Hyppää sisältöön

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 20.03.2024
Rukan lasi-igluissa luontoon näkee suoraan omasta sängystä. Ikkunan takana odottavat kaikki vuodenajat ja sääilmiöt.

Lasi-iglut Rukalla

Lomasta lasi-iglussa haaveilevan ei tarvitse välttämättä matkustaa Lappiin asti. Kuusamosta Rukan hiihtokeskuksen liepeiltä löytyy Magical Pond -hotelli, joka koostuu yhteensä 20 iglusta.

Noin 15 neliön kokoisiin igluihin mahtuu makuutila sekä kompakti kylpyhuone, jossa on wc ja suihku. Saunomaan pääsee varaamalla Magical Pondin saunavuoron.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Iglut on suunniteltu kahdelle henkilölle, mutta majoittumaan mahtuu tarvittaessa myös yksi lapsi.

Anni MaaninkaRukan lasi-iglut
Lasi-iglu sopii esimerkiksi merkkipäivän juhlistamiseen.

Hotellin yhteydessä toimii talvikaudella tilausravintola Kataja, jossa tarjoillaan kolmen ruokalajin menu kotamiljöössä. Noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä iglukylästä löytyy Lammintuvan lounaskahvila, joka on avoinna talvella.

Muita varsinaisia ravintolapalveluja tai kauppoja iglujen välittömässä läheisyydessä ei ole, sillä revontulien bongaamisen – ja oman rauhan – kannalta majoituksen on sijaittava hieman syrjemmässä.

Magical Pond Tilausravintola Kataja
Lasi-iglujen yhteydessä toimii myös tilausravintola Kataja.

Helpointa iglukylään on saapua autolla, mikäli haluaa hyödyntää myös Rukan kylän ja hiihtokeskuksen palveluita. Etäisyys keskustaan on reilut kymmenen minuuttia autolla. Julkinen liikenne ei kulje iglukylään, joten vaihtoehto omalle autolle on taksi.

Iglumajoitus kesällä

Vuonna 2019 avattu Magical Pond on rakennettu iglukylän omistajan Johanna Marinin sukutilan maille ja sitä ympäröivään metsään. Lämsän sukua asui tilalla jo 1880-luvulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Igluissa voi majoittua myös kesäkuukausina. Syyskuusta huhtikuuhun parhaiten bongattavien revontulien lisäksi niistä voi tähyillä ruskaa tai vaikka yötöntä yötä. Ikkunoista aukeaa erilainen maisema jokaisena vuodenaikana.

Saara RahkamaaRukan Magical Pond
Kesällä igluista aukeaa vihreä luonto ja yötön yö.

Hiihto- ja laskettelukauden jälkeen hotellin ympäristössä voi harrastaa muita aktiviteetteja kuten pyöräilyä fatbikella, soutelua tai SUP-lautailua. Pihapiiristä pääsee lähtemään myös helpoille kilometrin tai parin mittaisille ulkoilureiteille.

Läheisen Lammintuvan tarjoamiin aktiviteetteihin kuuluu puolestaan esimerkiksi moottorikelkkasafarit, huskyajelut ja ice karting -rata.

Magical PondMagical Pond -hotelli
Hotellin laiturilta pääsee kesällä esimerkiksi suppailemaan.

Yö iglussa on elämysmajoitus, josta on varauduttava maksamaan tavallista hotellihuonetta enemmän. Yökohtaiset hinnat alkavat noin 250 eurosta, mutta voivat nousta yli 400 euroon sesongista riippuen.

Parhaiten iglumajoitus sopii luonnon keskelle kaipaavalle matkailijalle, joka haluaa nauttia omasta rauhasta. Se on hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi merkkipäivän juhlistamista tai yhteisen laatuajan viettämistä varten.

Katso alta lisää kuvia hotellista eri vuodenaikoina!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söderskärin majakka

Tiesitkö tästä paikasta? Muumien majakkasaarta inspiroineelle Söderskärille pääsee helposti retkelle

Suomen parhaat kesäkohteet

Kotimaan klassikot ja salatut helmet – 38 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Tikkurila, Suomi

Lomailetko kotimaassa? Katso heinäkuun menovinkit ja parhaat tapahtumat

Miten all inclusive -hotellit syntyivät?

Et arvaisi, miten all inclusive -hotellit syntyivät – alku oli jotain aivan muuta kuin nykyään

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja