Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lapsiperheen opas Tallinnaan – katso mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä

Shutterstock artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Tallinna on lapsiperheille helppo ulkomaankohde. Lyhyt välimatka ja kiinnostavat nähtävyydet tekevät Viron pääkaupungista houkuttelevan kaiken ikäisille.
Teksti: Anne
Päivitetty: 18.02.2020
facebook   whatsapp

Helppo ja edullinen perhekohde

Lyhytkin vierailu Tallinnassa on mukava piristys arkeen koko perheelle. Kaupunki on helppo kohde lapsiperheille, sillä sinne voi lähteä myös pelkästään päiväretkelle Etelä-Suomesta. Muualta maasta matkustaessa Tallinnaan kannattaa ehdottomasti varata useampi päivä.

Lapsiperheille Tallinna tarjoaa paljon vaihtoehtoja viettää onnistunut lomapäivä kaikkina vuodenaikoina. Kaupungissa on monipuolisesti lapsia kiinnostavia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja sekä puistoja ja rantoja, joissa koko perhe voi rentoutua yhdessä.

Lapset on huomioitu monissa nähtävyyksissä ja museoissa, joissa on lapsille suunnattuja tiloja ja ohjelmaa. Monissa ravintoloissa on lapsille oma ruokalista ja suosituimpiin nähtävyyksiin on usein saatavilla myös perhelippuja.

Kiinnostavia ulkoilmakohteita

Tallinnan vanhakaupunki on tunnetusti kuin postikortti. Tämä tunnelmallinen kaupunginosa kiehtoo helposti perheen nuorempiakin, mutta mukulakivikaduilla lastenrattaiden työntäminen on haastavaa.

Hauska vaihtoehto koko perheelle on vanhassakaupungissa kesäkaudella liikennöivä Toomas-juna, joka lähtee Kullassepa-kadulta. Juna maksaa muutaman euron.

Inka KhanjiSeikkailupuisto Tallinnassa
Piritan seikkailupuisto on edullinen vaihtoehto kotimaan seikkailupuistoille.

Laivamatkalla kertynyttä energiaa voi purkaa tämän jälkeen Nõmmen seikkailupuistossa. Haastetta riittää koko perheelle, sillä lapsille ja aikuisille on omat seikkailuratansa. Puihin rakennetut lasten reitit ovat matalalla, jolloin vanhemmat voivat kulkea pienempien seikkailijoiden rinnalla. Aikuisten reitit rakentuvat korkeammalle, ja tasapainoa koetellaan aidosti. Puisto on avoinna myös talvella. Myös Piritan kaupunginosassa on seikkailupuisto.

Huvittelua sisätiloissa

Synkempi sää tai navakka merituuli eivät koettele lomalaisten riemua Tallinnassa, sillä hauskaa tekemistä löytyy myös sisätiloista.

Esimerkiksi reilun kymmenen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta sijaitseva Atlantis H2O Aquapark -vesipuisto tarjoaa loistavat puitteet riemukkaaseen matkaan. Lomapäivään saa vauhtia kahdeksassa eri mittaisessa vesiliukumäessä, missä voi riemuita päivittäin iltakymmeneen saakka.

Toinen hyvä vaihtoehto on Skypark-trampoliinipuisto. Kohde tunnetaan parhaiten jättiläismäisestä kolmiulotteisesta trampoliinistaan, joka levittäytyy 250 neliömetrin alueelle. Myös seiniä päin voi siis hyppiä! Lisäksi leikkialue pallomerineen, kiipeilyseinineen ja liukumäkineen tarjoaa tekemistä nuoremmille energiapakkauksille.

Inka KhanjiProto keksintötehdas, Tallinna
Proton laitteet vievät mukanaan niin lapset kuin aikuisetkin.

Vuoden 2019 uutuus, Noblessnerin alueella sijaitseva keksintötehdas Proto tuo VR-lasien avulla historialliset keksinnöt tutuiksi koko perheelle. Vanhalle sukellusvenetelakalle rakennetussa elämyskeskuksessa pääsee kokemaan vauhdikkaita laitteita, jotka sopivat mainiosti myös aikuisille. Keksintötehtaan kahvila on myös näkemisen arvoinen.

Nähtävyydet lasten kanssa

Vaikka nähtävyyksien kiertely ja museovierailut eivät ehkä tule ensimmäisenä mieleen pienten lasten kanssa, kannattaa Tallinnassa tehdä poikkeus. Kaupungissa on museoita ja nähtävyyksiä, jotka ovat myös perheen pienimpien mieleen.

Kadriorgin puiston Miiamilla -lastenmuseo on suunnattu 3–11-vuotiaille lapsille ja “kaikille niille, jotka ovat joskus olleet saman ikäisiä”. Museon työ- ja askarteluhuoneissa ei aika käy pitkäksi. Museo on suljettu maanantaisin. Myös Kalamajan kaupunginosasta löytyy lastenmuseo, jossa on esillä lasten leluja eri aikakausilta.

Myös Viron merimuseon näyttelytila Lentosatamassa on kiinnostava kohde perheille. Museon näyttelyesineisiin kuuluu muun muassa oikea sukellusvene, vanha jäänmurtaja ja laivanhylkyjä. Viihdykettä lapsille tarjoavat myös museon suuri akvaario, erilaiset simulaattorit ja ulkoalueen leikkikenttä.

ShutterstockLentosatama, Tallinna
Lentosatama on jännittävä paikka, jossa hujahtaa helposti useampi tunti.

Paksun Margareetan tykkitorniin rakennettu Viron merenkulun museo on niin ikään kiinnostava myös lasten näkökulmasta. Mukaansatempaava näyttely saa heittäytymään mukaan merenkulun maailmaan historiasta tähän päivään.

Muita lapsiperheille sopivia vierailukohteita ovat esimerkiksi Tallinnan televisiotorni ja Viron luonnontieteellinen museo. Televisiotornista aukeaa huikeat näköalat ja sen juurella on leikkipuisto, jossa perheen pienimmät pääsevät temmeltämään.

Kesällä rannalle koko perheen voimin

Lämpimien kesäsäiden aikaan Tallinnassa voi viettää viettää rantapäivää. Kaupungista löytyy useampia rantoja, jotka tarjoavat monipuolisesti tekemistä ja palveluja lapsiperheille.

Stroomin ranta on pitkä hiekkaranta, joka sijaitsee Pohjois-Tallinnassa. Rannan läheisyydessä on useita leikkikenttiä lapsille, jonka lisäksi lapsia ilahduttavat esimerkiksi trampoliinit ja mahdollisuus ajaa sähköautoilla. Rannalla on useita kahviloita, joista saa syötävää ja virvokkeita. Lähellä sijaitseva Stroomin puisto on suosittu piknik- ja grillauspaikka.

Inka KhanjiPiritan uimaranta, Tallinna
Pitkä hiekkaranta on Piritan uimarannan valtti.

Tallinnan suurin uimaranta löytyy Piritan kaupunginosasta. Vedessä pulikoinnin lisäksi perheen yhteistä päivää voi viettää rannan pallopelikentillä tai leikkipaikoilla. Rannalla on peruspalvelut kuten pukuhuoneet, vessat ja säilytyslokerot. Kesällä vierailijoita palvelevat ranta-alueen kioskit ja rantabaari.

Tunnelmallista talvipuuhaa perheille

Talvella vanhakaupunki esittää tunnelmallisen puolensa, mutta kiemurtelevat kadut saattavat kuitenkin olla lumisia ja liukkaita.

Kahvilat tarjoavat lämmintä juomaa ja käsintehtyjä suklaakonvehteja, ja missäpä muualla kaikki Tallinnan tontut pyörisivät kuin vanhassakaupungissa?

Talvisen Tallinnan klassikko on Raatihuoneentorin joulutori. Makeisia ja lämmintä mehua voi nauttia suuren joulukuusen ympärille levittäytyvistä kojuista. Tunnelmaa kohottaa torilla apulaisineen touhuava joulupukki. Perinteisesti marraskuun lopulla avautuva joulutori on avoinna välipäiviin saakka.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Tallinnan joulutori on klassikko, joka tarjoaa tekemistä koko perheelle.

Talvella hauskaa tekemistä löytyy myös Uisuplatsilta. Harju-kadun varrelle, Nigulisten kirkon viereen jäädytettävä luistinrata on sijainniltaan mitä parhain, ja kaunis alue valaistaan hämärän tullen. Pääsylippu luistinradalle maksaa muutaman euron, ja luistimia saa vuokrattua lisähintaan. Tarjolla on myös perhelippuja, joihin sisältyy luistinten vuokra.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Anne Ventelä ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.