Kuva: Liquidrom
Liquidrom on suosittu kylpylä Berliinissä

Joko tiesit? Berliinin kylpylöissä kannattaa varautua estottomaan nakuiluun – rennosti ilman rihmankiertämää

Berliinissä on upeita kylpylöitä. Nakukulttuuri saattaa yllättää matkailijan – lue vinkit!

Berliini on loistava kylpyläkohde

Suomalaismatkailijoiden keskuudessa Berliini on yksi helpoimmista ja suosituimmista kaupunkikohteista. Hyvät yhteydet, nopea lento ja edulliset hinnat houkuttelevat Saksan pääkaupunkiin ympäri vuoden.

Berliiniin reissataan perinteisesti katsomaan nähtävyyksiä, nauttimaan urbaanista kaupunkikulttuurista sekä herkuttelemaan kohtuuhintaan. Oletko tullut ajatelleeksi, että Berliini on myös loistava kylpyläkohde?

Boheemissa Berliinissä on tunnelmallisia kylpylöitä pariskuntien makuun, koko perheelle sopivia vaihtoehtoja sekä kylpylöitä, joissa voi kokea jopa bileitä ja DJ-keikkoja.

Yksi asia saattaa yllättää matkailijan Berliinin kylpylöissä: estoton alastomuus. Saunakulttuuriin tottuneelle suomalaisellekin uimapukukielto voi olla häkellyttävä käänne kaikille avoimissa yhteistiloissa. Saksassa alastomuutta ujostellaan vielä vähemmän kuin Suomessa.

Jos ajatus alastomuudesta tuntuu kiusalliselta, kannattaa kylpylöiden sääntöihin tutustua etukäteen. Saunoissa uimapukujen käyttö on ehdottomasti kielletty, mutta osa kylpylöistä sallii ne uima-altaissa. Halutessaan yhteissaunassa voi käyttää pyyhettä.

Suomessa kuuluisin naku-uintipaikka on Helsingin keskustassa sijaitseva Yrjönkadun uimahalli, mutta siellä on erikseen vuorot naisille ja miehille.

Tyypillinen spa-päivä berliiniläisessä kylpylässä maksaa kohteesta riippuen noin 20–50 euroa.

Lue alta, miten kolmessa matkailijoiden suosimassa kylpylässä toimitaan ja miten niissä pukeudutaan!

1. Liquidrom

Lähellä Potsdamer Platzia sijaitseva Liquidrom on yksi Berliinin kuuluisimmista kylpylöistä. Futuristisesta arkkitehtuuristaan tunnetussa Liquidromissa on neljä saunaa ja thermal bath -tyylinen allasosasto. Kylpylän erikoisuus on musiikkiallas, jossa kävijät voivat kellua kuunnellen vedenalaista klassista tai elektronista musiikkia.

Kuva: LiquidromBerliinin parhaat kylpylät
Toisin kuin monissa berliiniläiskylpylöissä, Liquidromissa voi halutessaan käyttää uima-asua.

Kylpylän musiikkialtaassa on käytettävä uima-asua, mutta muissa altaissa voi halutessaan uida alasti. Höyrysaunassa ei saa käyttää pyyhettä suojana.

2. Vabali

Vabali on balilaistyylinen kylpylä, jonne hurauttaa Alexanderplatzilta varttitunnissa. Jopa 11 erilaista saunaa tarjoava kylpylä on monelle matkailijalle helppo kohde.

Kuva: VabaliVabali on balilaistyylinen kylpylä Berliinissä
Vabali tarjoaa ripauksen balilaista tunnelmaa keskellä Berliiniä.

Vabali kuvailee kylpylää ”tekstiilivapaaksi alueeksi”, jossa kaikenlaisten uima-asujen käyttäminen on kielletty. Sekä saunoissa että uima-altaissa on oltava alasti, mutta altaiden ulkopuolella liikkuvia asiakkaita pyydetään käyttämään kylpytakkeja. Kylpylän ravintolassa ei voi ruokailla alasti.

3. Tropical Islands

Keinotekoiseksi tropiikiksi suunniteltu Tropical Islands on kylpylähotelli ja elämysmaailma, jonne on helppo matkustaa Berliinistä. Jättimäiseen halliin rakennettu tropiikki sijaitsee noin 60 kilometrin päässä kaupungista.

Kuva: Tropical IslandsSaksan Tropical Islands -kylpylässä saa nakuilla
Tropical Islands sopii koko perheelle. Sauna & Spa -alueella ei käytetä uima-asuja.

Tropical Islandsin suurimmalla allasalueella uimapukujen käyttäminen on sallittu, mutta erillinen Sauna & Spa -alue saunoineen ja altaineen on nakualuetta. Kylpylä suosittelee täyttä alastomuutta. Porealtaissa ei saa käyttää uima-asua, mutta saunoissa voi halutessaan suojautua pyyhkeellä.

Lue myös: Koe jotain uutta Berliinin-lomalla – 5 elämystä, joita ei kannata jättää väliin

Lähde: Liquidrom, Vabali, Tropical Islands
Kuvat: Liquidrom, Vabali, Tropical Islands

Päivitetty: 16.3.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia