hero taustakuva

Indiedays-tyylitärpit Madridiin

artikkelin kuva
Matkakokemuksia
Mikä on parasta Madridissa? Lue Indiedays-muotibloggaajien vinkit citylomailijan Madridiin!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 08.07.2011
facebook   whatsapp

Mikä on parasta Madridissa? Indiedays-bloggaajat Johanna, Irene, Char ja Teemu kertovat kohokohdat Madridin-matkaltaan ja parhaat vinkit citylomailuun espanjalaisittain.

Johanna, Kalastajan vaimo

Madridissa olisi voinut vaellella viikkokausia ihan hiljaa aistien tunnelmaa. Tuntui, että asukkaatkin olivat arvokkaan rauhallisia, konservatiivisia ja käyttäytyivät kunnioittaen kaupungin henkeä.

Madridista jäi siis jotain, mitä arvostan konkreettisia matkamuistoja enemmän: vahvoja muistoja, tunteita ja henkisiä kokemuksia.

Parasta Madridissa oli arvokas, historiallinen tunnelma, johon vaikutti kai eniten kaupungin arkkitehtuuri. Keskustan vanhoissa, mahtavissa kivirakennuksissa oli jotain, joka henki ”ikuisuutta” ja vanhaa aikaa.

Parhaiten mieleen jäi näyttävä palatsi puistoalueineen ja näin nuorena naisena toki myös keskustan Grand Via, Madridin Broadwayksikin kutsuttu ostoskatu. Parhaat eli persoonallisemmat kaupat sijaitsevat kuitenkin muualla ja suosittelen ehdottomasti tutustumaan etenkin Salamancan alueeseen – ja yleensäkin kuljeskelemaan ja etsimään, sillä koko kaupunki on tutkimisen ja löytämisen arvoinen!

Johannan blogi: Kalastajan vaimo

Irene, Mademoiselle Pigalle

Suosittelen Madridissa perinteikkään suurkaupungin ilmapiirin fiilistelyä. Parasta kaupungissa on juuri tunnelmallisilla pikkukaduilla tallustelu ja madridilaisen elämänmenon tarkkailu.

Erityisesti kannattaa muistaa nostaa katse korkeuksiin: itse nautin suunnattomasti niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin parvekkeiden kauniiden säleikköovien katselusta. Suomalaisen silmiin ne ovat eksoottisia.

Tietysti kannattaa nauttia reissulla mahdollisimman espanjalaisittain. Eli syödä paljon kalaa, tapaksia ja juoda hyvää viiniä. Kokkauskurssille osallistuminen oli myös avartavaa. Oli mielenkiintoista huomata, kuinka intohimoisesti espanjalaiset suhtautuvat ruokaan.

Irenen blogi: Mademoiselle Pigalle

Char, Char and the City

Madridista jäi herkullisten tapasten ja upeiden muotinäytösten jälkeen eniten mieleen itse kaupunki: sen arkkitehtuuri sekä nähtävyydet. Tutustuimme kaupunkiin kävellen ja näimme toinen toistaan hienompia rakennuksia, joista suosikkini oli Palacio Real, kuninkaallinen palatsi. Palatsia ympäröivät hyvinhoidetut puutarhat, vanhat lyhtypylväät sekä leijonin koristeltu suihkulähde.

Toinen kiinnostava suihkulähde Madridissa on Fuente de la Cibeles, jonka mukaan muotimaailmassa tunnettu jokavuotinen Cibeles Fashion Week on saanut nimensä. Cibeles on luonnollisuuden ja hedelmällisyyden jumalatar, joka ajelee leijonien vetämissä kärryissä yhdellä keskeisimmistä ja kauneimmista paikoista Madridissa.

Myös ”pilvenpiirtäjähotellimme” Petit Palace Alcala Torre sijaitsi aivan Madridin sydämessä, jossa on myös suuri shoppailukatu Gran Via. Liikkeiden lisäksi kadun varrelta löytyy niin kahviloita kuin baarejakin. Shoppailun lomassa kannattaa nostaa katse kannattaa katutasosta ylöspäin, sillä rakennukset olivat aivan mielettömän kauniita.

Charin blogi: Char and the City

Teemu, Thing for the Bling

Ehdottomasti upein nähtävyys Madridissa on kuninkaallinen palatsi, eli Palacio Real de Madrid. Palatsi on henkeäsalpaavan upea ja todella suuri. Kuninkaalliset eivät enää siellä enää asu, joten olisikohan siellä jokin tanssisali vuokrattavana? Voisin ilomielin muuttaa palatsiin!

Palacio Real on 1700-luvulla rakennettu linna ja sinne pääsee hyvin Opera-metroasemalta, josta kävelyä on vain viisi minuuttia.

Linnan läheisyydessä on kaunis puisto, jossa on entisten kuninkaiden patsaita. Puiston ja linnan välissä komeileva kuningas Philip IV:n patsas esittää kuningasta ratsastamassa hevosella. Hevosen etukaviot ovat ilmassa ja se on ensimmäinen patsas laatuaan maailmassa, joka pystyttiin tasapainottamaan niin, että hevonen pystyy olemaan pystyssä vain takajaloillaan.

Teemun blogi: Thing for the Bling

Lisää Madrid-tärppejä tiedossa – tulossa Eeli R:n vinkit Madridin yöhön!

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.