Arizonan maanalainen motellihuone

Tämän motellin maanalainen huone on maailman pimein ja yksinäisin – 22 kerrosta hissillä alas

Tässä maanalaisessa huoneessa yöpyminen on kallista, mutta epäilemättä myös ikimuistoista puuhaa.

Arizonassa voit yöpyä maanalaisessa sviitissä

Maailman syvimmäksi julistettu hotellihuone löytyy aivan Suomen naapurista, mutta mielenkiintoinen vaihtoehto on myös Yhdysvalloissa sijaitseva maailman syvin motellihuone.

Arizonan osavaltiosta löytyvään Grand Canyon Caverns -luolaan kuuluu osana myös maanalainen sviitti. Tavallisia huoneitakin tarjoavalla Grand Canyon Caverns Inn -motellilla on vain yksi maanalainen huone, johon kuuluu makuuhuone, olohuone ja kylpyhuone.

Sviitti sijaitsee noin 67 metriä maanpinnan alapuolella, kun taas maailman syvimmäksi rankattu Ruotsin kaivoshuone sijaitsee 155 metriä maanpinnan alapuolella. Huoneeseen kuljetaan hissillä, joka vie yöpyjät 22 kerrosta maan alle.

Motelli mainostaa sviittiään maailman syvimmäksi, isoimmaksi, vanhimmaksi, pimeimmäksi, hiljaisimmaksi ja kuivimmaksi motellihuoneeksi koko maailmassa. Huoneeseen ei pääse minkäänlaista luonnonvaloa, ja sitä reunustavat 65 miljoonaa vuotta vanhat luolaseinämät.

– Ainoat kuulemasi äänet ovat oman sydämesi lyönnit ja oma hengityksesi. Sinä olet ainoa elävä olento luolassa. Täällä ei elä mikään – ei edes kärpänen tai lepakko, motellin verkkosivuilla kirjoitetaan.

Maanalainen yö ei ole edullinen

Yöhön maan alla joutuu investoimaan reilusti tavallista hotelliyötä enemmän, sillä motelli mainostaa yökohtaisten hintojensa alkavan 850 dollarista eli noin 725 eurosta kahdelle henkilölle. Jos sviitissä majoittuu enemmän vieraita, tulee jokaisesta henkilöstä maksaa sadan dollarin eli noin 85 euron lisämaksu. Yhteensä sviittiin mahtuu kuusi henkilöä.

Samalla rahalla voisi saada jo aika hulppeaakin luksusta, mutta täältä sitä ei kannata etsiä. Sisustus on varsin vaatimaton, ja kävijät maksavatkin selvästi puitteiden sijaan erikoisesta elämyksestä. Kuten motelli itsekin toteaa verkkosivuillaan: tämä huone ei sovi kaikille.

Maan alla yöpyvien motellivieraiden käytössä on ympäri vuorokauden henkilökuntaan kuuluva työntekijä, jolta saa tarvittaessa apua ja palvelua. Henkilökunta myös kuljettaa juomaveden alas luolahuoneeseen.

Luolassa järjestetään päivisin myös opastettuja kierroksia matkailijoille, jotka haluavat nähdä paikan, mutta eivät välttämättä yöpyä siellä. Maanalaisessa huoneessa yöpyvät vieraat ovat luolassa yksin kello neljästä aina seuraavaan aamuun saakka.

Grand Canyon Caverns sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Flagstaffin kaupungista, joka toimii suosittuna porttina Grand Canyonin kansallispuistoon. Paikan päälle on helpointa matkustaa lentämällä esimerkiksi Las Vegasiin tai Phoenixiin.

Katso kuvat maanalaisesta sviitistä – voisitko kuvitella yöpyväsi täällä?

Maanalainen motellihuone Yhdysvaltojen Arizonassa
Motelli mainostaa maanalaista huonettaan muun muassa maailman pimeimmäksi ja hiljaisimmaksi.
Yövy maan alla Arizonassa
Tätä tietä maanalaiseen motellihuoneeseen.
Maailman syvin motellihuone
Sviitin olohuoneeseen kuuluu kirjasto, jossa on vanhoja kirjoja ja lehtiä.

Lähde ja kuvat: Grand Canyon Caverns Inn

Päivitetty: 21.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE