Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Maailman syvin hotellihuone lymyää 155 metriä maan alla – ja löytyy yllättävän läheltä

Pappilabild artikkelin kuva
Hotellit
Maailman syvin hotellihuone sijaitsee entisessä hopeakaivoksessa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 19.11.2015
facebook   whatsapp

Ruotsin erikoisin hotellihuone?

Ruotsin Salassa sijaitseva entinen hopeakaivos Sala Silver Gruva toimii museona, jossa kävijät pääsevät näkemään poikkeuksellisen hyvin säilyneet kaivospuitteet. 400 vuoden ajan kaivos oli Ruotsin merkittävin hopeatuottaja.

Kaivoksen yhteydessä toimii tavallinen majatalo, mutta paikan todellinen vetonaula on 155 metriä maanpinnan alapuolelle rakennettu kaivossviitti. Kyseessä on maailman syvin hotellihuone.

Luolamainen kaivossviitti avattiin matkailijoille vuonna 2006. Kristallikruunuin ja kynttilöin valaistu tila sopii parhaiten seikkailunhaluisille reissaajille tai romanttista kohdetta etsiville pariskunnille. Kaivossviittiin laskeudutaan hissillä.

Kaivoksen lämpötila on vain kaksi astetta, mutta hotellihuone on lämmitetty 18 asteeseen. Sviitissä majoittuvia matkailijoita kehotetaan kuitenkin pukeutumaan lämpimästi kaivoskierrosta varten.

Maanalainen sviitti tarjoaa mahdollisuuden irtautua ulkomaailmasta, sillä matkapuhelimetkaan eivät toimi kaivoksen syvyydessä. Asiakkaille annetaan radiopuhelimet, joilla voi tarvittaessa kommunikoida kaivoksen henkilökunnan kanssa.

Keski-Ruotsin Salasta löytyy maailman syvin hotellihuone

Yö maailman syvimmässä hotellihuoneessa

Hotelliyön hintaan sisältyy myös opastettu kierros kaivoksessa, eväskori sekä aamiainen. Sala sijaitsee Keski-Ruotsissa noin 120 kilometrin päässä Tukholmasta. Kaivoskierrosten lisäksi kävijät voivat kokeilla paikan seikkailurataa.

Lähde: Sala Silver Gruva
Kuvat: Pappilabild

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.