Hyppää sisältöön

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.02.2024
Aamiainen on monille hotellivierailun kohokohta, mutta runsaaseen pöytään pääseminen ei edellytä yöpymistä. Useimmat hotellit tarjoavat aamiaisia myös muille kuin hotellin vieraille. Kokeile näitä aamiaisia Helsingissä!

1. St. George

Aivan Helsingin sydämessä sijaitsevan St. George -hotellin aamiaistila on sisustettu tyylikkäästi ja kansainväliseen makuun sopien. Aamiainen on katettu selkeästi esille useampaan tilaan: kylmät ruoat ovat tarjolla salin puolella ja lämpimät kokin työpisteen tuntumassa.

Inka KhanjiSt. George
Aamiaisen kyytipojaksi voi tilata lisämaksusta myös kuohuviiniä tai samppanjaa.

Valikoima on monipuolinen ja laadukas, ja aamiaiselle kannattaakin varata reilusti aikaa, jotta ehdit maistella kaikkia haluamiasi herkkuja. Raaka-aineiden alkuperä on tunnettu, ja suurin osa tuotteista on valmistettu paikan päällä hotellissa: esimerkiksi jogurtti ja hillot tehdään hotellin omassa ravintolassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aamiaisen kohokohtia ovat muun muassa yön yli haudutettu ohrapuuro, hotellin leipomon oma leipä ja bostonpulla, kotitekoinen leipäjuusto sekä munakas ja mysli. Tarjolla on myös monenlaisia hedelmiä, kasviksia, leikkeleitä ja juustoja. Vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita on niin ikään saatavilla.

Tee, kahvi ja tuorepuristettu mehu tarjoillaan pöytään, minkä lisäksi kokit tekevät munakkaita myös tilauksesta. Teevalikoima on monipuolinen ja kahvia on saatavana sekä vaalea- että tummapaahtoisena.

Inka KhanjiSt. George
Kasvis-, leikkele- ja juustovalikoima on mukavan monipuolinen, joten St. Georgessa saa helposti kasattua itselleen unelmien aamiaisleivän.

Olemme testanneet aamiaisen useaan otteeseen, sillä St. Georgen aamupala on yksi toimituksen suosikeista. Viimeisin kerta on ollut marraskuussa 2020. Vinkki: aamiaisen puuroa on tarjolla 6,5 euron hintaan hotellin yhteydessä toimivassa St. George Bakeryssa, jos koko buffet-aamiaiselle ei ole tarvetta.

Hinta: 34 euroa

St. George
Yrjönkatu 13

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. The Hotel Maria

Helsingin harvojen luksushotellien joukkoon kuuluvan The Hotel Marian aamiainen on kaupungin hotelliaamiaisista kallein: 45 euroa. Se sisältää laadukkaan buffetin, ja hintaan sisältyvät myös juomat pöytiin tarjoiltuna sekä pöytiin tarjoillut kananmunat usealla ei tavalla valmistettuna.

Inka KhanjiThe Hotel Maria, Helsinki
Runsas ja laadukas valikoima tuo luksuksen tunteen The Hotel Marian aamiaiselle.

The Hotel Marian aamiainen tarjoillaan hotellin ravintola Liljassa, joka on valoisa ja tyylikäs tila. Henkilökohtainen palvelu on taattu, sillä useampi henkilökunnan jäsen toivottaa kaikki vieraat tervetulleiksi. Kahvitilaukset otetaan heti, eikä niitä tarvitse jäädä odottelemaan. Kuumien juomien valikoimassa on erikoiskahveja, useampaa teelaatua sekä kaakaota. Niiden lisäksi myös mehut tuodaan pöytään, ja valittavana on muutamia mehuvaihtoehtoja.

Buffet-aamiaisen valikoima kattaa useimmat perinteisen hotelliaamiaisen elementit, mutta The Hotel Marian aamiaisella on myös joitakin erikoisuuksia. Niitä ovat esimerkiksi hotellin oma kimchi, erityisesti matkailijoita ilahduttava poroleikkele sekä italialaiset pistaasi- ja hasselpähkinälevitteet.

Inka KhanjiThe Hotel Maria, Helsinki
Ravintola Liljan kaunis sisustus ja rauhallinen ilmapiiri luo mainion tunnelman aamuun.

Hotellin herkullisia leipomotuotteita ei kannata jättää maistamatta, ja esimerkiksi aamiaisen croissantit painivat täysin eri sarjassa perinteisten hotelliaamiaisten voisarvien kanssa. Samoin leipä on erinomaista. Vaikka valikoima on hintaan nähden melko vaatimaton, korvaa tuotteiden laatu paljon.

Testasimme aamiaisen tammikuussa 2024, kun hotellin avaamisesta oli kulunut reilu kuukausi. Eniten ilahduttivat juuri leipomotuotteet ja hyvä palvelu, mutta testiryhmä jäi kaipaamaan erityisesti tuoreita marjoja, joiden voisi olettaa kuuluvan tämän hintaluokan hotelliaamiaiseen.

Hinta: 45 euroa

The Hotel Maria
Mariankatu 23

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Hotel F6

Tyylikkään Hotel F6:n aamiainen tarjoillaan katutasossa sijaitsevan Bar Runarin tiloissa, jossa kävijät voivat valita itselleen parhaiten sopivan istumapaikan lukuisista vaihtoehdoista. Aamiaistila on Hotel Fabianin tapaan hyvin kotoisa, ja ruoat on aseteltu usealle tiskille esimerkiksi puuron löytyessä liedeltä.

Inka KhanjiHotel F6:n aamiainen, Helsinki
F6:n aamiainen pitää sisällään hyvin paljon vaihtoehtoja. Tilaa kannattaa jättää myös jälkiruokakierrokselle.

Tarjolla on monipuolinen mutta laadukas kattaus perinteisiä aamiaistarpeita: pitkään haudutettua puuroa, kasviksia, juustoja, leikkeleitä, jogurttia ja hedelmiä. Karjalanpiirakat ja leivät sekä näyttävät että maistuvat käsin tehdyiltä, marjoja saa myös pakastekuivattuina ja perinteisten voicroissanttien lisäksi tarjolla on myös mantelicroissantteja.

Ravintolan tunnelma on rauhallinen, sillä ruokatiski sijaitsee eri tilassa kuin pöydät. Ruokailutilassa voi keskittyä olennaiseen, eli nauttimaan aamiaisesta kaikessa rauhassa.

Inka KhanjiHotel F6:n aamiainen, Helsinki
Ruoat ovat selkeästi esillä, mikä helpottaa omien suosikkien löytämistä.

Testasimme aamiaisen toimituksen kahden hengen iskuryhmällä syksyllä 2019. Ehdottomaksi suosikiksi nousivat tarjolla olleet karjalanpiirakat, joita kului aamiaisen aikana useampia.

Hinta: 26 euroa

Hotel F6
Fabianinkatu 6

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Lapland Hotels Bulevardi

Bulevardilla sijaitsevan Helsingin ensimmäisen Lapland Hotels -ketjun toimipisteen aamiaisella ei jää epäselväksi, mistä hotelli ammentaa vaikutteita. Lappi-teema näkyy sisustuksessa selvästi istuimilla olevien porontaljojen, koivuklapien, poronsarvien ja luonnosta poimittujen yksityiskohtien, kuten käpyjen, havujen ja koivupöllien muodossa.

Aamiainen tarjoillaan hotellin Kultá Kitchen & Bar -ravintolassa, jonka tummasävyinen valaistus vie tunnelman hetkessä lappilaisen nuotion äärelle, avautui ikkunoiden takaa sitten aurinkoinen hellepäivä tai rankkasade.

Inka KhanjiLapland Hotels Bulevardi
Tarjolla on monia erikoisuuksia, kuten esimerkiksi leipäjuustoa, rieskaa ja lappilaisia marjoja.

Bulevardin hotellin neljä tuntia haudutettu kauraryynipuuro on aamiaisen kohokohta, mutta sen lisäksi tavanomaisimmista hotelliaamiaisista poiketen tarjolla on muun muassa leipäjuustoa, lappilaisia marjoja, herkullista rieskaa, tuorepuristettuja mehuja, marjajauheita ja smoothieita.

Kahvi ja tee tarjoillaan pöytiin, minkä lisäksi kokki tekee munakkaita tilauksesta. Saatavilla on muun muassa poromunakasta. Erikoisruokavaliotuotteet löytyvät omasta pöydästään, ja jälkiruoaksi on tarjolla muun muassa minikokoisia korvapuusteja ja suupalan kokoisia piirakkapaloja.

Aamiaistila levittyy pitkälle tarjoilualueelta kohti hotellin vastaanottoa, joten halutessaan aamiaisen voi nauttia rauhallisessa kulmauksessa tai lähellä ruokia. Sunnuntaisin aamiainen on tarjolla jopa kello 13 saakka.

Inka KhanjiLapland Hotels Bulevardi
Lappi-tunnelma on vahvasti läsnä myös Bulevardin hotellin aamiaisella.

Testasimme aamiaisen koko toimituksen kesken kahteen otteeseen, joista viimeisin kerta on ollut syyskuussa 2023. Hämyisän tunnelman lisäksi aamiaisen suosiksiksi nousi ihastusta herättänyt puuro, mutta myös leipäjuusto ja tarjolla ollut lakka.

Hinta: 35 euroa

Lapland Hotels Bulevardi
Bulevardi 28

5. Radisson Blu Plaza

Aivan Helsingin rautatieaseman kupeessa sijaitseva Radisson Blu Plaza tarjoilee muista Radisson-hotelleista tutun Super Breakfast -konseptin aamiaista. Hotellin aamiaistila on SOK:n entisen pääkonttorin näyttelytila.

Tarjolla on rutkasti tuoreita kasviksia, perinteisiä aamiaisruokia kuten karjalanpiirakoita, pekonia ja munakasta mutta myös monipuolinen jogurtti- ja puuropiste. Aamiaisella satsataan valikoimaan laadusta tinkimättä, ja saatavana on useimpien aamupalasuosikkeja paistetuista kasviksista smoothieeseen.

Inka KhanjiRadisson Blu Plaza, Helsinki
Kahvi ja tee sekä terveellinen aamushotti tarjoillaan pöytiin.

Kokkien tilauksesta valmistamat munakkaat tuovat buffet-aamiaiseen luksuksen tuntua. Kahvi ja tee tarjoillaan pöytään, minkä lisäksi aamiaisvieraille tarjoillaan myös kirpeää aamushottia, joka takuulla avaa silmät.

Radisson Blu Plazan aamiainen nautitaan suuressa ja korkeassa huoneessa, joka jakautuu suureen saliin ja perällä sijaitsevaan, korotettuun loossialueeseen. Aamiaisen voi siis nauttia joko omassa rauhassa tai keskellä salin vilinää.

Inka KhanjiRadisson Blu Plaza, Helsinki
Tarjoilutiskit ovat yltäkylläisyydessään torimaisia, ja vaihtoehtoja riittää.

Testasimme aamiaisen useaan otteeseen, viimeisimmän kerran helmikuussa 2024. Erityisesti ilahduttivat yhä herkulliset munakkaat ja niiden tilaamisen helppous sekä kaunis aamiaistila, jossa on hyvin juhlava tunnelma.

Hinta: 28 euroa

Radisson Blu Plaza
Mikonkatu 23

6. Marski by Scandic

Mannerheimintien varrella sijaitseva Marski by Scandic on Suomen ensimmäinen Scandic Signature -hotelli, mikä näkyy myös aamiaisella, missä on tarjolla perinteisestä Scandic-aamupalavalikoimasta poikkeavia tuotteita.

Hotellin Kuusi palaa -ravintolassa sijaitseva aamiaistila on sisustettu tummilla sävyillä, jotka henkivät legendaarisen hotellin historiaa. Istumapaikkoja on runsaasti, ja kävijä voi valita oman suosikkinsa erikokoisista pöydistä.

Inka KhanjiMarski by Scandic, Helsinki
Marskin aamiainen on täynnä herkullisia yksityiskohtia, kuten maustettuja vesiä ja marjajauheita.

Signature-konseptin aamiainen eroaa perinteisestä Scandic-aamiaisesta, sillä tavallisimpien herkkujen lisäksi tarjolla on lukuisia erikoisuuksia. Esimerkiksi herkulliset tuorepuurot, vadelma-lakritsihillo sekä täydelliseksi 64 asteessa keitetyt kananmunat tuovat valikoimaan oman lisänsä.

Erikoisruokavaliot huomioidaan aamiaisella erinomaisesti, sillä esimerkiksi kaurajogurtit ja seitanleikkeleet löytyvät helposti muiden tuotteiden joukosta, eikä erikoisruokavaliosta tarvitse tehdä numeroa. Hotellin Finnfullness-teemaa edustavat muun muassa kotimaiset marjajauheet ja paikan päällä valmistetut hillot. Aamiaisen erikoisuuksiin lukeutuvat vohvelirauta ja mehulinko, jolla voi testata erilaisia makuyhdistelmiä.

Keskeinen sijainti takaa suosion, mistä syystä Marskin aamiaisella kannattaakin varautua vilinään. Herkutellessa pääsee katselemaan Mannerheimintien menoa, mutta halutessaan myös tiirailemaan kokkien puuhia avoimessa keittiössä.

Inka KhanjiScandic Marski, Helsinki
Marskin aamiaisen mehubaari on erottuva poikkeus Helsinkin hotelliaamiaisten joukossa.

Testasimme aamiaisen useaan otteeseen, viimeksi joulukuussa 2023. Marskin aamiainen on osoittautunut hyväksi vakioaamiaiseksi silloin, kun on tarve aikaiselle aamupalalle Helsingin keskustassa. Erinomainen puuro, tuoreet paikan päällä puristetut mehut sekä monipuolinen valikoima, joka sopii myös useimmille erikoisruokavalioille, saavat valitsemaan Marskin aamiaisen yhä uudelleen.

Hinta: 25,50 euroa

Marski by Scandic
Mannerheimintie 10

7. Hotel Indigo Helsinki – Boulevard

Bulevardilla toimiva Indigo-ketjun hotelli tarjoaa laadukkaan perusaamiaisen kävijöille. Bröd-ravintolan avoimeen tilaan katettu aamiainen on saatavilla helposti muutamalla tiskillä, jotka sijaitsevat kompaktilla alueella. Aamiaisesta saa yleiskatsauksen helposti, ja omat suosikit löytyvät vaivatta.

Indigon hotelliaamiainen uudistettiin syksyllä 2023, ja samalla valikoima laajentui perinteisesti buffetista myös tilattaviin lämpimiin lautasannoksiin. Nyt saatavana on kolme erilaista aamiaisvaihtoehtoa: yhden lämpimän tilattavan lautasannoksen sisältävä buffet, pelkkä buffet ilman tilattavia annoksia sekä aamiainen, joka sisältää vain tilattavia annoksia, eikä lainkaan buffetia.

Inka KhanjiAvokadopaahtoleipäannos hotelliaamiaisella
Tilattavat lämpimät aamiaisannokset tuovat luksusta perinteiseen hotellibuffetiin. Feta-avokadopaahtoleipä on suosittu klassikko.

Buffetissa saatavilla on perustasoa astetta laadukkaampia tuotteita: ahvenanmaalaisen meijerin juustoja, uunissa haudutettua puuroa, paikan päällä leivottua leipää sekä uunituoreita leivonnaisia. Hotelli on erityisesti kansainvälisten matkailijoiden suosiossa, ja useimpina aamuina aamupalatilassa saattaa olla ainoa suomalainen.

Kahvi ja tee tarjoillaan pöytään. Aamiaistila on itsessään mukavan valoisa ja tunnelmallinen, mutta kiireisimpinä hetkinä Indigon aamiaistila käy nopeasti ruuhkaiseksi.

Inka KhanjiHotel Indigo Helsinki - Boulevard
Indigo-hotellin aamiaiselta löytyvät kaikki perinteisimmät aamupalaherkut.

Testasimme aamiaisen kahteen otteeseen: ensin syksyllä 2019 ja uudestaan marraskuussa 2023. Buffetin valikoimasta erottuvat erityisesti juustot ja lämpimät ruoat, mutta tilattavien lämpimien annosten kohdalla valinta on haastava, sillä feta-avokadopaahtoleipä on erinomaista, samoin fantastisen hyvät pannukakut.

Hinta: 31,30 euroa (buffetaamiainen yhdellä tilattavalla lämpimällä annoksella)

Hotel Indigo Helsinki – Boulevard
Bulevardi 26

8. Folks Hotel

Konepajan alueelle vuonna 2020 avattu Folks Hotel tarjoilee aamiaista Albina-ravintolassa kynttilänvalossa. Ravintolassa on hyvin hämyisä tunnelma, joten päivän voi aloittaa varsin rauhallisissa tunnelmissa. Ruoat on aseteltu selvästi yhteen ja samaan nurkkaukseen, joten kaikki tarjolla oleva löytyy helposti.

Inka KhanjiThe Folks Hotel, Helsinki
Monipuolinen valikoima takaa aamupalan, jolta lähtiessä ei jää nälkä.

Albinan aamiaisella on tarjolla Patisserie Teemu Auran leipiä ja leivonnaisia, jogurttia, mysliä, parin eri sortin puuroa, smoothieta sekä erikoisuutena perinteistä suomalaista lihapiirakkaa. Käytännössä siis kaikki perusaamiaisen elementit ravintolan omilla erikoisuuksilla höystettynä.

Kokonaisuutena Albinan aamiaisella on erinomainen hinta-laatusuhde, ja tila soveltuu erityisesti rauhalliseen aamun aloitukseen.

Inka KhanjiThe Folks Hotel, Helsinki
Albinan aamiaisen erikoisuus on Patisserie Teemu Auran tuoreet leipomotuotteet.

Testasimme aamiaisen tammikuussa 2024 koko Rantapallon tiimin voimin. Perinteisen kaurapuuron puuttuminen jakoi mielipiteitä: toiset rakastivat tarjolla ollutta riisipuuroa, toiset jäivät kaipaamaan kaurapuuroa. Suosikiksi nousi erinomainen leipä.

Hinta: 22 euroa

9. Hotel Kämp

Esplanadinpuiston edustalla sijaitseva legendaarinen Kämp-hotelli on mainio aamiaispaikka, kun haluat juhlistaa erityistilaisuutta.

Brasserie Kämp -ravintolan tiloissa tarjoiltava aamiainen nautitaan kristallikruunujen alla, ja valkoiset pöytäliinat sekä kangasservetit tuovat kokemukseen lisää arvokkuutta. Hotelliaamiainen on myös Helsingin kalliimmasta päästä.

Inka KhanjiHotel Kämpin aamiainen, Helsinki
Hopeiset tee- ja kahvipannut tuovat arvokkuutta Kämp Brasserien tiloissa tarjoiltavalle aamiaiselle.

Buffet-aamiainen on katettu kompaktiin tilaan, ja vaikka valikoima on melko runsas, panostetaan Kämpin aamiaisella määrän sijasta laatuun.

Aamiaisella on tarjolla muun muassa tuoreita leipiä, herkullisia mehuja, rapeaa pekonia ja laadukas juustovalikoima. Jogurtit, puurot ja leivokset kuuluvat luonnollisesti myös valikoimaan.

Palvelu on erinomaista, ja pöytiin tarjoillaan paitsi kahvi ja tee myös tilauksesta valmistetut munakkaat.

Inka KhanjiHotel Kämpin aamiainen, Helsinki
Jälkiruokapöytä notkuu herkkuja, ja saatavilla on vaihtoehtoja niin makean, juustojen kuin hedelmienkin ystäville.

Testasimme aamiaisen useita kertoja, viimeksi koko Rantapallon tiimin voimin syyskuussa 2023. Päällimmäisiksi suosikeiksi nousi paitsi ravintolan sisäterassimiljöö myös valikoiman kohokohdat: paahdettavat bagelit, tuoreet marjat ja monipuolinen mehuvalikoima. Myös erikseen tilattavat munakkaat maistuvat Kämpissä erinomaisesti.

Hinta: 37 euroa

Hotel Kämp
Pohjoisesplanadi 29

10. Hotel U14

Unioninkadulla sijaitseva U14 tarjoilee aamiaista hotellin ravintola Versionissa, missä on viikonloppuisin tarjolla myös kello 14 asti kestävä slow breakfast -konsepti. Tunnelmallinen ravintola on ihanteellinen paikka nautiskella aamiaista pitkän kaavan mukaan, sillä ravintolan ilmapiiri on rauhallinen.

Kahvi tarjoillaan pöytään, ja aamiaiseen kuuluvat kaikki perusasiat, mitä hotelliaamiaiselta voisi kaivata: pekoni, puuro, karjalanpiirakat, hyvä leipä, juustot ja leikkeleet sekä tietysti murot, granola, jogurtti ja leivonnaiset. Valikoima on monipuolinen ja tarjolla olevat tuotteet tasokkaita, joten aamupalalta on helppo löytää omat suosikkinsa.

Inka KhanjiU14 aamiainen, Helsinki
Hotelli U14:n aamupala on tarjolla Version-ravintolassa, ja siitä voi nautiskella viikonloppuisin pitkälle iltapäivään.

Erikoisuuksia ovat esimerkiksi kaura-luumupaistos, paahdetut kirsikkatomaatit mozzarellalla sekä käsintehdyt karjalanpiirakat. Tarjolla on myös mehuja ja smoothieta.

Version tarjoilee aamiaista arkisin kello 7–10 ja viikonloppuisin 8–14. Aamiaisbuffet maksaa 34 euroa, ja perusaamiaisen voi kyydittää halutessaan lisämaksusta vohvelilla ja mimosalla sekä esimerkiksi omeletilla.

Inka KhanjiU14 aamiainen, Helsinki
Runsas leipomotuotevalikoima tuo valinnanvaikeuden aamupalan jälkiruoan kohdalla.

Testasimme aamiaisen helmikuussa 2024 kahden aikuisen ja yhden lapsen testiryhmän voimin. Päällimmäisenä jäi mieleen yleisvaikutelma: kaikki oli astetta laadukkaampaa kuin perusaamiaisella. Erityissuosikiksi nousivat kaura-luumupaistos sekä karjalanpiirakat.

Hinta: 34 euroa

Hotel U14
Unioninkatu 14

Lue myös: Rantapallon hotellivinkit Helsinkiin

Hintatiedot on päivitetty 20.2.2024

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja