Hyppää sisältöön

Suomalainen Kati perusti oman hotellin Thaimaahan – paljastaa nyt kirjassa, mikä oli unelman hinta

  • Kirjoittajan oletuskuva
Rantapallo Päivitetty: 05.03.2024
Millaista on pyörittää hotellia paratiisissa? Yrittäjä Kati Häkkinen kertoo uskomattoman tarinansa Antti Helinin kirjoittamassa kirjassa.

Unelma todeksi Thaimaassa

Kukapa matkailija ei olisi joskus haaveillut oman hotellin tai majapaikan pyörittämisestä paratiisirannalla?

Tuhansien hymyjen hotelli -kirjassa Kati Häkkisen tarina kertoo, miten unelmista voi tulla totta, mutta myös miten paljon se voi vaatia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki alkaa näin: reppureissulla ollut pariskunta löytää täydellisen rannan Thaimaan Khanomista, ostaa sieltä tontin, laittaa kaiken peliin hotellin perustamiseksi ja alkaa rakentaa elämäänsä vieraaseen kulttuuriin.

Savolaisesta maalaiskylästä kotoisin oleva Kati ja hänen silloinen puolisonsa Atte Savisalo perustivat luksushotelli Aava Resortin vuonna 2010, mutta matka ei ollut yhtä auringonpaistetta. Kati esitti elävänsä täydellistä elämää, mutta todellisuus oli toinen.

Hotellin menestyksen ja palkintojen takana he kohtasivat myös petollisia rakennuttajia, luonnonvoimia ja henkilökohtaisia kriisejä. Myös parisuhde päättyi eroon.

Eksoottinen Thaimaa yrittäjän silmin

Tuhansien hymyjen hotelli tarjoaa lukijoille aitiopaikan tutustua Thaimaan kulttuuriin, maisemiin ja elämäntapaan. Kirjassa Kati ja Atte eivät vain asu Thaimaassa, vaan myös integroituvat paikalliseen yhteisöön ja oppivat sen tavoista. 

Pariskunnan matka hotelliyrittäjinä on täynnä värikkäitä kuvauksia paikallisesta elämästä. Kirjan lukemalla pääsee kurkistamaan, miltä Thaimaa näyttää yrittäjän näkökulmasta. Elämä on aika erilaista kuin lomamatkalla.

Pihla Liukkonen / WSOYAntti Helin ja Kati Häkkinen: Tuhansien hymyjen hotelli
Tuhansien hymyjen hotelli -kirjan kautta pääsee kurkistamaan yrittäjien arkeen Thaimaassa.

Matkalla on haasteita niin lahjuksia vaativien virkamiesten kuin kierojen lakimiestenkin taholta. Oikeudenkäynnit ja putkareissut ovat hurjia kuvauksia siitä, miten erilaista toiminta voi toisella puolella maapalloa olla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kirjan ytimessä on unelmien tavoittelu sekä uuden elämän rakentaminen vieraassa kulttuurissa – molemmat houkuttelevia aiheita kaikille matkailusta kiinnostuneille.

Avoin kertomus parisuhteesta ja elämästä eron jälkeen

Kirjassa Kati kertoo elävästi ja rehellisesti myös henkilökohtaisesta elämästään. Eron jälkeen Kati koki uudenlaisia seikkailuja tapaillessaan miljonäärejä ja palatessaan lopulta lapsineen Suomeen.

Antti Helinin kirjoittama kirja tempaa lukijan mukaansa seuraamaan Katin elämän monia käänteitä, joista ei vauhtia, jännittäviä tilanteita tai romantiikkaa puutu.

Kati Häkkinen on Thaimaassa toimivan Aava-hotellin perustaja, yrittäjä ja poliitikko. Antti Helin on matkailutoimittaja ja tietokirjailija.

Kirjan voi tilata esimerkiksi Suomalaisesta kirjakaupasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja