Kuva:
Asturian luonnonpuistot Espanjassa

Aktiivilomailijan Asturia – kolme kohdetta

Pohjois-Espanjan Asturia tunnetaan vehreistä luonnonpuistoistaan, joissa reitit eivät lopu vaellusturisteilta kesken.

1. Picos de Europa on Asturian kansallispuisto

Eteläisen Espanjan rantakohteisiin tottuneille matkailijoille Asturian maakunnan luonnonpuistot tarjoavat uudenlaisia maisemia: ympäristö on vehreää ja vuoristoista. Yksi Pohjois-Espanjan dramaattisimmista maisemista löytyy Picos de Europan vuoristosta, jonka alueella sijaitsee myös samanniminen kansallispuisto.

Alue on suosittu erityisesti vaeltajien keskuudessa, mutta Picos de Europalla voi harrastaa myös maastopyöräilyä ja vuoristokiipeilyä. Myös lintujen ja kasvien bongarit pysyvät tyytyväisinä upealla luonnonpaikalla.

Picos de Europa on Espanjan vanhin kansallispuisto.

Picos de Europa

2. Somiedon luonnonpuistoon liikkumaan

Somiedo on Asturiassa sijaitseva luonnonpuisto ja Unescon suojelema bioreservaatti, joka vetää aktiivimatkailijoita patikoimaan ja liikkumaan kauniin vihreissä maisemissa. Vaelluksen sijasta monet reissaajat valitsevat Somiedossa myös opastetun ratsastusretken.

Somiedosta löytyy reittejä kaikentasoisille vaeltajille aloittelijoista kovakuntoisempiin reissaajiin. Alueella liikkuville majapaikkoja tarjoavat sympaattiset pienet majatalot, joita kutsutaan nimellä casa rural.

Asturian tärkeimpiin luontokohteisiin kuuluvan Somiedon alueella sijaitsee myös ekomuseo sekä karhukeskus, jossa kävijät voivat tutustua luonnonpuiston alueellakin elävään jättiläiseen.

Parque Natural de Somiedo

3. Vaellusretkiä Redesissä

Lähellä Picos de Europan kansallispuistoa ja Oviedon kaupunkia sijaitseva Redesin luonnonpuisto on metsäinen alue, josta löytyy hienoja kävelyreittejä. Redesissä elää esimerkiksi karhuja ja villisikoja sekä yli 100 erilaista lintulajia – puistossa riittääkin ihailtavaa luontobongarille.

Unescon maailmanperintökohteeksi valitussa Redesissä maisemat vaihtuvat metsistä luoliin ja karstikivimuodostelmiin. Luonnonpuistossa on suosittuja, aloittelijoillekin sopivia vaellusreittejä.

Redesissä retkeilyyn kannattaa yhdistää myös miniloma Oviedon historiallisessa kaupungissa tai palkita itsensä vaikkapa kierroksella asturialaisella siideritilalla.

Asturian maakuntaan pääsee matkustamaan Suomesta esimerkiksi Vuelingilla Barcelonan kautta.

Parque Natural de Redes

Kuva: guillenperez via Compfight

Päivitetty: 21.7.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia