa sijaitseva aamiaistila on sisustettu tummilla sävyillä, jotka henkivät legendaarisen hotellin historiaa. Istumapaikkoja on runsaasti, ja kävijä voi valita oman suosikkinsa erikokoisista pöydistä.

Inka KhanjiMarski by Scandic, Helsinki
Marskin aamiainen on täynnä herkullisia yksityiskohtia, kuten maustettuja vesiä ja marjajauheita.

Signature-konseptin aamiainen eroaa perinteisestä Scandic-aamiaisesta, sillä tavallisimpien herkkujen lisäksi tarjolla on lukuisia erikoisuuksia. Esimerkiksi herkulliset tuorepuurot, vadelma-lakritsihillo sekä täydelliseksi 64 asteessa keitetyt kananmunat tuovat valikoimaan oman lisänsä.

Erikoisruokavaliot huomioidaan aamiaisella erinomaisesti, sillä esimerkiksi kaurajogurtit ja seitanleikkeleet löytyvät helposti muiden tuotteiden joukosta, eikä erikoisruokavaliosta tarvitse tehdä numeroa. Hotellin Finnfullness-teemaa edustavat muun muassa kotimaiset marjajauheet ja paikan päällä valmistetut hillot.

Keskeinen sijainti takaa suosion, mistä syystä aamiaistilana Marski ei ole rauhallisimmasta päästä. Herkutellessa pääsee katselemaan Mannerheimintien vilinää, mutta halutessaan myös tiirailemaan kokkien puuhia avoimessa keittiössä.

Inka KhanjiMarski by Scandic, Helsinki
Aamiaissali kylpee valossa, mutta halutessaan aamiaisesta pääsee nauttimaan myös tunnelmallisemmassa valaistuksessa.

Hinta: 25,50 euroa

Marski by Scandic
Mannerheimintie 10

Hilton Helsinki Strand

Kaisaniemenlahdelle avautuvan merimaiseman ääressä sijaitsevan Hilton Strandin aamiaista nautitaan ravintola Bron tiloissa. Korkea atrium ja mukava sisustus tekevät ravintolasta viihtyisän paikan nautiskella aamiaista pitkän kaavan mukaan.

Rentoa tunnelmaa lisää pöytiintarjoilu, joka koskee paitsi appelsiinimehua, kahvia ja teetä myös munakkaita, vohveleita ja pannukakkuja.

Inka KhanjiHilton Helsinki Strandin aamiainen
Hilton Helsinki Strandin valikoima on todella runsas, sillä ruokia on tarjolla monella pitkällä tiskillä. Saavu tänne nälkäisenä!

Aamiaisvalikoima on Hilton Strandissa runsas. Tarjolla on niin kalaa, leikkeleitä, monenlaisia leipiä, puuroa, karjalanpiirakoita, hedelmiä, juureksia, jogurtteja kuin juustojakin. Erityisruokavaliota noudattaville on oma pöytä, mistä löytyy myös marjajauheita ja xylitol-pastilleja. Vaikka valikoimaa riittää, ruoka on laadukasta.

Aamupalaa voi nauttia aivan ruokatiskien välittömässä läheisyydessä, mutta pöydät levittäytyvät pitkälle suuren ravintolan toiselle puolelle saakka, joten istumapaikkoja riittää.

Inka KhanjiHilton Helsinki Strandin aamiainen
Ravintola Bro on hyvin valoisa, ja aamiaista pääsee nauttimaan rauhallisessa tunnelmassa merimaisemia katsellen.

Hinta: 31 euroa

Hilton Helsinki Strand
John Stenbergin ranta 4

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard

Bulevardilla toimiva Indigo-ketjun hotelli tarjoaa laadukkaan perusaamiaisen kävijöille. Bröd-ravintolan avoimeen tilaan katettu aamiainen on saatavilla helposti muutamalla tiskillä, jotka sijaitsevat kompaktilla alueella. Aamiaisesta saa yleiskatsauksen helposti, ja omat suosikit löytyvät vaivatta.

Inka KhanjiHotel Indigo Helsinki - Boulevard
Indigo-hotellin aamiaiselta löytyvät kaikki perinteisimmät aamupalaherkut.

Saatavilla on perustasoa astetta laadukkaampia tuotteita: ahvenanmaalaisen meijerin juustoja, uunissa haudutettua puuroa, paikan päällä leivottua leipää sekä uunituoreita leivonnaisia.

Jos kaipaat vielä jotain tarjolla olevien herkkujen lisäksi, voivat asiakkaat tilata lisämaksusta esimerkiksi köyhiä ritareita tai skageneita.

Kahvi ja tee tarjoillaan pöytään. Aamiaistila on itsessään mukavan valoisa ja tunnelmallinen, mutta kiireisimpinä hetkinä Indigon aamiaistila käy nopeasti ruuhkaiseksi.

Inka KhanjiHotel Indigo Helsinki - Boulevard
Aamiainen on laitettu tarjolle selkeästi, joten omat suosikit löytyvät helposti.

Hinta: 31 euroa

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard
Bulevardi 26

Hotel Kämp

Esplanadinpuiston edustalla sijaitseva legendaarinen Kämp-hotelli on mainio aamiaispaikka, kun haluat juhlistaa erityistilaisuutta.

Brasserie Kämp -ravintolan tiloissa tarjoiltava aamiainen nautitaan kristallikruunujen alla, ja valkoiset pöytäliinat sekä kangasservetit tuovat kokemukseen lisää arvokkuutta. Hotelliaamiainen on myös Helsingin kalliimmasta päästä.

Inka KhanjiHotel Kämpin aamiainen, Helsinki
Hopeiset tee- ja kahvipannut tuovat arvokkuutta Kämp Brasserien tiloissa tarjoiltavalle aamiaiselle.

Buffet-aamiainen on katettu kompaktiin tilaan, ja vaikka valikoima on melko runsas, panostetaan Kämpin aamiaisella määrän sijasta laatuun.

Aamiaisella on tarjolla muun muassa tuoreita leipiä, herkullisia mehuja, rapeaa pekonia ja laadukas juustovalikoima. Jogurtit, puurot ja leivokset kuuluvat luonnollisesti myös valikoimaan.

Palvelu on erinomaista, ja pöytiin tarjoillaan paitsi kahvi ja tee myös tilauksesta valmistetut munakkaat.

Inka KhanjiHotel Kämpin aamiainen, Helsinki
Jälkiruokapöytä notkuu herkkuja, ja saatavilla on vaihtoehtoja niin makean, juustojen kuin hedelmienkin ystäville.

Hinta: 37 euroa

Hotel Kämp
Pohjoisesplanadi 29

Solo Sokos Hotel Torni

Keskeisellä paikalla aivan Helsingin sydämessä sijaitseva Solo Sokos Hotel Torni on legendaarinen hotelli, joka on hiljattain läpikäynyt täyden remontin. Hotelli avattiin uudistuneena keväällä 2022.

Aamiainen tarjoillaan OR-ravintolassa hotellin pohjakerroksessa. Erikoisuuksiin kuuluu muun muassa hapanjuurileipä, joka leivotaan Tornin keittiössä hotellin omasta Irma-nimisestä hapanjuuresta.

Tornin aamiainen on monipuolinen kattaus kestosuosikkeja: tuoreet hedelmät houkuttelevat tekemään hyviä valintoja, pitkään haudutetun aamupuuron lisäksi tarjolla on tuorepuuroa ja leikkeleet ja juustot ovat helposti saatavilla. Rapea pekoni ja täydellisesti keitetyt kananmunat viimeistelevät aamiaisen.

Inka KhanjiSolo Sokos Hotel Torni
Tornin monipuolinen valikoima saa aamiaispöydän notkumaan.

Tee, kahvi ja tuoremehu tarjoillaan Tornissa Solo-konseptin mukaisesti pöytään, mikä tuo aamiaishetkeen mukavaa luksusta. Tila tarjoaa niin rauhallisia soppia kuin tarjoilutiskien välittömässä läheisyydessä olevia eläväisiä paikkoja.

Hotelli Torni on myös Helsingin tunnetuimpia näköalapaikkoja. Viikonloppuisin aamiaisen voi nauttia vaihtoehtoisesti Ateljee Barissa hotellin 12. kerroksessa. Maisema-aamiaisen hinta on 42 euroa.

Hinta: 28 euroa

Solo Sokos Hotel Torni
Yrjönkatu 26

Hotel Haven

Luksushotelleihin lukeutuvan Hotel Havenin aamiainen tarjoillaan Etelärannan puoleisessa rakennuksessa, valoisassa ja tunnelmallisessa Sundmanin talossa.

Aamiaistila on parhaimmillaan aurinkoisena päivänä, jolloin luonnonvalo korostaa entisestään rakennuksen tunnelmaa. Aamiaista nautitaan useissa pienissä huoneissa, mikä tekee ruokailuhetkestä rauhallisen.

Inka KhanjiHotel Havenin aamiainen, Helsinki
Hotel Havenin aamiainen tarjoillaan erillisessä huoneessa, joten ruokailutilat ovat melko rauhallisia.

Aamiainen on katettu selkeästi esille, joten tarjoilun silmäileminen onnistuu nopeasti. Valikoima on suurten ketjuhotellien tarjontaan verrattuna suppea, mutta määrän sijaan Hotel Havenin aamupalalla panostetaan laatuun: saatavilla on paikan päällä leivottua leipää, pitkään haudutettua puuroa ja kakkuja, jotka ovat jo ulkomuodoltaan hätkähdyttävän kauniita.

Kahvi ja tee tarjoillaan pöytään. Valikoimaan lukeutuu perinteisiä aamiaisruokia munakkaasta pekoniin, karjalanpiirakoihin, jogurttiin ja tuoreisiin hedelmiin.

Kauniit ruokailuhuoneet saavat viihtymään, ja Hotel Havenin aamiaiselle kannattaakin varata aikaa. Paras pöytä löytyy ikkunan vierestä, sillä hotellista avautuu erinomainen näkymä Kauppatorille ja Finnair Sky Wheelille.

Inka KhanjiHotel Havenin aamiainen, Helsinki
Paras paikka aamiaiselle löytyy aivan ikkunan vierestä, missä voi ihastella merimaisemia herkuttelun lomassa.

Hinta: 30 euroa

Hotel Haven
Unioninkatu 17

Hotel Fabian

Hotel Fabianin aamiaistila on kuin kodikas keittiö. Ruoat on aseteltu kodinomaisesti niille sopiviin paikkoihin: puurokattila löytyy liedeltä ja kahvi keittimestä.

Itse aamiaistila on monipuolinen, sillä aamupalaa voi nauttia paitsi aivan tarjoilutilan vieressä myös vastaanoton mukavilla tuoleilla tai lasitetulla ja katetulla terassilla.

Inka KhanjiHotel Fabianin aamiainen, Helsinki
Monipuolinen valikoima takaa, ettei Hotel Fabianin aamiaispöydästä nousta muutoin kuin kylläisenä.

Aamiaisvalikoima kattaa tuoreet leivät, höyryävän kuuman puuron, vastaleikatut hedelmät, leikkeleet, juustot ja tuoreet kasvikset. Lisäksi tarjolla on muun muassa tuorepuuroa ja leivonnaisia.

Aamiainen täyttää kaikki hyvän hotelliaamiaisen kriteerit, mutta ei juuri tarjoa ekstraa. Toisaalta aamiainen on myös vertailun edullisin. Jos et majoitu Fabianissa, hotelli pyytää varmistamaan etukäteen, että aamiaisella on tilaa.

Inka KhanjiHotel Fabianin aamiainen, Helsinki
Aamiaista tarjoillaan tilassa, joka on mukavan kodinomainen. Henkilökunta leikkaa hedelmät tarjoilutiskillä, mikä lisää kotoisaa tunnelmaa.

Hinta: 22 euroa

Hotel Fabian
Fabianinkatu 7

>> Lue Rantapallon hotellivinkit Helsinkiin!

Hintatiedot on päivitetty 13.7.2023

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki Garden

Helsinkiin kaksi uutta Scandic-hotellia: avautuvat vuonna 2028

Tallinnan hotellit, joissa on uima-allas

Tallinnan parhaat uima-altaat – 12 hotellia, joissa pääset uimaan

Helsingin iltapäiväteet

Helsingin parhaat iltapäiväteet – katso kolme erilaista vaihtoehtoa

Esittelyssä Helsinki-Vantaan hotellit – näin majoitut lähellä lentoasemaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja