Hyppää sisältöön

Koe futishuumaa Madridissa – näin suunnittelet onnistuneen pelireissun

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 26.05.2018
Futismatka Madridiin on ikimuistoinen kokemus jalkapallofaneille, mutta matka kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin.

Valitse vaihtoehdoista sinua kiinnostavin joukkue

Espanjan pääkaupunki Madrid on erinomainen kohde innokkaille jalkapallofaneille, sillä kaupungissa on mahdollisuus vierailla useamman joukkueen peleissä. Kaudella 2018–19 nähdään Espanjan pääsarjassa LaLigassa jopa neljä joukkuetta Madridin alueelta.

Jokainen joukkueista tarjoaa katsojalle omanlaisensa elämyksen, joten mikäli kaupungin joukkueista mikään ei ole oma henkilökohtainen suosikki, on joukkueista helppo valita omaan tyyliin sopiva vaihtoehto. Parhaimmillaan reissun aikana voi otteluohjelmasta riippuen ehtiä myös useamman joukkueen peleihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin osa futismatkailijoista haluaa Madridissa nähdä pääkaupungin kuuluisimman joukkueen Real Madridin ottelun. Santiago Bernabeu -stadionilla pelaava Real Madrid on Espanjan pääsarjassa eniten pokaaleja voittanut joukkue, minkä lisäksi joukkue on niittänyt menestystä myös kansainvälisillä kentillä. Real Madridin peleissä viihtyvät myös vähemmän jalkapalloa seuraavat seurueen jäsenet, sillä joukkue vilisee tunnettuja supertähtiä.

ShutterstockFutismatka Madridiin
Vauhdikkaissa futispeleissä viihtyvät myös vähemmän lajia seuranneet matkaseurueen jäsenet.

Toinen Madridin kansainvälisesti tunnetuista joukkueista on vuonna 1903 perustettu Atlético de Madrid, joka on myös Espanjan pääsarjan kolmanneksi menestynein joukkue. Atlético de Madrid pelaa kotiottelunsa vuonna 2017 uudelleen avatulla Wanda Metropolitano -stadionilla, jossa pelataan myös keväällä 2019 Mestarien liigan finaaliottelu.

Vauhdikasta tunnelmaa ja perinteistä espanjalaista jalkapallohuumaa pääsee taas kokemaan hieman Madridin ulkopuolella sijaitsevassa Getafessa. Getafe CF:n peleissä vierailee vähemmän matkailijoita, joten peleissä voi aistia fanien todellisen kiintymyksen omaa paikallisjoukkuetta kohtaan. Jalkapalloa pääsee katsomaan myös Getafen lähellä sijaitsevassa Leganésissa, jonka joukkue CD Leganés on vasta muutaman vuoden ajan pelannut Espanjan pääsarjassa.

Suunnittele ja varaa hyvissä ajoin

Mikäli ajatus futismatkasta Madridiin kiehtoo, on reissun suunnittelu syytä aloittaa hyvissä ajoin, sillä kiinnostavimpiin ja suurten joukkueiden välisiin otteluihin voi lippujen saaminen olla haastavaa. La Ligan tunnetuin kamppailu käydään Real Madridin ja barcelonalaisen FC Barcelonan välillä ja erityisesti tähän peliin liput ovat todella kysyttyjä. Suosituimpien otteluiden lipuista voi myös joutua pulittamaan huomattavasti korkeamman hinnan.

Peliliput saa ostettua kätevimmin netin kautta, mutta monet joukkueet myyvät jäljelle jääneitä lippuja myös pelipäivänä stadionin lippuluukuilta. Useilla joukkueilla on etuja jäseniksi liittyneille kannattajille, joille lippujen myynti saatetaan aloittaa esimerkiksi tavallista yleisöä aiemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos lippuja juuri toivottuun peliin ei irtoa tai hinta kuulostaa liian huimalta, voi Madridin futishuumaan tutustua myös vierailemalla stadionkierroksilla ja joukkueiden museoissa.

Futismatka Madridiin
Pelien lisäksi Madridissa voi vierailla joukkueiden stadioneilla järjestetyillä kierroksilla.

Madridiin pääsee Helsingistä suorilla lennoilla, joita tarjoavat sekä Finnair että Norwegian. Edullisimmillaan lennot saa noin sadalla eurolla, joten tarjoushintojen seuraaminen kannattaa aloittaa heti matkapäivien varmistuttua. Suora lento Madridiin kestää noin neljä tuntia.

Lue myös: Kymmenen vinkkiä kaupunkilomalle Madridiin – koe ainakin nämä

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vinkit Baleaarien saarihyppelylle

Miksi mennä vain Mallorcalle, jos voi käydä myös naapurisaarilla? Näin se onnistuu

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät?

Mitä ovat Espanjan valkoiset kylät? Löytyvät läheltä suomalaisten suosikkikohdetta – katso 5 kauneinta

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja