Hyppää sisältöön

Lätkäfanin pyhiinvaelluskohteet

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 01.02.2011
Jääkiekko ei jätä ketään kylmäksi - Rantapallon esittelyssä viisi lätkäfanin must-kohdetta.

1. Madison Square Garden, New York, Yhdysvallat

Ei suurin, mutta maailman tunnetuin jääkiekkoareena. NHL-joukkue New York Rangersin kotihalli. MSG:n käyttöaste on mailman kolmanneksi suurin. Tapahtumia järjestetään lähes päivittäin ympäri vuoden.

Areena on näkemisen arvoinen jo sijaintinsa ansiosta: vilkas julkisen liikenteen solmukohta Penn Station on suoraan areenan alla. Yleisöä Madison Square Gardenin lätkäpeleihin mahtuu yli 18 000.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Michigan Stadium, Ann Arbor, Yhdysvallat

Michigan ja Michigan State -yliopistojen välisessä matsissa tehtiin hiljattain uusi jääkiekon epävirallinen katsojaennätys, kun ottelu veti lehtereille reilut 113 000 katsojaa. Ottelu pelattiin tietenkin ulkoilmassa.

Michiganin stadion on virallisesti yliopiston amerikkalaisen jalkapallojoukkueen kotipesä. Vuonna 1927 rakennettu stadion on Yhdysvaltojen suurin. Sen virallinen yleisökapasiteetti on rahtusen alle 100 000.

3. Bell Centre, Montreal, Kanada

Maailman suurin jääkiekkoareena ei voisi sijaita paremmassa paikassa. Montreal Canadiens on NHL:n menestynein seura ja Kanada jääkiekon kehto.

Montrealin Bell Centre vetää yli 22 000 katsojaa ja on mailman vilkkaimpia urheilu- ja viihdekeskuksia. Areena on ollut Canadiensin kotipesä vuodesta 1996.

Suomalaisista pidetään Bell Centressä. Montrealissa arvostettiin Saku Koivua niin paljon, että hän kantoi Canadiensin kapteeninnauhaa vuosia, mikä on ulkomaalaiselle harvinainen kunnia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. O2 World Areena, Berliini, Saksa

O2 Areena on Saksan jääkiekkoliigassa pelaavan Icebären Berlin -joukkueen kotihalli. Vuonna 2008 valmistuneseen ja 160 miljoonaa euroa maksaneelle jättiareenalle mahtuu katsomaan jääkiekkoa yli 14 000 katsojaa. Se on teknologisesti mailman moderneimpia halleja.

Vaikka Saksa tunnetaan jalkapallomaana, on jääkiekkokin paikallisesti melko suosittua. Saksalaiset kannustavat railakkaasti, ja olut virtaa.

5. Hakametsän halli, Tampere, Suomi

Suomen ensimmäinen jäähalli toimii edelleen SM-liigaseurojen Ilveksen ja Tapparan kotiareenana. Se valmistui vuoden 1965 jääkiekon MM-kisoja varten, jolloin sinne mahtui yli 10 000 katsojaa.

Hakametsää on kunnostettu ja nykyaikaistettu useasti vuosien varrella, mutta aika on ajamassa siitä ohi. Saa nähdä, kuinka Hakametsän käy. Tampereen keskustaan rakennettava massiivinen monitoimihalli jättää pian Hakametsän varjoonsa.

Riku Roslund

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Top of the Rock, New York

New Yorkin parhaat näköalapaikat – viisi pilvenpiirtäjää, joiden maisemat lyövät ällikällä

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Berliinin nähtävyydet

Berliinin parhaat nähtävyydet – 21 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja