Kuva: inka Khanji
Dubai, Arabiemiraatit

Nämä kohteet on koettava Dubaissa – 5 parasta nähtävyyttä

Hulppeita pilvenpiirtäjiä, loputtoman suuri ostoskeskus ja muita unohtumattomia elämyksiä tarjoava Dubai on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Tässä viisi parasta nähtävyyttä – älä jätä näitä väliin!

1. Burj Khalifa

Arabiemiraatteihin kuuluva Dubai on tunnettu ennätysten tavoittelusta, ja kaupungissa sijaitseva Burj Khalifa – maailman toistaiseksi korkein pilvenpiirtäjä – on hyvin suosittu vierailukohde.

Uskaltaisitko nousta 828 metriä korkean rakennuksen korkeimmalle yleisölle avoimelle, 555 metrissä sijaitsevalle näköalatasanteelle? Pilvenpiirtäjässä voi vierailla kahdessa korkeudessa, sillä yleisö voi valita 124. ja 148. kerroksen välillä. Näistä kahdesta matalampi kerros tarjoaa näkymän 465 metristä, kun taas 148. kerroksesta voi maisemia katsella 555 metrin korkeudesta.

Burj Khalifassa voi vierailla joko päiväsaikaan tai illalla pimeän tultua. Monet valitsevat vierailuajankohdakseen iltahämärän nähdäkseen rakennuksen alapuolella esitettävän näyttävän Dubai fountain -suihkulähde-esityksen ylhäältä käsin.

Myös kaupungin valot vakuuttavat illan tullen, mutta maisema on vaikuttava myös päivällä, kun pilvenpiirtäjien takaa on mahdollista nähdä myös aavikon muodostama horisontti.

Dubai Mall, Dubai
Kuva: Inka Khanji
Dubai Mall -ostoskeskuksessa on noin 1 200 kauppaa.

2. Dubai Mall

Kuinka suuri ostoskeskus on liian iso? Dubai Mall voi olla jo melko lähellä, sillä ostoskeskuksen noin 1 200 kauppaa tarjoaa valikoiman, josta on hankala saada minkäänlaista otetta. Useassa kerroksessa sijaitseva ostoskeskus pitää sisällään lukuisten kansainvälisten ketjujen liikkeitä, mutta myös monien paikallisten merkkien kauppoja.

Mikään ei ole liian suurta Dubai Mall -ostoskeskukselle, sillä valtavassa rakennuskompleksissa on muun muassa oma tunnelmallinen markkina-alue souk, uskomattomalla valikoimalla varusteltu kenkäosasto sekä loppumaton määrä eri ketjuliikkeitä. Saattaapa ostoskeskuksessa tulla vastaan myös esimerkiksi dinosauruksen luuranko.

Eikä Dubai Mall ole pelkästään ostoskeskus. Siellä sijaitsee Burj Khalifan lisäksi myös kuuluisa Dubai Aquarium -akvaario, jonka tunnettu putki tarjoaa mahdollisuuden kävellä akvaarion ali keskellä ostoskeskusta.

Dubai Marina, Dubai
Kuva: Inka Khanji
Dubai Marinan pilvenpiirtäjämaisema on monien matkailijoiden mieleen.

3. Dubai Marina

Dubai Marina on erityisesti matkailijoiden suosiossa, sillä pilvenpiirtäjämaisemaa vasten avautuva näkymä tunnelmalliselta rantabulevardilta on monille sitä, mitä etelän lomalta lähdetään hakemaan. Melko pienelle alueelle rakennettu satama-alue sijaitsee aivan tunnetun The Palm -tekosaaren tuntumassa, joten siellä on helppo vierailla.

Alue on tunnettu paitsi pilvenpiirtäjistä myös toinen toistaan komeammista veneistä, ja Dubai Marinasta voikin vuokrata helposti veneen ja lähteä ajelulle kaupungin edustalle. Ellei veneajelulle ole aikaa tai se ei vain kiinnosta, on huvipursia mielenkiintoista katsella myös satamasta käsin.

Illat ovat Dubai Marinan kiireisintä aikaa, sillä alue tarjoaa loistavat puitteet mieleenpainuvalle illalle: lukuisat tunnelmalliset satamakahvilat yhdistettyinä merelle päin aukeavaan pilvenpiirtäjämaisemaan luovat unohtumattoman tunnelman.

Dubain souk
Kuva: Inka Khanji
Värikkäät tossut ja huivit ovat suosittuja tuliaisia Dubaista.

4. Dubain soukit

Souk on arabimaissa käytetty nimitys markkinoista, ja koska Dubaissa pyritään aina maailman parhaaseen lopputulokseen, on tunnettuja soukeja kaupungissa kaksin kappalein. Molemmat markkina-alueet sijaitsevat Dubain vanhassa osassa Deirassa, ja ovat paitsi matkailijoiden myös paikallisten suosiossa.

Perinteinen matkamuistoihin painottunut souk tarjoaa lukuisia pieniä kauppoja, joista voi ostaa tuliaisia kotiväelle. Tyypillisimpiä tuotteita ovat huivit, kimaltavat kaftaanityyppiset mekot, värikkäät tossut sekä tietysti mausteet. Myyjät ovat hyvin innokkaita mutta ystävällisiä, joten kohteliaalla suhtautumisella valikoimaa on mahdollista katsella rauhassa. Pienillä kaduilla sukkuloivan soukin yhteydessä on myös esimerkiksi keittiötarvikkeisiin erikoistuneita putiikkeja.

Lyhyen kävelymatkan päässä Dubain perinteisestä tuliaissoukista sijaitsee tunnettu kultasouk. Se koostuu samaan tapaan monista pienistä myymälöistä, mutta ero putiikkeihinsa houkuttelevien sisäänheittäjien määrässä on merkittävä, sillä heitä ei juurikaan ole. Toinen toistaan komeammilla kultakoruilla varustettuja näyteikkunoita voi siis katsella rauhassa heiltä. Tosin kadulla on runsaasti yksittäisiä henkilöitä, jotka lähestyvät vierailijoita toivoen kaupittelevansa näille väärennetyn kellon tai laukun. Vaikka tuliaislistalla ei olisi painavia kultakäätyjä, on vierailu Dubain kultasoukissa siitä huolimatta mieleenpainuva kokemus.

Atlantis-hotelli Dubaissa
Kuva: Inka Khanji
Hulppea Atlantis-hotelli on näkemisen arvoinen.

5. The Palm Jumeirah -tekosaari

Kun Dubaista uhkasi loppua rantaviiva, oli kaupungin päättäjillä siihen juuri Dubaille sopiva ratkaisu: he päättivät rakentaa kaupungin edustalle tekosaaren. Näyttävä saari rakennettiin palmun muotoon, mikä toi kaupungille yhteensä 520 kilometriä lisää rantaviivaa. Pitkien rantojen salaisuus piilee saaren muodossa, sillä palmun lehvät tarjosivat mainion mahdollisuuden pitkittää kaupungin rantaviivaa.

Palmun muotoisella tekosaarella on helppo vierailla, sillä sinne pääsee kätevästi The Palm Monorail -junalla.

Aivan saaren päässä sijaitseva Atlantis at the Palm -hotelli on vierailun arvoinen kohde vaikka oma majapaikka sijaitsisi jossain aivan muualla. Valtava hotellikompleksi on jo rakennuksena kiehtovan näköinen, mutta myös sen palvelutarjonta on mykistävä: hotellissa on nimittäin loputtomasti ravintoloita ja kauppoja, sekä myös valtava akvaario.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 20.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 4,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia