Hyppää sisältöön

Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan suosikkikohteista sopii sinulle?

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 04.03.2024
Epäröitkö sinäkin Thaimaan kahden suosikkikohteen välillä? Lue vertailu Phuketista ja Krabista.

1. Matkustamisen helppous

Suomesta tehdään Thaimaahan paljon pakettimatkoja talvikaudella lokakuusta maaliskuuhun. Lähes kaikkien matkanjärjestäjien valikoimaan kuuluvat sekä Phuket että Krabi, Thaimaan tunnetuimmat rantaloma-alueet. Molempiin kohteisiin voi löytää myös äkkilähtöjä.

Sekä Phuketiin että Krabille on perinteisesti päässyt talvella helpoin suorin lennoin. Toistaiseksi Finnairin reitti Krabille on tauolla, mutta TUI lentää kohteeseen suoria lomalentoja. Thaimaan kohteisiin lennetään pidempää kiertoreittiä Ukrainan sodan ja Venäjän ilmatilan sulkemisen takia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimimatkailija voi hankkia suorat lennot kumpaan tahansa kohteeseen tai jatkaa matkaa Bangkokista lentäen tai maata pitkin. Sekä Phuketiin että Krabille on helpot yhteydet.

2. Hintataso paikan päällä

Pakettimatkojen hinnoissa ei juuri ole eroa Phuketin ja Krabin välillä – ainoastaan erilaisten hotellien välillä tason mukaan. Paikan päälle saavuttaessa Phuketissa on kuitenkin keskimäärin hieman kalliimpaa kuin Krabin kohteissa, ja esimerkiksi taksit voivat olla yllättävän hintavia.

Krabin alueella Ao Nangin kaltaisissa kohteissa lisämaksuja tuovat veneet rannoille, joista parhaat sijaitsevat kaikki merimatkan päässä. Toki kaikkialla Thaimaassa on mahdollista lomailla edullisesti.

3. Majoituksen taso

Phuket ja Krabi ovat molemmat isoja kohteita, joista löytyy majoitusta kaikille budjeteille.

Jos haluat yltäkylläistä luksusta, on Phuketissa kuitenkin enemmän tasokkaita vaihtoehtoja. Täältä löytyy muun muassa yksi Thaimaan upeimmista kattoterasseista sekä vuonna 2017 maailman seksikkäimmäksi valittu hotellihuone.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPhuketin hotellit
Phuketin hotellitarjonta hemmottelee luksuspuitteita rakastavia matkailijoita.

Puoli-ilmaisten rantabungalowien aika on molemmissa kohteissa ollut ohi jo kauan, mutta budjettimatkailijat voivat edelleen löytää halpoja majapaikkoja. Tänä päivänä se vain tarkoittaa todennäköisemmin hostellia kuin esteetöntä merinäköalaa.

4. Rannoista ei ole pulaa

Ihanien rantojen löytäminen ei ole Thaimaassa vaikeaa, mutta ne joutuu usein jakamaan monen muunkin turistin kanssa.

Kannattaa muistaa, että Phuket on Thaimaan suurin saari: rantoja löytyy paljon muualtakin kuin Katan, Karonin ja Patongin alueilta. Esimerkiksi Nai Harnin rantaa kehutaan usein saaren kauneimmaksi. Nai Yang on puolestaan Phuketin rannoista pisin. Pientä vaivaa näkemällä saarelta löytyy rauhallista rantaviivaa.

Krabin tunnetuimpia – ja ruuhkaisimpia – rantoja on Phra Nang, jolle kuljetaan Railayn kautta. Rannalta löytyy myös erikoinen penisluola, joka paljastuu hedelmällisyyden pyhätöksi. Krabilla on lukuisia kauniita rantoja, joille liikennöi veneitä Ao Nangista. Pikkusaarille peritään usein pääsymaksu.

5. Ympäröivä luonto

Upea luonto ja rannat ovat syynä sekä Phuketin että Krabin megasuosioon. Vaikka turismi on jättänyt massiivisen jäljen molempiin kohteisiin, ovat siihen johtaneet syyt edelleen selvästi näkyvillä.

Phuket tunnetaan pitkistä rannoistaan ja jyrkistä kukkuloistaan, kun taas Krabin maisemaa dominoivat merestä nousevat karstikivikalliot.

ShutterstockKrabi tunnetaan kalliomaisemistaan
Krabin uniikit maisemat ovat monen Thaimaan-kävijän suosikkeja.

6. Miten ostosmahdollisuudet eroavat toisistaan?

Thaimaa on huippusuosittu ostoskohde, jossa löytöjä voi tehdä niin markkinoilla, pikkuliikkeissä kuin ostoskeskuksissakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikista maan rantakohteista Phuket on parhaiten varusteltu shoppailijan näkökulmasta. Phuketin ostoskeskuksista löytyy suosittuja kansainvälisiä ketjuja ja jopa myös luksusbrändejä kuten Gucci ja Hèrmes. Phuket Townin vanhassakaupungissa on persoonallisia putiikkeja ja katumarkkinoita.

Krabin alueella ostostarjonta on vaatimattomampi. Ao Nangissa ja Krabi Townissa on markkinoita, pikkuliikkeitä, supermarketteja sekä esimerkiksi tavaratalo Vogue. Shoppailijan paratiisiksi Krabia ei kuitenkaan voi kutsua.

7. Millaisia harrastuksia on tarjolla?

Yleisin matkailijoita Thaimaahan houkutteleva aktiviteetti on sukellus, jota voi harrastaa sekä Phuketissa että Krabilla. Sukelluskoulut järjestävät retkiä moniin lähikohteisiin. Myös jooga ja erilaiset hyvinvointiretriitit ovat suosittuja molemmissa kohteissa.

ShutterstockJoogaloma Thaimaassa
Jooga- ja hyvinvointilomat ovat suosittuja Thaimaassa.

Krabin Railay tunnetaan kalliokiipeilyharrastajien keskuudessa erinomaisena kiipeilypaikkana. Aloittelijatkin voivat kokeilla kiipeilyä ohjaajan avulla. Golfaajille Phuket tarjoaa Krabia enemmän vaihtoehtoja.

8. Kumpi kohde sopii lapsiperheille?

Sekä Phuket että Krabi ovat toimivia kohteita lasten kanssa lomaileville perheille. Kohdevalintaa tärkeämpää on valita hotelli, joka sopii oman perheen tarpeisiin. Joskus jo pelkkä ranta ja mukava allasalue riittävät pikkuväen viihdykkeeksi.

Kouluikäisille lapsille Phuket on vauhdikas lomasaari, jossa on vesipuistoja, elokuvateattereita, köysiratoja ja muita huveja. Erilaisia aktiviteetteja riittää vaikka loman jokaiselle päivälle, eivätkä teinit pääse pitkästymään. Rauhallisempi Krabi on hyvä valinta vauvojen tai pienten lasten kanssa matkustaville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

9. Parhaat nähtävyydet

Moniin muihin Thaimaan rantakohteisiin verrattuna Phuket ja Krabi tarjoavat molemmat paljon helppoja nähtävyyksiä ja päiväretkikohteita lähiseuduilla. Kummassakaan ei ehdi tulla aika pitkäksi parinkaan viikon lomalla.

ShutterstockKrabilta on helppo tehdä retkiä pitkähäntäveneillä
Pitkähäntäveneet kuljettavat matkailijoita lähikohteisiin.

Phuketin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vanhakaupunki eli Phuket Town, saaren näköalapaikat, Big Buddha -patsas sekä paikalliset temppelit.

Krabilla matkailijat haluavat yleensä vierailla esimerkiksi kuumilla lähteillä, kalliomuodostelmien luolissa, Emerald Pool -lammella sekä Tiikeriluolatemppelissä.

>> Lue myös: Phuketin parhaat nähtävyydet – 18 vinkkiä

10. Millaista yöelämää haluat?

Yöelämässä on selkeitä eroja Phuketin ja Krabin välillä.

Bangkokin ohella Phuket on Thaimaan vilkkaimpia bilekohteita, jossa isot yökerhot, show-baarit ja pienemmät kuppilat täplittävät katukuvaa. Phuketin Patong Beachilla näkyy myös Thaimaan iltahuvien kääntöpuoli: prostituutio ja seksiturismi.

Rauhallisempaa tunnelmaa kaipaavien matkailijoiden iloksi Krabista ei ole kuoriutunut samanlaista viihdekeskusta, vaan yöelämä on alueella rauhallisempaa. Bileitä löytyy kuitenkin täältäkin, esimerkiksi Ao Nangista ja Krabi Townista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viisumivapaa loma Thaimaassa

Thaimaa teki muutoksia viisumivapauteen – suomalaiset voivat nyt oleskella maassa pidempään

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja