hero taustakuva

Costa Bravan parhaat rantakohteet Top 5 – löydä sopivin kohde lomallesi

Istockphoto artikkelin kuva
Kohdeoppaat
Costa Bravan rannikolla on kauniita rantoja, tunnelmallisia pikkukaupunkeja ja herkullista ruokaa. Tutustu alueen kiinnostavimpiin kohteisiin ja löydä sopivin vaihtoehto lomallesi!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 08.09.2017
facebook   whatsapp

1. Lloret de Mar

Lloret de Mar on yksi Espanjan Costa Bravan suurimmista lomakohteista, jonne matkailijoita houkuttelevat miellyttävät lämpötilat sekä rantoja huuhtova kirkas ja puhdas merivesi. Kaupungin tunnetuimmat hiekkarannat ovat yli kilometrin pituinen Lloret sekä rauhallisemmassa poukamassa sijaitseva Fenals.

Lloret de Marissa voi viettää aktiivista lomaa harrastaen monipuolisesti eri aktiviteetteja: patikointia, golfia sekä vesiurheilua. Kaupungissa on paljon ravintoloita, joissa kokeilla paikallisia herkkuja, vaikkapa kalaruokia. Yöelämästä vastaavat lukuisat baarit ja terassit.

Costa Brava
Lloret de Mar on houkutteleva kohde kaupungin upeiden rantojen vuoksi.

2. Platja d‘Aro

Kultahiekkaiset rannat ja kirkkaat vedet tekevät Platja d’Aron rantakaupungista suosituin lomakohteen. Kaupunki on monipuolinen lomakohde, josta löytyy paljon ravintoloita ja kauppoja sekä yöelämää. Kaupungin edustalla aukeaa pitkä hiekkaranta, mutta tutustumisen arvoisia ovat myös sen ympärille levittäytyvät pienet poukamat rantoineen kuten kuvankaunis Cala de Pi.

Flickr/Hans PorocheltCosta Brava
Platja d’Aron alueella on useita pieniä poukamia, joissa voi viettää rantapäivää.

Muiden Costa Bravan kohteiden tavoin myös Platja d’Arossa pääsee nauttimaan alueen herkullisen keittiön antimista. Lomakohteessa sekoitellaan sekä rannikon että sisämaan raaka-aineita, esimerkiksi mereneläviä, lihaa, kasviksia ja tuoreita hedelmiä.

3. Cadaqués

Cadaqués on pikkuinen rantakaupunki, joka tarjoaa lomailijalle kauniita rantoja ja rauhallisia poukamia. Cadaquésin nähtävyyksiin kuuluu tunnelmallinen vanhakaupunki ja sen korkeimmalla kohdalla sijaitseva Santa Marian kirkko. Kaupungista kannattaa vierailla Cap de Creusin luonnonpuistossa, joka hurmaa huikeilla rannikkomaisemillaan.

Cadaqués oli aiemmin monien taiteilijoiden suosima kohde, jossa viihtyi muun muassa 1900-luvun merkittävimpiin taiteilijoihin kuuluva Pablo Picasso sekä Salvador Dalí, joka asui Cadaquésin lähistöllä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja -museoita kuten Municipal Art Museum, jossa on esillä erityisesti niiden taitelijoiden töitä, joilla oli läheinen suhde Cadaquésiin.

Flickr/g60Costa Brava
Cadaqués on tunnelmallinen rantakaupunki, jossa ovat viihtyneet myös kuuluisat taiteilijat.

4. Palamós

Palamós tarjoaa mainiot puitteet lomailijoille upeine rantoineen ja laadukkaine palveluineen, mutta kohde sopii myös esimerkiksi vesiurheilua tai purjehdusta harrastaville. Kaupungissa on monipuolinen hotellitarjonta, josta löytyy sopiva majoitusvaihtoehto jokaiseen makuun.

Palamósissa on pitkä hiekkaranta, joka levittäytyy kaupungin edustalla. Hieman kauempana keskustasta sijaitsevia vaihtoehtoja rantapäivän viettoon ovat esimerkiksi Fosca ja Castell. Rantojen läheisyydessä levittäytyvät rantapromenadit, ravintolat sekä baarit, ja palveluiden kattava saatavuus tekee lomailemisesta helppoa.

Flickr/Jorge FranganilloCosta Brava
Palamós on monipuolinen lomakohde, jossa on laadukkaita palveluja.

5. Tossa de Mar

Tossa de Marin upeita rannikkomaisemia värittävät rannat, kalliot ja mäntymetsät. Kaupungin ympäristössä on lukuisia hiekkarantoja ja pieniä poukamia, jotka houkuttelevat nauttimaan auringonpaisteesta ja kirkkaasta merivedestä. Tossa de Marin kaupungissa on myös historiallisesti kiinnostavia vierailukohteita, joista merkittävin on keskiajalta peräisin oleva linnoitettu alue Vila Vella.

Flickr / DynamosquitoCosta Brava
Tossa de Marin linnoitettu vanhakaupunki sijaitsee aivan rannan vieressä.

>> Löydä edullinen loma Costa Bravalla Rantapallon lomahaun avulla

> > Lue lisää matkavinkkejä Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/Albert Torello, Hans Porochelt, g60, Jorge Franganillo, dynamosquito

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.