Kuva: Denver International Airport
Denverin lentokenttä ja sen salaliittoteoriat

Hämäräperäisenä pidetty lentokenttä Yhdysvalloissa on täynnä selvittämättömiä kysymyksiä ja salaliittoteorioita – oletko lentänyt tänne?

Denverin lentokentästä on kehitelty lukuisia salaliittoteorioita.

Mystinen lentokenttä täynnä kysymyksiä

Jos lennät Yhdysvaltojen Coloradossa sijaitsevalle Denverin kansainväliselle lentokentälle, et välttämättä heti arvaisi sen eriskummallista tarinaa. Lentoaseman huhutut salaisuudet ovat puhuttaneet jo yli 20 vuotta – ja alkaneet elää omaa elämäänsä.

Moni oli alun perin kyseenalaistanut lentokentän rakentamisen, sillä kaupungissa oli jo toimiva lentoasema. Nyt suljettu Stapletonin lentoasema sijaitsi lähempänä Denverin keskustaa.

Kun lentokenttä lopulta valmistui lähes kaksi vuotta myöhässä vuonna 1995, oli sen budjetti ylittynyt kahdella miljardilla dollarilla. Hämmennystä herätti myös rakennuksen koko: Denverin lentokenttä on pinta-alaltaan kaksi kertaa Manhattanin kokoinen.

Matkustajamäärissä mitattuna Denverin lentokenttä on Yhdysvaltojen kuudenneksi vilkkain, mutta koonsa puolesta sille ei löydy haastajaa.

Lentokentän puhutuin ominaisuus on ollut vuonna 2008 paikoilleen asetettu taideteos Blue Mustang. Kyseessä on 10 metriä korkea hevospatsas, jonka silmät kiiluvat pahaenteisen punaisina. Monille paikallisille ja matkailijoille hurjistunut hevonen on ollut liikaa.

Pahan onnen hevonen Denverin lentokentällä
Kuva: Denver International Airport
Kiiluvasilmäinen hevonen ei miellyttänyt kaikkia Denverin asukkaita.

Kylmäävin hevoseen liittyvä fakta löytyy kuitenkin sen valmistusvaiheista. Veistoksen tekijä Luis Jiménez kuoli sen kaaduttua tämän päälle ateljeessa vuonna 2006.

Kyseenalainen taide ei lopu siihen. Lentoasemalla on muun muassa egyptiläisen kuoleman jumalan Anubiksen patsas sekä seinämaalaus, josta löytyy paholainen.

Denverin lentokentän salaliittoteoriat

Oman elämänsä salapoliisit aloittivat lentokentän mysteerin selvittämisen jo 90-luvulla. Lennokkaita salaliittoteorioita on syntynyt useampia.

Yhdysvalloissa levisi teorioita, joiden mukaan lentokentän rakennutti natsiryhmä New World Order. Uskomus sai alkunsa siitä, ettei hankkeen rahoittajaksi merkittyä tahoa The New World Airport Commission löytynyt virallisista rekistereistä. Kaiken huipuksi ilmasta katsottuna lentokentän kiitoratojen väitetään muodostavan hakaristin.

Lentokenttään on yhdistetty myös vapaamuurarien symboleita, ja sen alta väitetään löytyvän Illuminatin päämaja. Salaliittoteoreetikoiden mukaan se selittäisi rakennushankkeeseen huvenneet ylimääräiset miljardit.

Joidenkin uskomusten mukaan lentoaseman alle rakennettiin tunneleita ja bunkkereita, jotka toimisivat silmäätekevien piilopaikkana ison katastrofin tai maailmanlopun sattuessa.

Huhut lähtivät liikkeelle lentokentän automaattisesta matkalaukkujärjestelmästä, joka oli rakennettu maan alle. Systeemi ei kuitenkaan ikinä toiminut. Epäluuloisimmat arvelivat kyseessä olleen vain peitetarinan, jolla oli tarkoitus siirtää huomio pois muista maanalaisista rakennelmista.

Denveriin ei ole Suomesta suoria lentoja. Kaupunki on yksi halpalentoyhtiö Norwegianin uutuusreiteistä, mutta Pohjoismaiden sijaan sinne liikennöidään suoria lentoja Lontoosta ja Pariisista.

Denverin lentoasema Coloradossa
Kuva: Denver International Airport
Denverin lentoaseman ulkoasu on helposti tunnistettavissa.
Blue Mustang -veistos Denverin lentoasemalla
Kuva: Denver International Airport
Blue Mustang on puhuttanut Denverin lentoasemalla jo pitkään. Rakennusvaiheessa kaatunut veistos tappoi tekijänsä.
Taidetta Denverin lentokentällä
Kuva: Denver International Airport
Denverin lentoasemalle valittu taide on ihmetyttänyt sekä paikallisia että matkailijoita.
Erikoista taidetta Denverin lentoasemalla
Kuva: Denver International Airport
Denverin lentoaseman taiteessa ja sen piilomerkityksissä riittää tutkimista.

Lähde: The Independent
Kuvat: Denver International Airport

Päivitetty: 10.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia