Puerto Rico on Kanarian aurinkovarmin lomakohde

Kohdeopas: Puerto Rico

Gran Canarian suosituimmat lomakohteet

Gran Canarian pakettimatkaklassikko Puerto Ricoon on tehty lomamatkoja jo 70-luvulta saakka. Ympärivuotinen aurinko, kauniit hiekkarannat ja monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet houkuttelevat matkaajia Puerto Ricoon yhä uudelleen.

Kanarialle auringon perässä

Suojaisassa poukamassa sijaitseva Puerto Rico on tunnettu Kanariansaarten aurinkovarmimpana kohteena. Talven kylmyyttä pakenevat turistit valitsevatkin sen mielellään lomanviettopaikakseen. Vaikka turismi on jyllännyt Puerto Ricossa jo useamman vuosikymmenen, on kylä pysynyt mukavan rauhallisena. Matkailijoiden virta on tehnyt paikasta helpon ja mukavan lomakohteen.

Puerto Ricossa on lukuisia ravintoloita, joten paikalliset herkut eivät koskaan ole kaukana. Gran Canarialla kannattaa maistaa esimerkiksi herkullisia kanarianperunoita, jotka nautitaan mojo-kastikkeen kera. Puerto Ricossa on myös jonkin verran ostosmahdollisuuksia, joten ainakin matkamuistot löytyvät kohteesta vaivatta.

Hyvin yhteyksien päässä sijaitsevat vauhdikas Playa del Ingles, idyllinen Puerto de Mogan sekä pääkaupunki Las Palmas.

Puerto Rico matkakohteena

Monipuolisia harrastusmahdollisuuksia

Rentouttavan rantaloman ei Puerto Ricossa tarvitse kulua pelkästään aurinkoa ottaen. Vesileikkien lisäksi kohteessa voi harrastaa muun muassa kalastusta, vaellusta ja sukellusta. Golfin ystävät löytävät viheriöt lyhyen ajomatkan päästä Puerto Ricosta. Lapsiperheille on Puerto Ricossa tarjolla minigolfia.

Huimapäät voivat Kanarialla kokeilla myös surffausta, tosin ihan Puerto Ricon rannalta ei aaltoja löydy. Sukellus ja snorklaus ovat myös suosittuja aktiviteetteja.

Hevosharrastajat voivat tiedustella ratsastusretkiä, joita järjestetään Salobren kylässä.

Matkailijan Puerto Rico

Kanariansaarilla vallitsee miellyttävän lämmin ilmasto ympäri vuoden. Suomalaiset matkustavat Puerto Ricoon tyypillisesti talvikaudella, jolloin sää on aurinkoinen mutta ei liian kuuma. Parhaat säät Gran Canarialta löytyvät yleensä syksyllä ja keväällä. Sateita esiintyy satunnaisesti.

Puerto Rico on rantalomailijan valinta. Kohde sopii kaiken ikäisille auringonpalvojille, tosin vanhempien matkalaisten kannattaa ottaa huomioon vuoren rinteelle rakennetun Puerto Ricon mäkinen maasto. Iltaelämä on varsin rauhallista. Puerto Ricosta on kuitenkin hyvät yhteydet muualle saarelle juhlimaan ja tekemään ostoksia.

Puerto Rico sopii hyvin lapsiperheille rauhallisuutensa ja aktiviteettitarjontansa ansiosta. Ainoa huomioitava seikka on korkeuserot, jotka saattavat olla raskaita pienimmille lapsille tai vaunujen kanssa kulkeville vanhemmille.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PUERTO RICOSSA

Majoitus ja liikkuminen Gran Canarialla

Pakettimatka on helpoin ja edullisin vaihtoehto

Useat matkanjärjestäjät tekevät valmismatkoja Puerto Ricoon. Tällöin lomalennot liikennöivät Las Palmasin lentokentälle, josta on Puerto Ricoon noin tunnin ajomatka.

Gran Canarialle voi tietysti matkustaa myös omatoimisesti. Suoria lentoja on saatavilla talviaikaan.

Runsaasti hotelleja joka makuun

Puerto Ricoon matkatessa hotelli kuuluu yleensä matkapakettiin. Omatoimireissaajat voivat tietysti varata majoituksen erikseen. Puerto Ricossa on runsaasti eritasoisia hotelleja pienemmistä perhehotelleista isoihin hotellikomplekseihin.

Puerto Ricon hotellit ovat viihtyisiä ja niistä löytyy yleensä aina myös uima-allas. Monet hotelleista on rakennettu vuorten rinteille.

Mäkinen maasto huomioitava

Puerto Ricossa voi liikkua jalkaisin, mutta seutu on mäkistä. Puerto Ricon korkeuserot kannattaa ottaa huomioon matkaa varatessa. Kohde ei sovellu pyörätuolilla liikkuville tai muille liikuntaesteisille.

Puerto Ricosta on hyvät bussiyhteydet muualle saarelle, kuten Las Palmasiin ja Playa del Inglesiin. Myös polkupyörän tai moottoripyörän vuokraus onnistuu.

Gran Canarian lomalla kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, sillä saaren parhaat palat on helppo nähdä päivässä tai parissa. Autonvuokraus onnistuu kätevästi matkanjärjestäjän, yksityisten vuokraamojen tai hotellien kautta. Liikenteessä kannattaa toki noudattaa varovaisuutta, etenkin vuoristossa liikuttaessa.

PUERTO RICON NÄHTÄVYYDET

Kanarian Venetsia

Rannat ovat kohteen valttikortti

Varsinaisia nähtävyyksiä Puerto Ricossa ei juuri ole – mutta talvea pakeneville lomailijoille nähtävyyksiksi kelpaavat upeat hiekkarannat. Puerto Ricon 400 metriä pitkä ranta on suosittu lomailijoiden keskuudessa. Aallonmurtajat tekevät rannasta sopivan uimapaikan myös perheen pienimmille. Aivan rannan tuntumasta löytyy myös uima-allasalue, jonne on vapaa pääsy.

Rauhallisempi ranta on Playa de los Amadores, jonne on vain reilun kilometrin kävelymatka Puerto Ricosta. Läheisen Moganin kylän tummahiekkainen uimaranta on myös viihtyisä.

Puerto de Mogan on Kanarian Venetsia

Noin 14 kilometrin päässä Puerto Ricosta sijaitseva viehättävä Puerto de Mogan on pakollinen vierailukohde kaikille lomalaisille. Kanarian Venetsiaksikin kutsuttu kylä on saanut lempinimensä satama-alueen kanaaleista ja silloista.

Puerto de Moganin rauhallisessa tunnelmassa on mukava viettää iltaa. Kylä on tunnettu laadukkaista kalaravintoloistaan, joten ulkoilmaillallinen romanttisessa Moganissa on loistava päätös lomapäivälle.

Koe Kanarian teemapuistot

Puerto Ricosta on hyvät yhteydet Gran Canarian lukuisiin teemapuistoihin. Noin 20 kilometrin päässä sijaitsevassa Palmitos Parkissa voi tutustua eksoottisiin lintulajeihin sekä kasveihin. Puiston ehdoton vetonaula on delfinaario.

Maspalomasin vesipuistoon Aqualandiin voi Puerto Ricosta tehdä helpon päiväretken. Lapset ja nuoret ihastuvat hurjiin vesiliukumäkiin, kun taas vähän vanhemmille löytyy rauhallisempia uima-altaita sekä auringonottopaikkoja. Maspalomasista löytyy myös Holiday World -huvipuisto.

San Agustinissa sijaitsee Sioux City, Gran Canarian villin lännen kylä. Villissä lännessä viihtyvät kaiken ikäiset reissaajat vauhdikkaiden esitysten parissa.

Teemapuistoihin voi matkustaa joko omatoimisesti tai matkanjärjestäjien tarjoamilla retkillä.

PUERTO RICON PARHAAT

Puerto Ricon vesiurheilumahdollisuudet

Puerto Ricon parhaat elämykset

  1. Rentoudu rannalla ja nauti Atlantin aalloista.
  2. Vietä iltaa läheisessä Puerto de Moganin kylässä ja illasta kalaravintolassa.
  3. Lapsiperheet suuntaavat Gran Canarian lukuisiin teemapuistoihin.
  4. Kokeile golfia, kalastusta tai surffausta.
  5. Patikoi vuoristoon katselemaan maisemia.

Puerto Ricon miinukset

  1. Turistien kansoittamassa Puerto Ricossa voi olla vaikea löytää paikalliselämää.
  2. Korkeuserojensa takia Puerto Rico ei sovi liikuntaesteisille.
  3. Talvella huoneistot voivat olla viileitä.

Lisätietoa

Gran Canarian matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Islas Canarias Tourism, Flickr / bortecristian, SXC

Päivitetty: 5.2.2015

Espanja: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Nyt tilattiin jo kolmas kerta matka Espanjan Puerto Ricoon – mieletön paikka.. Mennään 8.3. ja ollaan 15 päivää Riosolissa…

Ilmeisesti sivusto on matkatoimistojen alaisuudessa. “Pakettimatka on helpoin ja edullisin vaihtoehto” juu ihan varmaa sontaa. Mutta uskokaa tuota propagandaa jos haluatte.