Hyppää sisältöön

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
  • Maria Hietala
Inka Khanji, Maria Hietala Päivitetty: 12.02.2024
Porvoo on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Suosittuun päiväretkikohteeseen kannattaa jäädä myös yöksi – lue hotellivinkit!

1. Runo Hotel Porvoo

Porvoon uusimpiin hotelleihin kuuluu vuonna 2021 avattu Runo Hotel, joka sopii laadukasta ja tyylikästä majoitusta etsivälle matkailijalle. Veljesten perustamassa hotellissa on 56 huonetta ja puolen vuoden välein vaihtuva taidevalikoima, joka on nähtävillä ympäri hotellia.

Runo Hotel toimii vanhassa Porvoossa vuonna 1912 valmistuneessa Valtimontalossa. Hotellin nimi on viittaus samalla paikalla aiemmin toimineeseen majataloon, jossa J. L. Runebergin kerrotaan majoittuneen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneet on jaettu neljään kokoluokkaan, joiden lisäksi valikoimassa on neljä sviittiä. Hotellissa on yksi esteetön x-large-luokan huone. Taiteen lisäksi myös suomalaista käsityötä on ympäri hotellia, ja Runossa voi nähdä vaikkapa vanhoja heinäseipäitä tai ladonovia hyötykäytössä.

Inka KhanjiRuno Hotel, Porvoo
Valoisat huoneet saavat viihtymään Runo-hotellissa kaikkina vuodenaikoina.

Hotellin kehutulla aamupalalla esimerkiksi leivät tulevat omasta keittiöstä, ja kananmunat tarjoillaan pöytiin oman maun mukaan valmistettuina. Aamiaiselle voi poiketa, vaikka ei majoittuisikaan hotellissa. Aamupalan lisäksi hotellin palveluihin lukeutuvat cocktailbaari, spa-hoitohuone ja kattosauna, jossa voi vilvoitella talvella ulkolämpötiloissa. Kaikissa huoneissa on kylpytakit ja -tossut.

Runon vastaanoton yhteydessä sijaitseva olohuone houkuttelee viettämään aikaa, vaikka hotellissa ei edes majoittuisi.

Huoneiden hinnat alkavat noin 180 eurosta. Runo Hotel sopii hyvin myös esimerkiksi häämatkalle tai muuhun juhlahetkeen.

Runo Hotel Porvoo
Rihkamakatu 4

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Pariisin Ville

Vanhassa Porvoossa sijaitseva Pariisin Ville on tunnelmallinen ja valoisa putiikkihotelli, joka sopii hyvin romanttiselle lomalle tai vaikka irtiotolle ystävän kanssa. Hotelli on nimetty porvoolaisen kulttuurivaikuttaja Ville Vallgrenin mukaan, jonka pilke silmäkulmassa -elämänfilosofiaa noudatetaan myös hotellissa.

Pariisin Villessä on kymmenen kahden hengen huonetta, jotka sijaitsevat kahdessa kerroksessa. Kaikki huoneet on sisustettu yksilöllisesti klassisin ratkaisuin. Huoneissa on erikseen makuu- ja oleskelutila, ja muutamassa myös oma sauna.

Inka KhanjiPariisin Ville, Porvoo
Kaikki Pariisin Villen kymmenen huonetta on sisustettu yksilöllisesti, joten jokaisessa huoneessa on oma tunnelmansa.

Pariisin Ville on ensisijaisesti aikuisille suunnattu hotelli, mutta yli 7-vuotiaat lapset ovat myös tervetulleita hotelliin. Tunnelmaltaan se on rauhallinen ja intiimi.

Omistajien intohimo ruokaan näkyy myös asiakkaille, sillä aamiaisella on panostettu lähiruokaan ja pientuottajien tuotteisiin. Kesäisin aamiaisen voi nautiskella sisäpihaterassilla.

Yökohtaiset hinnat alkavat noin 150 eurosta.

Pariisin Ville
Jokikatu 43

3. Hotelli Sparre

Hotelli Sparre on 80-luvulla ensimmäisen kerran avattu hotelli, joka uudistettiin täysin muutama vuosi sitten. Uusien omistajien vetämä remontti valmistui vuonna 2020. Erittäin keskeinen sijainti ja siistit huoneet saavat viihtymään Sparressa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellin nimi on kunnianosoitus kreivi Louis Sparrelle, jota pidetään Porvoon kaupungin pelastajana. 1800-luvun lopulla kreivi herätteli paikallisia kunnioittamaan purku-uhan alla ollutta vanhaa Porvoota.

Hotelli Sparre sijaitsee keskellä Porvoota kävelymatkan päässä kaikkialta. Se sopii mainiosti niin viikonloppulomailijoille, perheille kuin liikematkailijoillekin. Hotellin vastaanotto on avoinna rajatuin kellonajoin, ja monipuolinen aamiainen sisältyy majoituksen hintaan. Aamupalalla on tarjolla myös paikallisia herkkuja, kuten Brunbergin suukkoja ja Porvoon paahtimon kahvia.

Inka KhanjiHotelli Sparre, Porvoo
Hotelli Sparren valtti on keskeinen sijainti, ja tyylikkäät huoneet sekä mainio aamiainen saavat palaamaan uudelleen.

Hotellissa on kolmen tason huoneita, joiden lisäksi voi majoittua sviitissä tai huoneistossa. Yksi huoneista on esteetön. Lemmikkien kanssa matkustaville on varattu erikseen lemmikkihuoneita.

Sparren huoneiden hinnat alkavat noin 140 eurosta. Autolla saapuville vieraille on rajattu määrä asiakaspaikkoja.

Hotelli Sparre
Piispankatu 34

4. Hotel Onni

Aivan Porvoon tuomiokirkon kupeessa kohoava putiikkihotelli Onni sijaitsee tunnelmallisessa 1800-luvun kartanorakennuksessa. Miljöö sopii hyvin vaikka viikonloppulomalle, jossa haetaan elämyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellissa on vain neljä huonetta ja erillisrakennuksessa sijaitseva sviitti, joten tunnelma on hyvin intiimi. Kaikki huoneet ovat yksilöllisiä, ja ne on sisustettu rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittaen. Huoneiden sisustus elää jatkuvasti, sillä kaikki huoneet sisustetaan kirppisaarteilla, ja uusille löydöille tehdään tilaa sitä mukaa, kun niitä tulee.

Inka KhanjiHotel Onni, Porvoo
Hotel Onnin persoonalliset tilat saavat ihastumaan. Neljän kartanohuoneen ja yhden sviitin lisäksi aikaa voi viettää hotellin yhteisessä olohuoneessa, missä toimii myös vastaanotto.

Hotel Onni toimii samassa rakennuksessa kuin suosittu ravintola SicaPelle, ja niillä on sama omistaja. Laaturavintolan läheisyys näkyy myös hotellin aamiaisella, joka tarjoillaan aina pöytään kokonaisuutena. Aamiaisravintolan suosikkeja ovat puuro, leipä ja Onnin oma granola, ja Hotel Onnin aamiaiselle tullaan kauempaakin.

Aamiainen sisältyy aina majoituksen hintaan, ja hotellin ulkopuolisille vieraille aamiaisen saa ennakkovarauksella, jolloin hinta on 25 euroa.

Onnin huoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta.

Hotel Onni
Kirkkotori 3

5. Haikon Kartano & Spa

Porvoosta löytyy myös yksi kotimaanmatkailun klassikoista: vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä keskustasta sijaitsee Haikon kartano.

Samalla paikalla on ollut kartano ensimmäisen kerran jo 1300-luvulla. Tänä päivänä hotellina tunnettu sininen rakennus on peräisin vuodelta 1913, ja hotellitoiminta siellä alkoi vuonna 1966. Haikon hotellipalvelut muodostuvat kartanosta sekä vuonna 1974 avatusta kylpylähotellissa, jotka sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Inka KhanjiHaikon kartano, Porvoo
Kartanohuone vai kylpylähotellin huone? Varausvaiheessa kannattaa tuplavarmistaa, että oma majoitus on varmasti oikeassa rakennuksessa.

Haikon Kartano muodostuukin kahdesta toisistaan hyvin paljon poikkeavasta hotellikokonaisuudesta: historiallisesta talonpoikaiskartanosta ja 70-luvun tunnelmaa henkivästä kylpylähotellista. Kartanorakennuksessa on vain 26 huonetta, ja hotellin loput 185 huonetta sijaitsevat kylpylärakennuksessa.

Hotellissa on kaikkiaan seitsemän huoneluokkaa perustason standard-huoneista prinsessasviitteihin. Kaikki kartanorakennuksen huoneet ovat yksilöllisiä, kylpyläsiiven huoneet taas keskenään samanlaisia.

Huoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta.

Haikon Kartano & Spa
Haikkoontie 114

6. Elämyspoukama

Reilun kymmenen kilometrin ajomatkan päässä Porvoon keskustasta sijaitseva Elämyspoukama on paikka, missä pääsee nauttimaan luonnosta, majoittumaan kelluvassa iglussa ja kokeilemaan eri aktiviteetteja.

Elämyspoukama on perinteisesti yritysten kokous- ja virkistyskäytössä, mutta tunnelmalliset kelluvat iglut ovat herättäneet myös yksityisten matkailijoiden kiinnostuksen. Kahden hengen kelluvat iglut ovat matkailijoiden käytössä läpi vuoden, ja iglut on varusteltu pienellä vessalla ja keittiöllä.

Inka KhanjiElämyspoukama, Porvoo
Oma iglu keskellä tunnelmallista poukamaa – tästä ei Porvoon-majoitus enää unohtumattomammaksi mene!

Talvikuukausina iglut ovat parkissa Elämyspoukaman rannassa, mutta kesäisin ne toimivat myös majoituslauttoina, jolloin iglun terasseineen voi ajaa veneen tapaan pitkin rannikkoa ja majoittua siellä missä haluaa. Iglumajoitukseen sisältyy myös laavun sekä sisäsuihkun ja -vessan käyttö.

Yö Elämyspoukaman revontuli-iglussa maksaa 225 euroa.

Elämyspoukama
Emäsalontie 152

Lue myös: Rantapallon matkaopas Porvooseen!

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja