Hyppää sisältöön

Tämä ylellinen alus houkuttelee risteilylomalle – esittelyssä hulppea Celebrity Edge

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.11.2019
Celebrity Edge tarjoaa matkustajille majoitusvaihtoehtoja suurista huviloista perushytteihin, herkullisia ravintoloita ja kattavan viihdetarjonnan.

Mukavaa matkustamista ja tasokkaat puitteet

Vuonna 2018 valmistunut Celebrity Edge on tasokkaista risteilyaluksista tunnetun Celebrity Cruises -varustamon uusin alus. Hieman yli 300 metriä pitkään alukseen mahtuu jopa 2 918 risteilymatkustajaa. Joulukuussa 2018 ensimmäisen risteilynsä tehnyt hulppea alus risteilee kesäisin Välimerellä ja talvisin Karibialla. Celebrity Edge on ensimmäinen uuteen Edge-luokkaan kuuluva alus, ja se saa sisaraluksen, Celebrity Apexin, vuonna 2020.

Celebrity Edge tarjoaa tasokkaat ja mukavat puitteet risteilylomalle. Tilavien hyttien lisäksi aluksella on paljon viihtyisiä yleisiä tiloja. Aluksen sisustus on hillitty mutta tyylikäs, ja esillä on runsaasti erilaisia taideteoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aluksella on valittavana eri hyttiluokkia oman budjetin ja mieltymyksen mukaan. Celebrity Edgeltä löytyy sopiva hyttivaihtoehto myös yksin matkustaville. Kaikissa hyteissä on esimerkiksi runsaasti säilytystilaa, king size -kokoinen sänky ja suuri kylpyhuone. Osassa hyteissä on oma parveke, ja Infinity Veranda -hyteissä parvekkeen saa liitettyä osaksi huonetta avaamalla pariovet.

Krista Ahonen
Lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista on helppo ihastella maisemia.

Ylellisin majoitusvaihtoehto ovat kaksikerroksiset huvilat, joita on aluksella yhteensä kuusi. Sviiteissä ja huviloissa majoittuville on käytössä oma kansialue uima-altaineen, lounge sekä ravintola.

Kokeile uusia ruokaelämyksiä joka ilta

Celebrity Edgellä hemmotellaan myös herkuttelijaa, ja uusia makuelämyksiä pääseekin testaamaan vaikka joka päivä. Aluksella on yhteensä 29 ravintolaa, kahvilaa ja baaria. Osa ravintoloista sisältyy risteilyn hintaan, kun taas erikoisravintoloista peritään lisämaksu.

Aluksen Oceanview-buffetravintolassa on tarjolla ruokaa aamuvarhaisesta iltamyöhään. Buffetista löytyvät joka päivä tutut suosikit, mutta tämän lisäksi tarjolla on päivän kohteesta riippuen paikallisia erikoisuuksia.

Buffetin lisäksi aluksen ravintoloista myös italialainen Tuscan, ranskalainen Normandie, kreikkalaisvaikutteinen Cyprus sekä amerikkalaisen ja kansainvälisen keittiön klassikoita tarjoileva Cosmopolitan sisältyvät risteilyn hintaan. Näissä kaikissa tarjolla on sekä lounasta että illallista, ja ruokalista vaihtuu osittain päivittäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Krista Ahonen
Celebrity Edge -aluksen ravintolat edustavat useita eri ruokakulttuureja.

Näiden lisäksi Celebrity Edgellä on useita erikoisravintoloita, joilla on jokaisella oma konseptinsa ja tyylinsä. Kiinnostavimpia näistä ovat Eden ja Le Petit Chef, joissa molemmat tarjoavat ruokahetken maustettuna erilaisilla elämyksillä. Edenissä ruokailijat pääsevät seuraamaan fantasiateemaista esitystä, kun taas Le Petit Chef -ravintolassa heijastetaan pöytiin erilaisia animaatioita. Muita erikoisravintoloita ovat esimerkiksi mereneläviin keskittyvä Raw on 5 ja pihviravintola Fine Cut.

Tekemistä ja viihdettä jokaiseen makuun

Celebrity Edge -aluksella ei aika ehdi käydä pitkäksi, sillä tekemistä on tarjolla moneen makuun. Ajan saa kulumaan helposti osallistumalla eri aktiviteetteihin tai vaikkapa shoppailemalla aluksen liikkeissä. Aluksella viihtyvät erityisesti aikuiset ja pariskunnat, mutta myös perheille riittää kiinnostavia vaihtoehtoja. Joka päivä hytteihin jaetaan seuraavan päivän ohjelma, mistä näkyvät kaikki aktiviteetit ja esitykset.

Celebrity Edgen ulkokannella on mainiot puitteet aurinkoisesta säästä nauttimiseen, sillä aurinkotuoleja on runsaasti ja yli 20 metriä pitkässä uima-altaassa on tilaa pulikoida. Allasalueelta löytyy myös baari ja ravintola. Allasalueen vieressä on katettu Solarium, josta löytyy lisää altaita ja aurinkotuoleja. Solarium-alueelle on pääsy ainoastaan aikuisilla.

Aluksella on myös spa, josta löytyvät muun muassa kauneushoitola, saunat ja kuntosali. Ulkokannella kulkee myös juoksurata, joten liikuntaa ei tarvitse unohtaa risteilyn ajaksi.

Celebrity Edgen runsas viihdetarjonta pitää huolen siitä, että myös pidemmällä risteilyllä on helppo viihtyä ja löytää mielekästä tekemistä. Joka ilta aluksen teatterissa on päivittäin vaihtuva show, joka saattaa olla niin musiikkia kuin vaikkapa taikuutta. Tämän lisäksi esimerkiksi musiikkiesityksiä on myös aluksen muilla esiintymislavoilla.

Useiden ravintolavaihtoehtojen lisäksi Celebrity Edgellä riittää valinnanvaraa myös baareissa. Ulkokannella sijaitsevassa Rooftop Garden -baarissa voi paistatella päivää, kun taas Sunset Bar laivan takaosassa tarjoaa erinomaisen paikan maisemien ihasteluun. Pikkutunneille iltaa voi jatkaa aluksen yökerhossa.

Katso kuvia Celebrity Edge -alukselta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Krista Ahonen
Yksi Celebrity Edgen erikoisuuksista on liikkuva Magic Carpet -monitoimitila.
Krista Ahonen
Kannella on hyvin tilaa nauttia auringonpaisteesta ja hyvästä säästä aurinkotuoleissa lepäillen.
Krista Ahonen
Rooftop Garden toimii baarina ja ravintolana, ja siellä on myös esiintymislava.
Krista Ahonen
Sunset Bar on suunniteltu auringonlaskujen ja maisemien katselua varten.
Krista Ahonen
Hyttien varusteluun kuuluu king size -kokoinen sänky.
Krista Ahonen
Ravintoloiden ruokalistat vaihtuvat illasta toiseen, joten joka päivä pääsee kokeilemaan uusia makuelämyksiä.
Krista Ahonen
Yksi Celebrity Edgen erikoisravintoloista on Le Petit Chef, jossa ruokailua värittävät pöytään heijastettavat animaatiot.
Krista Ahonen
Aluksella on myös tyylikkäästi sisustettu spa, josta löytyvät esimerkiksi kuntosali ja kauneushoitola.
Krista Ahonen
Laivalla on lukuisia baarivaihtoehtoja, joissa voi viettää iltaa.
Krista Ahonen
Alukselta löytyy myös kasino.

>> Lue myös: Ota kaikki irti risteilyn kiinnostavista kohteista – neljä syytä osallistua laivayhtiön järjestämille retkille

Teksti ja kuvat: Krista Ahonen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viking Cinderella

Viking Cinderella alkaa risteillä Helsingin ja Tukholman välillä – reitille neljä uutta ravintolaa ja kaksi uutta baaria

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Karibian risteilyt

Näin suunnittelet unelmiesi Karibian-risteilyn – lue kattava tietopaketti

Ota kaikki irti risteilyn kiinnostavista kohteista – neljä syytä osallistua laivayhtiön järjestämille retkille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja