Hyppää sisältöön

Barcelonan parhaat hostellit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 09.04.2013
Barcelonan suosio turistikaupunkina näkyy usein ylikalliina hostellihintoina. Kohtuuhintaisenkin hostellin löytää, kun tietää mistä etsii.

Kabul Backpackers Hostel

Kabul on nuorten juhlimisesta ja yöelämästä kiinnostuneiden reppureissaajien tukikohta. Muiden ei kannata vaivautua. Kuten hostellin tunnuslause kuuluu: jos haluat nukkua, mene jonnekin muualle.

Kabulin sijainti on täydellinen. Realin aukio on kaupungin yöelämän keskus. Hostellia ympäröi liuta yökerhoja, pubeja sekä laadukkaita ravintoloita. Flamencoa näkee alakerrassa ja pääkatu La Ramblan ihmismassat virtaavat heti kulman takana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kabulissa on vain dormihuoneita, joista suurimpaan mahtuu peräti 20 ihmistä. Asiakaskunta on pääosin parikymppisiä. Hostellissa on oma baari, josta saa halpaa olutta ja ruokaa. Kabul on huippusuosittu, eikä sinne ole juuri toivoa päästä ilman varausta.

Kabul Backpackers Hostel
Plaza Reial 17, 08002 Barcelona
www.kabul.es

Backpackers BCN Casanova

Backpackers Casanova on puhtain hostelli, jossa olen käynyt. Arvostelujen perusteella siisteyden on huomannut moni muukin. Hostellissa on kotoinen tunnelma. Henkilökunta on iloista, avuliasta ja kielitaitoista. Kannattaa kysellä vinkkejä. Tarjolla on vain dormeja, ja asiakkaina pariskuntia sekä rentoja kolmekymppisiä.

Casanova sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä, mutta sitä ei uskoisi, koska sisällä on usein hiljaista kuin kirkossa. Kaupungin vilinästä on mukava poiketa rauhoittumaan hetkeksi. Ota vaikka kirja minikirjastosta ja kellahda sohvalle. Lähellä on supermarket, ja keittiössä valmistuvat vaativammatkin herkut. Casanovasta kävelee vartissa kaupungin ytimeen Katalonian aukiolle.

Backpackers BCN Casanova
Casanova 52, 08011 Barcelona

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aparthotel Atenea Calabria

Sijaitsee Backpackersin tapaan trendikkäässä l’Eixamplessa. Hyvät yhteydet tärkeimpiin nähtävyyksiin, lentokentälle ja Santsin rautatieasemalle. Vieressä mahtava ruokakauppa ja lukuisia laadukkaita etnisiä ravintoloita.

Atanea on viihtyisä, puhdas ja valoisa huoneistohotelli, jossa voi majoittua vaikka koko perheen voimin. Hyvä valinta myös työmatkalaiselle. Hotellissa on 80 hyvin varusteltua ja vasta saneerattua huoneistoa, joissa on tilava keittiö, jääkaappi, kylpyhuone ja oleskeluhuone. Ilmainen langaton netti toimii kaikkialla. Bonuksena loistava aamiaisbuffet.

Atanea on varsinaisia hostelleita kalliimpi, mutta huoneita voi saada netistä ajoissa varaamalla hyvinkin edullisesti. Atenea tarjoaa pientä luksusta omatoimimatkailijalle.

Aparthotel Atenea Calabria
Calabria 129, 08015 Barcelona

Mambo Tango Hostel

Mambo Tango äänestettiin vuoden 2008 parhaaksi hostelliksi Espanjassa ja koko maailmassakin top kymppiin. Menestys näkyy pienenä ylihinnoitteluna, mutta siihen kritisoitava sitten jääkin.

Hostellin perustajat ovat itsekin reppureissaajia ja tietävät, miten asiakkaat viihtyvät: erilaisia aktiviteetteja on tarjolla paljon. Ilmapiiri on tervetullut ja vallan leppoisa. Juttukaverin saa halutessaan helposti.

Mambo Tango sijaitsee Poble Secin alueella, joka on mielenkiintoinen yhdistelmä eri kulttuurien ääniä, hajuja ja makuja. Hostelli on perustettu lähes 120-vuotiaaseen rakennukseen. Sen tiiliseinien suojassa on ainutlaatuinen tunnelma ja olo on kuin vanhan ajan kellarikrouvissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mambo Tango Hostel
Poeta Cabanyes 23, 08004 Barcelona
www.hostelmambotango.com

Lue lisää Barcelonasta.

Riku Roslund

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Barcelonan nähtävyydet

Barcelonan parhaat nähtävyydet – 20 paikkaa, joiden joukosta löydät tekemistä lomalle

Espanjan kalleimmat kohteet

Espanjan kalleimmat lomakohteet – 5 paikkaa, jotka yllättävät hinnoillaan

Barcelona, Espanja

Kuusi asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Barcelonassa – varaudu näihin

Joukko ystäviä kulkemassa naureskellen palmujen reunustamaa rantakatua pitkin.

Mitä Barcelonassa voi tehdä ilman rahaa? 10 vinkkiä ilmaisiin huveihin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja