Hyppää sisältöön

Kymmenen kaukokohdetta, jotka pitää kokea – lue nopeat faktat vuoden kiehtovimmista kohteista

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 19.01.2019
Itään, länteen vai etelään? Matkanteon halpuus avaa maailman niin, että matkailijalle voi iskeä runsaudenpula. Lue vinkit kymmeneen suosittuun kaukokohteeseen!

1. Arabiemiraatit

Seitsemästä emiirikunnasta koostuva Arabiemiraatit on nouseva kohde. Emiirikunnista erityisesti Dubai on tullut tunnetuksi laadukkaita ostoksia ja rantalomaa kaipaavan kaupunkilomailijan kohteena. Tunnetuimpia emiirikuntia ovat Dubain lisäksi Abu Dhabi sekä Sharjah, mutta myös enenevissä määrin Ras Al Khaimah ja Fujairah.

Arabiemiraatit on rikas arabimaa, joka on tunnettu ennen kaikkea kunnianhimoisista rakennushankkeistaan, kuten keinotekoisista palmusaarista, maailman korkeimmasta rakennuksesta Burj Khalifasta sekä maailman suurimmasta ostoskeskuksesta. Maahan kannattaakin suunnata, jos haluaa nähdä jotakin ainutlaatuista – suuruutta tavoitteleva maa osaa yllättää matkailijan perinpohjaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Dubai, Arabiemiraatit
Arabiemiraattien Dubai on tunnettu erityisesti hienoista hotelleistaan, joista hienoimpia on rannassa sijaitseva luksushotelli Burj Al Arab.

Arabiemiraatteihin matkustaessa on syytä tutustua maan tapoihin etukäteen, sillä maan lainsäädäntö eroaa länsimaisesta muun muassa siinä, että esimerkiksi pukeutumiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

>> Lue lisää Arabiemiraattien kohdeoppaasta!

2. Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta on rento rantalomakohde Karibialla. Maa on värikäs sekoitus espanjalaisia, ranskalaisia, haitilaisia ja afrikkalaisia vaikutteita, ja siksi se tarjoaakin kävijöilleen verrattoman kulttuurielämyksen.

Dominikaaninen tasavalta on suosittu sekä rantalomailijoiden että reppureissaajien keskuudessa. Maassa voikin vaivattomasti yhdistää seikkailuloman leppoisaan rantalomaan. Maan luonto ihastustuttaa monipuolisilla maisemillaan, sillä Dominikaanisesta tasavallasta löytää vuoristoa, mäntymetsiä, koralliriuttoja, koskemattomia rantoja, pikkukyliä, ihastuttavia kaupunkeja – ja kaikki nämä vieri vieressä suhteellisen lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan.

Punta Cana, Dominikaaninen tasavalta
Punta Canan rannat kutsuvat vuosittain matkailijoita rentoutumaan palmun alle.

Maan tunnetuimpia määränpäitä ovat rantalomailijoiden suosikkikohteet Punta Cana ja Puerto Plata sekä pääkaupunki Santo Domingo. Suosituin ja nopeimmin kasvava matkailualue sijoittuu maan itärannikolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Dominikaanisen tasavallan kohdeoppaasta!

3. Malediivit

Yli 1 000 saaresta koostuva Malediivien saariryhmä on loistava lomakohde erityisesti hemmottelulomaa kaipaaville pariskunnille, ja se sopii muun muassa häämatkakohteeksi. Malediiveille matkustetaan enimmäkseen rantalomalle, sillä saaren hiekkarannat ja turkoosi vesi tarjoavat lomamaiseman vailla vertaa.

Malediiveilta löytää laadukasta majoitusta ja halutessaan pääsee myös saariston henkeäsalpaaviin luksushotelleihin.

Malediivit
Kauniimpaa rantaparatiisia saa hakea – Malediivit on kohde, jonka turkooseilla rannoilla voi viettää rentouttavaa rantalomaa parhaimmillaan.

Malediivien matkailu rakentuu resort-saariin eli pieniin atolleihin, jotka tyypillisesti ovat kokonaan yhden lomakeskuksen käytössä. Rentouttavan rantaloman lisäksi Malediivit sopivat vesiurheilijoille, sillä saariryhmä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet aktiivisen loman viettoon. Lennot laskeutuvat tyypillisesti Malediivien pääkaupunkiin Maleen.

>> Lue lisää Malediivien kohdeoppaasta!

4. Malesia

Edullinen ja monipuolinen Malesia on kohde, josta löytää niin seikkailuloman, kaupunkiloman kuin rantalomankin. Malesian tunnetuin rantakohde on Langkawin saaristo, jossa myös monet paikalliset lomailevat. Langkawi on verovapaa saari, jossa vilkas turismi ja kalliit hotellikompleksit ovat nostaneet hintoja tasaisesti, mutta suomalaisittain saaristo on halpa matkailukohde.

Langkawi, Malesia
Malesian tunnetuimpiin rantalomakohteisiin lukeutuva Langkawi on verovapaa alue, jossa voi tehdä myös verovapaita ostoksia.

Myös Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on suosittu matkakohde. Enemmistö malesialaisista on muslimeja, mutta monikulttuurisessa maassa voi vieläkin nähdä myös siirtomaavallan eurooppalaisia vaikutteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää Malesian kohdeoppaasta!

5. Mauritius

Kuvankaunis Mauritius on erityisen tunnettu pehmeistä hiekkarannoistaan, mutta saarella voi nauttia myös kulttuurista. Mauritiukselta löytyy kaksi Unescon maailmanperintökohdetta, ja se tarjoaa luonnossa vaeltajalle upeita kuvauskohteita.

Mauritiuksen suosituimpia matkakohteita ovat Grand Bay ja maan pääkaupunki Port Louis.

Mauritius
Upeat uima-altaat ihastuttavat häämatkailijoiden suosimalla Mauritiuksella.

Mauritiuksen mtkailu keskittyy erityisesti luksusmatkailuun, sillä majoitusta on enimmäkseen 3–5 tähden luokassa. Suuria matkailijalaumoja maassa ei juuri näe. Eristyksissä maailmasta elävä 1,3 miljoonan asukkaan saari on mainio lomapaikka niille, jotka kaipaavat lomalta rentoutumista, nautiskelua ja hemmottelua.

>> Lue lisää Mauritiuksen kohdeoppaasta!

6. Meksiko

Meksiko on maa, josta löytyy väriä ja maustetta kaikenlaisille matkaajille. Maa on tunnettu ruoastaan ja auringostaan, mutta myös historiastaan. Historia on yksi Meksikoon vetävä valttikortti – atsteekkien ja maya-intiaanien tarinat kiehtovat matkailijoita ja maasta löytyy monta upeaa historiallista nähtävyyttä. Maassa on myös lumoavaa luontoa, paratiisirantoja ja suurkaupunkeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Puerto Vallarta, Meksiko
Meksikon Puerto Vallartaan saa myös edullisia äkkilähtöjä.

Meksikossa voi helposti yhdistää rantalomaan historiaa, kulttuuria ja huveja, joten siellä ei ennätä pitkästyä pitkälläkään lomalla. Myös ostosmahdollisuuksia ja aktiviteetteja on Meksikossa runsaasti.

Meksikon tunnetuimmat kohteet ovat pääkaupunki Mexico City, Cancún sekä Riviera Mayan Playa del Carmen ja Tulum. Myös länsirannikolla sijaitseva Puerto Vallarta on suosittu rantalomakohde.

>> Lue lisää Meksikon kohdeoppaasta!

7. Sri Lanka

Pisaranmuotoinen Sri Lanka sijaitsee Intian eteläkärjen tuntumassa. Muun muassa matkakirjoistaan tunnettu Lonely Planet valitsi sen vuoden 2019 kiinnostavimmaksi matkakohteeksi.

Sri Lanka
Sekä reppureissaajille että rantalomailijoille sopivan Sri Lankan luonto salpaa hengen.

Saaren pienestä koosta huolimatta Sri Lankalla viihtyvät niin rantalomailijat, reppureissaajat kuin luksusmatkailijatkin. Erinomaisena rantalomakohteena tunnettu saari tarjoaa matkailijalle löhöilyn lisäksi annoksen historiaa, kulttuuria ja makunautintoja. Sri Lankan värikäs historia, henkeäsalpaavat maisemat ja rento ilmapiiri takaavat elämyksellisen matkan.

Pienellä saarella riittää tekemistä niin rennolle rantalomalle kuin aktiiviselle urheilijallekin, reppureissaajia unohtamatta. Loistavia rantalomakohteita ovat muun muassa Hikkaduwa, Negombo, Bentota, Unawatuna sekä Arugam Bay. Kaupunkilomailija voi suunnistaa maan pääkaupunkiin Colomboon.

>> Lue lisää Sri Lankan kohdeoppaasta!

8. Thaimaa

Thaimaa on monille suomalaisille tuttu kohde, jota tosin ei koeta vain yhden loman aikana. Maa tarjoaa nähtävää kymmenille matkoille, sillä Thaimaasta löytävät unelmakohteensa niin seikkailija kuin hemmottelulomaa kaipaava rentoutujakin. Suosituimpia kohteita ovat maan pääkaupunki Bangkok, rantalomakohteet Krabi, Phuket, Cha-am, Khanom tai Khao Lak ja Chiang Mai – valinnanvaraa siis riittää.

Krabi, Thaimaa
Thaimaan Krabissa sijaitseva Tiger Cave -temppeli on kohde, jonne kiipeäminen vaatii vaivaa. Näköala on kuitenkin jokaisen hikikarpalon arvoinen.

Erityisen suosittu Thaimaa on talvikohteena, koska viileimmät lämpötilat ajoittuvat monissa paikoissa marras-helmikuun väliseen aikaan. Esimerkiksi Bangkokissa lämpötila ei oikeastaan koskaan laske alle 28 asteen. Lisäksi maa on edullinen kohde esimerkiksi ostoksille tai uusille aktiviteeteille, kuten sukeltamiselle.

>> Lue lisää Thaimaan kohdeoppaasta!

9. Vietnam

Thaimaan kilpailijaksi noussut Vietnam on Kaakkois-Aasian maa, jonka värikäs kulttuuri ja monipolvinen historia näyttävät kullekin matkailijalle omanlaisensa kasvot. Luksuslomailijan Vietnam itärannikolla sijaitsevissa rantalomakohteissa on hyvin erilainen kuin reppureissulla koettu riisipeltojen ja sokeritoppavuorten Vietnam.

Vietnam
Matkailumaana yhä tunnetumman Vietnamin maisemat houkuttelevat retkeilemään rantakohteiden lisäksi myös sisämaassa.

Vietnam muodostuu maantieteellisesti kolmesta hyvin erilaisesta alueesta. Luontoa voi ihailla vuoristossa samoillen, trooppisissa metsissä vaellellen tai hiekkarannoilla rentoutuen. Kaikkiaan kahdeksan kohdetta Vietnamissa on päässyt Unescon maaailmanperintölistalle.

Vietnamin suosituimmat kohteet ovat pääkaupunki Hanoi pohjoisessa ja eteläinen suurkaupunki Ho Chi Minh, joka tunnetaan vanhalta nimeltään myös Saigonina. Rantalomakohteita etsivät löytävät edullisimmat lähdöt Vietnamin Phan Thietiin.

>> Lue lisää Vietnamin kohdeoppaasta!

10. Yhdysvallat

Yhdysvallat on pinta-alaltaan laaja maa, joka tarjoaa matkailijalle lähes kaiken, mitä kuvitella saattaa.

Kaupunkilomailijoiden suosikkikaupungit New York, vapaamielinen San Francisco ja aina lämmin Los Angeles tarjoavat lomatekemistä moneen makuun. Rantalomailija varaa lennot todennäköisimmin Miamiin tai Floridaan.

Miami, Yhdysvallat
Yhdysvaltojen Miamissa voi helposti yhdistää ranta- ja kaupunkiloman.

Yhdysvalloissa on loistavat puitteet myös road tripiin, sillä auton vuokraaminen on helppo tapa nähdä useampi kaupunki kerralla sekä tutustua maan upeisiin kansallispuistoihin. Yksi tunnetuimmista ajoreiteistä on Route 66, joka lähtee Chicagosta ja päättyy Los Angelesiin.

>> Lue lisää Yhdysvaltojen kohdeoppaasta!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kumpi sopii sinulle: Phuket vai Krabi?

Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan suosikkikohteista sopii sinulle?

Thaimaan yleisimmät riskit

Mitkä ovat Thaimaan yleisimmät vaarat? 6 asiaa, jotka jokaisen kannattaa huomioida

Päiväretket Phuketista

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Progreso, Meksiko

Vau, mikä näky rannalla! Maailman pisin laituri vie 6,5 kilometriä merelle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja