hero taustakuva

Tyylillä Atlantin yli

artikkelin kuva
Risteilymatkat
Alkuperäisin ja tyylikkäin tapa matkata Atlantin taakse on tietenkin luksusristeilijä kristallikruunuineen.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 08.01.2013
facebook   whatsapp

Pisin, levein ja korkein

Queen Mary 2 laskettiin vesille vuonna 2004. Se oli aikanaan maailman pisin, levein ja korkein matkustajalaiva. Queen Mary on 45 metriä pidempi kuin Eiffel-torni! Risteilijä luotiin edustamaan Cunard-varustamon laivoille tyypillistä eleganssia ja samalla tarjoamaan viimeisintä teknologiaa.

Queen Mary 2 on vuonna 1969 vesille lasketun Queen Elizabeth 2 -loistoristeilijän seuraaja. Queen Elizabeth jätti merten seilaamisen vuonna 2008. Edeltäjäänsä nähden Queen Maryn höyrylaivatekniikka uudistettiin dieselkoneistolla ja mittaakin tuli 50 metriä lisää mahdollistaen suuremmat oleskelutilat.

Puhdasta luksusta

Queen Mary 2:n tarjontaan kuuluu muun muassa 15 ravintolaa ja baaria, viisi uima-allasta, kasino, tanssisali, teatteri ja maailman ensimmäinen veden päällä liikkuva planetaario. Laivaa koristaa yhteensä noin 5000 taideteosta.

Laivalla on lisäksi oma lastentarha, jonne vanhemmat voivat jättää jälkikasvunsa siksi aikaa, kun itse menevät yläkannelle pelaamaan tennistä tai nauttimaan kylpylähoidoista. Jos oman lemmikkinsä haluaa mukaan, niin laivalta löytyy myös kennel.

Ostoshuumaankin on helppo ajautua kymmenien liikkeiden keskellä – jollei koko lomabudjetti ole kulunut jo matkalippuihin.

Vanhanajan henkeen risteilyohjelmana kuuluu myös fiinejä illallisia. Pukukoodi vaihtelee tilaisuudesta riippuen rennoista vaatteista viralliseen frakkiin tai iltapukuun. Kaikki puvusto on tarvittaessa vuokrattavissa laivalta.

Myös tavallisen kansan ulottuvilla

Vaikka Queen Mary 2 on rakennettu laatua ja luksusmatkailua ajatellen, on se toisaalta haluttu pitää myös keskivertoperheen budjettiin sopivana. On toki mahdollista investoida kahden kerroksen sviittiin, mutta noin 85% hyteistä on tarkoitettu normaalimatkustajalle.

Suunnasta riippuen kuuden tai seitsemän päivän matkan hinta perusluokassa on noin tuhat euroa henkilöä kohden. Kun ajattelee, että tähän hintaan kuuluvat majoitus, kaikki ateriat ja suurin osa aktiviteeteista, niin päivähinta saa kohtuullisemman perspektiivin. Ainoastaan alkoholijuomat, lyhyet retket ja kylpylähoidot jäävät perushinnoittelun ulkopuolelle.

Useat matkanjärjestäjät tarjoavat lisähinnasta risteilyn lisäksi paluulennon lähtökohteeseen. Euroopan päässä risteily alkaa Englannin Southamptonista ja Yhdysvalloissa New Yorkista.

Daniel Stöckli

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.