Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Auringonpaistetta Floridassa

artikkelin kuva
Rantalomat
Yhdysvaltojen Sunshine State, eli aurinkoinen osavaltio, kantaa lisänimeään kunnialla. Florida tarjoaa rantaelämän ohella kurkistuksen Disneyn taikamaailmaan ja alligaattorin kitaan.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 18.06.2012
facebook   whatsapp

Rentoa mieltä ja lomatunnelmaa

Aurinkoisuuden voi Floridassa sään ohella yhdistää myös ihmisiin, sillä rennot floridalaiset ottavat turistit avosylin vastaan. Hotelleja, ravintoloita ja aktiviteetteja on paljon, eikä tekemisestä tule puutetta.

Meksikonlahden ja Atlantin valtameren väliin työntyvässä Floridassa voi esimerkiksi lekotella aurinkorannoilla, nauttia päivästä legendaarisessa Disney Worldissa tai vierailla Evergladesin kansallispuistossa.

Rantaelämää Miami Beachilla ja Fort Lauderdalessa

Florida on rantalomailijoiden unelma, sillä niemimaa tarjoaa matkalaiselle upeita rantoja, suuria ostoskeskuksia ja paljon vesiurheilua. Floridasta löytyy kilometrien mittaisten palmurantojen kupeesta monia eloisia kaupunkeja ja pilvettömiä rantalomakohteita, kuten Fort Lauderdale ja Miami Beach.

Aurinkoinen ja urheilullinen Miami Beach on Floridan suosituimpia lomakohteita. Miamista löytyy kaikki hyvän rantaloman ainekset: palmujen reunustama ranta, pitkiä vilkkaita rantakatuja ja paljon aurinkoa. Miamin South Beach on vesiurheilijoiden suosikki, sillä täällä voi harrastaa niin sukellusta, snorklausta kuin lentopalloa, eivätkä liitovarjoilijat tai vesihiihtäjät ole outo näky. Miami on hieno kohde myös shoppailuun, sillä hyviä ostospaikkoja löytyy esimerkiksi Lincoln Roadilta. South Beachin tuntumassa sijaitsee Ocean Drive, jonka Art Deco –alue on kuuluisa värikkäistä taloistaan ja iltaelämästään. Miami Beach ei nuku koskaan, vaan muuttuu öisin todelliseksi viihdekeitaaksi. Miami Beachilta löytyy baareja ja yökerhoja moneen lähtöön, varsinkin Ocean Driven varrelta.

Aivan Miami Beachin suosion kannoilla tulee Fort Lauderdale rantoineen ja suurine jahtisatamineen. Siinä missä auringonpaiste on antanut Floridalle lempinimen The Sunshine State, ovat kanaalit ansainneet Fort Lauderdalelle tittelin Amerikan Venetsiana. Kuten Miami Beach, myös Fort Lauderdale on turistien kansoittama kohde, josta löytyy monen tasoisia hotelleja ja kaikki lomalaisen kaipaamat palvelut. Fort Lauderdalen rannat ovat erinomaisia, ja aktiviteeteista suosituimpia ovat sukellus ja snorklaus kauniilla koralliriutoilla. Ostokset Fort Lauderdalessa voi hoitaa esimerkiksi Sawgrass Mills Mallilla, joka on yksi Yhdysvaltojen suurimmista kauppakeskuksista.

Huvipuistoa kerrakseen Orlandossa

Floridan huvipuistoista tunnetuin on epäilemättä Walt Disney World, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Orlandosta. Walt Disney World avattiin vuonna 1971 ja se on maailman suurin teemamaailma: useasta teema-alueesta koostuvan huvipuiston pinta-ala on noin 120 neliökilometriä. Ensimmäisenä puistossa avattiin legendaarinen Magic Kingdom, joka koostuu pienemmistä teema-alueista keskuslinnan ympärillä: Fantasyland, Tomorrowland, Adventureland ja Frontierland. Keskellä kaikkea kohoilee Disneyn tunnus, Prinsessa Ruususen kaunis satulinna. Disney Hollywood Studios –teemamaailma kurkistaa elokuvan, television ja animaation kulisseihin ja toiminnantäyteinen EPCOT maailman ihmeisiin. Eläimiä ja hirmuliskoja pursuava Animal Kingdom jakaantuu seitsemään erilaiseen kohteeseen, joissa riittää lapsille toimintaa.

Walt Disney Worldin ohella Floridasta löytyy paljon muistakin huvipuistoja, joista monet ovat Disney Worldin tavoin keskittyneet Orlandon tienoille. Orlandossa sijaitsevat esimerkiksi vesipuisto Wet`n Wild, merimaailma Sea World Orlando sekä elokuvien kulisseihin kurkistava Universal Studios.

Rämeen lumoissa Evergladesissa

Etelä-Floridassa sijaitseva Everglades on subtrooppinen rämealue, jonka eteläosassa sijaitsee Evergladesin kansallispuisto. Kansallispuisto on nimetty Unescon maailmanperintöluetteloon, sillä Everglades omaa suuren ja uniikin eläin- ja kasvikunnan, johon kuuluu alligaattoreita, kilpikonnia, liskoja ja vesilintuja. Evergladesin kansallispuisto on Yhdysvaltojen toiseksi suurin kansallispuisto, johon voi tutustua opastettujen kierrosten lisäksi myös omin päin merkittyjä reittejä pitkin. Puistosta löytyy myös useita leirintäalueita.

Everglades on erityisen tunnettu alligaattoreistaan, joten on ainoastaan sopivaa että Floridasta löytyy myös alligaattoriaiheinen puisto. Gatorland sijaitsee South Orange Blossom Trailin varrella Orlandossa, ja tämä teemamaa on koti tuhansille alligaattoreille ja krokotiileille. Puistossa voi seurata alligaattoreiden ja krokotiilien elämää, nauttia erilaisista esityksistä, osallistua kiertokävelyille ja jopa silitellä puiston asukkaita.

Lisätietoa

Opas Yhdysvaltoihin
VisitFlorida.com

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.