Hyppää sisältöön

Mitä lomalennot ovat ja mihin niillä pääsee? Näin nappaat meno-paluulennot jopa alle satasella

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 08.06.2024
Matkanjärjestäjien lomalennot sopivat myös omatoimimatkailijalle. Joko tiesit, miten halvalla charter-lennoilla voi päästä lomakohteisiin?

Mitä lomalennot ovat?

Matkaa varatessa moni vannoutunut omatoimimatkailija vertailee ainoastaan reittilentoja, mutta ei tule edes ajatelleeksi matkanjärjestäjien lomalentoja.

Keskellä lomakautta asia kannattaa korjata: lomalentojen tutkiminen voi säästää satasia ja viedä kohteisiin, joihin ei reittilennolla edes pääse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomalennot ovat matkanjärjestäjien täyttämiä tilauslentoja, joita operoivat useat eri yhtiöt kuten esimerkiksi Finnair, Sunclass Airlines ja Jet Time. Varausvaiheessa näet matkanjärjestäjän sivuilta, mikä yhtiö liikennöi lennon ja millaista konetyyppiä käytetään.

Ulla AlakangasSunclass Airlinesin lentokone Kööpenhaminan lentokentällä
Sunclass Airlines on yksi Suomesta liikennöivistä charter-yhtiöistä.

Halvimmillaan meno-paluulentoja voi löytää jopa 50 eurolla, mutta tyypillinen edullisena pidettävä hinta edestakaisista lennoista on noin 100–150 euroa. Tätä kirjoitettaessa edullisimmat lennot maksavat 63 euroa Helsingistä Kroatian Splitiin ja takaisin.

Parhaat lomalentolöydöt tehdään silloin, kun matkapäivä lähestyy. Äkkilähtölentojen parasta sesonkia on kevät, alkukesä, loppukesä ja syksy. Talvella edullisia lentoja voi bongata esimerkiksi Kanarialle.

Lomalentoja on saatavilla meno-paluulentojen lisäksi myös yhdensuuntaisina joko Suomesta kohteeseen tai kohteesta takaisin Suomeen.

Jos olet huolissasi lomalentojen vanhentuneesta alkoholinhuuruisesta maineesta, voit unohtaa stereotypiat – Keihäsmatkojen aikakausi on jo ohi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mihin lomalennoilla pääsee?

Lomalennoilla matkustetaan tyypillisesti suomalaisten suosimiin rantalomakohteisiin. Lomalentoja liikennöidään Euroopan lisäksi myös kaukokohteisiin.

Kesäkaudella tyypillisiä lomalentokohteita ovat esimerkiksi Kreikan saaret, Turkin rannikko sekä Espanjan rantakohteet kuten Mallorca. Lomalennoilla voi päästä myös Italian rantakohteisiin kuten Sisiliaan.

Pienemmille Kreikan saarille matkustettaessa lomalennot ovat yleensä ainoa tapa päästä suorin lennoin kohteeseen, sillä reittilentoja liikennöidään vain Rodoksen ja Kreetan kaltaisille isommille saarille. Lomalennot tarjoavatkin erinomaisen mahdollisuuden lentää suoraan esimerkiksi Zakynthokselle, Samokselle tai Karpathokselle.

Inka KhanjiLomalennot Kreikkaan
Lomalento Kreikan saaristoon on hyvä lähtöpiste vaikka saarihyppelylle.

Talvikaudella lomalentoja voi hyödyntää erityisesti Kanariansaarille matkustettaessa, sillä ne tulevat usein reittilentoja edullisemmiksi. Charter-koneet liikennöivät Gran Canarialle, Teneriffalle, Fuerteventuralle ja Lanzarotelle.

Thaimaa, Meksiko, Arabiemiraatit ja Kap Verde ovat esimerkkejä Euroopan ulkopuolella sijaitsevista kohteista, joihin pääsee talvikuukausina lomalennolla.

Näin varaat edulliset lomalennot

Monesti lomalennot jäävät matkailijoilta hyödyntämättä siksi, ettei niitä yksinkertaisesti huomata. Charter-lennot eivät tule vastaan reittilentoja vertailevissa hauissa.

Lomalennot listataan matkanjärjestäjien verkkosivuille, mutta eri toimijoiden tarjontaa on helpointa vertailla Rantapallon lomahaun kautta. Näet yhdellä silmäyksellä, mitä on tarjolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pelkkiä lomalentoja myyvät pakettimatkojen lisäksi esimerkiksi Apollomatkat, Aurinkomatkat, TUI ja Tjäreborg.

Matkanjärjestäjästä ja liikennöivästä yhtiöstä riippuen matkatavarat saattavat kuulua lipun hintaan tai niistä on maksettava erikseen – aivan kuten reittilennoillakin.

Pelkät lomalennot ostettaessa voit varausvaiheessa valita, haluatko ostaa lennoille muita lisäpalveluita kuten aterioita tai lentokenttäkuljetuksia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja