Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Tallinnassa – kaikki mitä tarvitset onnistuneeseen matkaan

 • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.05.2024
Tallinna on lapsiperheille helppo ulkomaankohde. Lyhyt välimatka ja kiinnostavat nähtävyydet tekevät Viron pääkaupungista houkuttelevan kaiken ikäisille.

Helppo ja edullinen perhekohde

Viron pääkaupunki Tallinna houkuttaa kaikkia matkailijoita – myös lapsiperheitä – läheisen sijantinsa ja edullisen hintatasonsa ansiosta. Vaikka aikuisten kesken päiväretki Tallinnaan onnistuu vaivatta, kannattaa lasten kanssa matkustaessa keventää matkapäivää ja viettää suosiolla ainakin yksi yö perillä. Näin hermot eivät kiristy lapsilla eikä aikuisilla.

Tallinna on hyvä kohde lasten kanssa, sillä lyhyiden välimatkojen sisällä riittää runsaasti tekemistä ja ihmeteltävää, minkä lisäksi pienet matkustajat huomioidaan entistä paremmin niin ravintoloissa, nähtävyyksillä kuin hotelleissakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiLapsiperheen vinkit Tallinnaan
Tallinnassa riittää tarkasteltavaa, sillä kaupunki on täynnä hauskaa näkemistä myös lapsille.

Vaikka vanhakaupunki on useimpien matkailijoiden ykkössuosikki Tallinnassa, ei se nouse mukulakivineen rattaiden kanssa liikkuvien perheiden lempikohteeksi. Historialliselle alueelle kannattaakin suosiolla suunnata joko kantorepun tai kävelevän matkakumppanin kanssa, ja jättää päiväunet vaunuissa muita alueita varten.

Suomalaismatkailijan kannalta Tallinnassa on pääosin samat fasiliteetit, mihin useimmat ovat tottuneet kotimaan matkakohteissa. Esimerkiksi Viru-keskuksen ja Kaubamajan lastenhoitohuoneet tarjoavat erinomaiset puitteet niin ruokahetkiin kuin vaipanvaihtoonkin.

Inka KhanjiLapsiperheen vinkit Tallinnaan
Kaubamajan lastenhoitohuone on samalla leikkitila, ja tarjoaa lapsille rutkasti tekemistä.

Pottaa käyttävien pienten reissaajien vanhemmat saattavat kuitenkin yllättyä, sillä niitä ei näy Tallinnassa yhtä laajasti kuin kotimaan kohteissa. Jos potta on välttämätön, mukaan kannattaa ottaa matkapotta.

Tallinnan-matkalle lähdetään yleensä sen verran lyhyeksi aikaa, että esimerkiksi vaipat on järkevintä ottaa mukaan kotoa. Jos vauvojen tai pienten lasten ruoille on tarvetta, löytyy Tallinnan ruokakaupoista laaja valikoima vaihtoehtoja.

Kannattaa muistaa, että kaikki Tallinnan kiinnostavat kohteet eivät sijaitse vanhassakaupungissa eikä edes kävelymatkan päässä keskustasta. Alle 3-vuotiaiden kanssa matkustava aikuinen pääsee kuitenkin aina ilmaiseksi julkisen liikenteen välineisiin, samoin kuin kaikki alle kouluikäiset lapset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan parhaat leikkipuistot

Paras tapa purkaa energiaa ja nauttia matkapäivästä on Tallinnassakin ottaa suunta leikkipuistoon. Tallinnassa sijaitsee rutkasti monipuolisia leikkipuistoja, joiden koko ja tarjonta vaihtelee sijainnin mukaan. Pieni leikkipaikka ei ole koskaan kovin kaukana.

Inka KhanjiLapsiperheen vinkit Tallinnaan
Rotermannin pienellä leikkipaikalla pääsee keinumaan.

Vanhankaupungin läheisyydessä on useita leikkipuistoja, joissa voi piipahtaa päivän lomassa. Esimerkiksi Viru-keskuksen edessä sijaitseva Tammsaaren puiston leikkipaikka, Rotermannin korttelin pieni leikkipaikka ja Politsei aed -puiston leikkipuisto sopivat sijainniltaan useimmille Tallinnan-kävijöille.

Myös risteilyterminaalin kattopromenadilla sijaitseva leikkikenttä on erinomainen paikka koko perheelle: samalla kun lapset riemuitsevat leikkialueella, voivat vanhemmat nautiskella Suomenlahdelle avautuvista maisemista.

Inka KhanjiTallinnan sataman maisemapaikka
Satamarakennuksen katolla sijaitseva leikkipaikka sopii monen ikäisille lapsille.

Muita hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Kadriorgin puiston leikkipaikka ja Tallinnan televisiotornin pihalla sijaitseva leikkialue, joka soveltuu parhaiten alakouluikäisille lapsille.

Koko Baltian suurin leikkipuisto sijaitsee Tondiraban puistossa, 13 minuutin ajomatkan päässä vanhastakaupungista. Isot liukumäet, lukuisat keinut ja tasapainoa haastavat temppuradat takaavat pitkät päiväunet. Iso puistoalue soveltuu erinomaisesti kesäpäivän viettoon, sillä leikkipuiston lisäksi Tondiraban puistossa on erinomaiset grillialueet, pitkästi kävely-, juoksu- ja pyöräilyreittejä sekä myös riippumattoja lepohetkeä varten.

Vesipuistot, seikkailupuistot ja sisäpuistot Tallinnassa

Tallinna tunnetaan kylpylöistään, ja riemukkaita vesihetkiä on kaupungissa tietysti tarjolla myös lapsille.

Kaupungin suurin ja komein vesipuisto sijaitsee 10 kilometrin päässä vanhastakaupungista Viimsissä, mutta matkaa ei kannata hätkähtää: Atlantis H2O Aquapark -vesipuisto on vaivan arvoinen. Lomapäivään saa vauhtia kuudessa eri mittaisessa vesiliukumäessä, missä voi riemuita päivittäin iltakymmeneen saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita hyviä, lapsille soveltuvia kylpylöitä ovat vanhankaupungin reunamilla sijaitseva Kalev Spa sekä sataman tuntumassa sijaitsevan Tallink Spa & Conference Hotel -hotellin Aqua Spa.

Laivamatkalla kertynyttä energiaa voi purkaa Nõmmen seikkailupuistossa. Haastetta riittää koko perheelle, sillä lapsille ja aikuisille on omat seikkailuratansa. Puihin rakennetut lasten reitit ovat matalalla, jolloin vanhemmat voivat kulkea pienempien seikkailijoiden rinnalla.

Inka KhanjiLapsiperheen vinkit Tallinnaan
Tallinnan seikkailupuistossa pääsee tasapainottelemaan korkeuksissa.

Aikuisten reitit rakentuvat korkeammalle, ja tasapainoa koetellaan aidosti. Puisto on avoinna myös talvella. Myös Piritan kaupunginosassa on seikkailupuisto, ja se on avoinna kesäisin.

Tallinnan erikoisuutena on kokonaiset kolme trampoliinipuistoa, jotka sijaitsevat kaikki sisätiloissa. Super Skypark, Trampolino ja X-Park takaavat, että lomasta voi riemuita täysillä hurjissa trampoliineissa – näissä paikoissa saa kirjaimellisesti hyppiä seinille.

Todellisille hurjapäille on luvassa herkkua koko rahan edestä 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnasta. Elämysurheilukeskus Spot of Tallinn tarjoaa puitteet muun muassa parkouriin, longboardingiin, BMX-pyöräilyyn ja rullaluisteluun.

Lisäksi Tallinnassa on muun muassa liikennepuistoja, Megazone-laserpelihalli sekä tavallinen minigolf että elämysminigolf.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elämykselliset museot ovat lasten suosikkeja

Jos kuvittelit museoita tylsiksi ja lapsille epäsopiviksi paikoiksi, mieti Tallinnan kohdalla uudestaan. Lapsia puhuttelevat ja aktivoivat näyttelyt tekevät museovierailusta kiinnostavan, ja Tallinnan monipolisen museotarjonnan ansiosta aiheissa riittää vaihtelua.

Paras tapa saada museoista ilo irti on ottaa käyttöön Tallinn Card, millä pääsee useimpiin museoihin maksutta. Näin vierailuun ei ole painetta käyttää tuntikausia, ja jos lapsilla riittää kiinnostusta vain lyhyeksi aikaa, voi hyvin mielin vaihtaa paikkaa toiseen museoon.

Inka KhanjiLapsiperheen vinkit Tallinnaan
Lentosatamassa voi vierailla aivan oikeassa sukellusveneessä.

Museoita sijaitsee ympäri Tallinnaa. Vanhankaupungin alueella kiinnostavia kohteita ovat muun muassa Viron Terveysmuseo ja Merenkulkumuseo, missä pääsee näkemään aidon, 1300-luvulta peräisin olevan 20-metrisen hylyn.

Lyhyen matkan päässä keskustasta sijaitsee myös Viron merimuseon näyttelytila Lentosatama, jonka näyttelyesineisiin kuuluu muun muassa oikea sukellusvene, vanha jäänmurtaja ja laivanhylkyjä. Viihdykettä lapsille tarjoavat myös museon suuri akvaario, erilaiset simulaattorit ja ulkoalueen leikkikenttä.

Inka KhanjiProto keksintötehdas, Tallinna
Proton laitteet vievät mukanaan niin lapset kuin aikuisetkin.

Noblessnerin alueelle vuonna 2019 avattu keksintötehdas Proto tuo VR-lasien avulla historialliset keksinnöt tutuiksi koko perheelle. Vanhalle sukellusvenetelakalle rakennetussa elämyskeskuksessa pääsee kokemaan vauhdikkaita laitteita, jotka sopivat mainiosti myös aikuisille. Keksintötehtaan kahvila on myös näkemisen arvoinen.

Rantapäivä Tallinnassa

Lämpimien kesäsäiden aikaan Tallinnassa voi viettää viettää rantapäivää. Kaupungista löytyy useampia rantoja, jotka tarjoavat monipuolisesti tekemistä ja palveluja lapsiperheille.

Stroomin ranta on pitkä hiekkaranta, joka sijaitsee Pohjois-Tallinnassa. Rannan läheisyydessä on useita leikkikenttiä lapsille, jonka lisäksi lapsia ilahduttavat esimerkiksi trampoliinit ja mahdollisuus ajaa sähköautoilla. Rannalla on useita kahviloita, joista saa syötävää ja virvokkeita. Lähellä sijaitseva Stroomin puisto on suosittu piknik- ja grillauspaikka.

Lapsiperheen vinkit Tallinnaan
Pitkä hiekkaranta on Piritan uimarannan valtti.

Tallinnan suurin uimaranta löytyy Piritan kaupunginosasta. Vedessä pulikoinnin lisäksi perheen yhteistä päivää voi viettää rannan pallopelikentillä tai leikkipaikoilla. Rannalla on peruspalvelut kuten pukuhuoneet, vessat ja säilytyslokerot. Kesällä vierailijoita palvelevat ranta-alueen kioskit ja rantabaari.

Lapsiperheystävälliset ravintolat Tallinnassa

Yleisesti Tallinnassa on helppo syödä myös lasten kanssa, sillä pieniin ruokailijoihin suhtaudutaan lämmöllä, ja useissa paikoissa on jonkinlainen leikkinurkka tai puuhavälineitä. Virossa onkin hyvin tavallista, että lapset kulkevat mukana myös ravintoloissa.

Vaikka lapsille suunnatut puitteet ovat usein itse ravintoloissa hyvät, saattaa sijainti hankaloittaa lasten kanssa vierailua. Esimerkiksi vanhankaupungin ravintoloissa on usein se ongelma, ettei historialliseen rakennukseen ole esteetöntä kulkua, eikä rattailla pääse sisälle. Esteettömyys kannattaa varmistaa aina etukäteen pöytävarauksen yhteydessä.

Inka KhanjiLapsiperheen vinkit Tallinnaan
Tallinna ravintoloille on tyypillistä, että palveluihin kuuluu myös lasten leikkinurkkaus. Kogussa pääsee myös leikkimään ravintolaa.

Lapsiperheet huomioidaan syöttötuolein ja lastenhoitotiloin useimmissa ravintoloissa, minkä lisäksi leikkihuone tai muita lapsille suunnattuja erikoisuuksia löytyy ainakin seuraavista ravintoloista:

 • Kogu: Kalamajan alueella sijaitseva ravintola, jonka yhteydessä on myös leipomo. Pieni leikkinurkkaus lapsille.
 • Pann ja Kook: Mall of Tallinn -ostoskeskuksessa sijaitseva ravintola, missä on jättimäinen Lotte-leikkialue.
 • Ravintola Allee: Kalev Spa -vesipuiston yhteydessä sijaitseva tyylikäs ravintola, missä on oma lasten lista ja värityskuvia tuomaan tekemistä tylsiin hetkiin.
 • Flavore: italialainen ravintola, missä lasten pizzan voi tilata eläimen muotoisena.
 • Snoob: Nõmmen kaupunginosassa sijaitseva laadukas ravintola, missä on lapsille oma menu ja leikkinurkkaus.
 • Lore Bistro: Noblessnerin alueen suosikkiravintola, joka tarjoilee lapsille oman menun ja pelihyllyn, joka takaa viihtyvyyden. Vauvoille on saatavana soseita.
 • F-Hoone: Telliskivessä sijaitseva suomalaismatkailijoiden klassikko sopii myös lapsiperheille, sillä ravintolassa on leikkihuone, ja sen ulkopuolella pieni leikkipuisto, mihin on näköyhteys ravintolan terassilta.

Majoitusvinkit lapsiperhelle Tallinnaan

Tallinnan majoitustarjonta on todella kattava, ja halutessaan loman aikana voi majoittua historiallisessa huoneistossa tai lapsiperheelle suunnitellussa sviitissä.

Hotellien leikkihuoneet ovat mukava lisä lomaan, ja saavat viihtymään myös hotellissa entistä paremmin. Hyviä leikkihuoneita on esimerkiksi Tallink City Hotel -hotellissa, mistä voi varata perheelle myös hotellin oman lasten sviitin.

Inka KhanjiLasten sviitin sisustus palvelee pienimpiä asiakkaita, mutta sen yhteydessä on myös vanhemmille erillinen, ovella suljettava makuuhuone.
Lasten sviitin sisustus palvelee pienimpiä asiakkaita, mutta sen yhteydessä on myös vanhemmille erillinen, ovella suljettava makuuhuone.

Lapsiperheiden tarpeet huomioidaan Tallinnassa useissa hotelleissa, ja perhehuoneita on saatavana hyvin. Lasten kanssa on helppo viihtyä ainakin näissä hotelleissa:

 • Viimsi Spa Hotel: Jos Tallinnan-matkan päätavoite on riemuita vesipuistossa, on kymmenen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Viimsi Spa Hotel Aquapark-vesipuistoineen paras vaihtoehto. Saatavana on esimerkiksi lasten leikkihuone, lastenhoitopalveluja sekä perhehuoneet.
 • Tallink City Hotel: Viru-keskusta vastapäätä sijaitseva hotelli tarjoaa lapsiperheille lasten leikkihuoneen ja useita perhehuoneita, mutta hotellissa on saatavana myös värikäs lasten sviitti. Hintaan sisältyy myös pääsy Aqua Spa -kylpylään.
 • Swissôtel Tallinn: Luksushotelli tunnetaan viiden tähden palvelusta, ja siitä pääsevät nauttimaan myös lapset. Hotellissa on hauskoja lasten huoneita, jotka on suunnattu 1–12-vuotiaille. Huoneissa on lapsia miellyttävin teemoin valitut lakanat, lapsen ikään sopiva lahja ja lapsille omat kylptakit ja -tarvikkeet. Saatavana on myös videopelejä ja piirrettyjä.

Lue lisää: Rantapallon matkaopas Tallinnaan

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Jägalan vesiputous

Tiesitkö jo tästä? Tallinnasta on helppo tehdä retki upealle vesiputoukselle – katso kuvat

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja