Hyppää sisältöön

Koe Dubain parhaat nähtävyydet – 22 vinkkiä lomalle

  • Ella Vuolasto
  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Ella Vuolasto, Inka Khanji Päivitetty: 08.03.2024
Hulppeita pilvenpiirtäjiä, loputtoman suuri ostoskeskus ja muita unohtumattomia elämyksiä tarjoava Dubai on täynnä mielenkiintoista nähtävää. Lue vinkit Dubain nähtävyyksiin ja onnistuneeseen lomaan!

1. Burj Khalifa

Arabiemiraatteihin kuuluva Dubai on tunnettu ennätysten tavoittelusta, ja kaupungissa sijaitseva Burj Khalifa – maailman toistaiseksi korkein pilvenpiirtäjä – on hyvin suosittu vierailukohde.

Uskaltaisitko nousta 828 metriä korkean rakennuksen korkeimmalle yleisölle avoimelle, 555 metrissä sijaitsevalle näköalatasanteelle? Pilvenpiirtäjässä voi vierailla kahdessa korkeudessa, sillä yleisö voi valita 124. ja 148. kerroksen välillä. Näistä kahdesta matalampi kerros tarjoaa näkymän 465 metristä, kun taas 148. kerroksesta voi maisemia katsella 555 metrin korkeudesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Burj Khalifassa voi vierailla joko päiväsaikaan tai illalla pimeän tultua. Monet valitsevat vierailuajankohdakseen iltahämärän nähdäkseen rakennuksen alapuolella esitettävän näyttävän Dubai fountain -suihkulähde-esityksen ylhäältä käsin.

Myös kaupungin valot vakuuttavat illan tullen, mutta maisema on vaikuttava myös päivällä, kun pilvenpiirtäjien takaa on mahdollista nähdä myös aavikon muodostama horisontti.

2. Dubai Mall

Kuinka suuri ostoskeskus on liian iso? Dubai Mall voi olla jo melko lähellä, sillä ostoskeskuksen noin 1 200 kauppaa tarjoaa valikoiman, josta on hankala saada minkäänlaista otetta. Useassa kerroksessa sijaitseva ostoskeskus pitää sisällään lukuisten kansainvälisten ketjujen liikkeitä, mutta myös monien paikallisten merkkien kauppoja.

Inka KhanjiDubai Mall, Dubai
Dubai Mall -ostoskeskuksessa on noin 1 200 kauppaa.

Mikään ei ole liian suurta Dubai Mall -ostoskeskukselle, sillä valtavassa rakennuskompleksissa on muun muassa oma tunnelmallinen markkina-alue souk, uskomattomalla valikoimalla varusteltu kenkäosasto sekä loppumaton määrä eri ketjuliikkeitä. Saattaapa ostoskeskuksessa tulla vastaan myös esimerkiksi dinosauruksen luuranko.

Eikä Dubai Mall ole pelkästään ostoskeskus. Siellä sijaitsee Burj Khalifan lisäksi myös kuuluisa Dubai Aquarium -akvaario, jonka tunnettu putki tarjoaa mahdollisuuden kävellä akvaarion ali keskellä ostoskeskusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Dubai Marina

Dubai Marina on erityisesti matkailijoiden suosiossa, sillä pilvenpiirtäjämaisemaa vasten avautuva näkymä tunnelmalliselta rantabulevardilta on monille sitä, mitä etelän lomalta lähdetään hakemaan. Melko pienelle alueelle rakennettu satama-alue sijaitsee aivan tunnetun The Palm -tekosaaren tuntumassa, joten siellä on helppo vierailla.

Inka KhanjiDubai Marina, Dubai
Dubai Marinan pilvenpiirtäjämaisema on monien matkailijoiden mieleen.

Alue on tunnettu paitsi pilvenpiirtäjistä myös toinen toistaan komeammista veneistä, ja Dubai Marinasta voikin vuokrata helposti veneen ja lähteä ajelulle kaupungin edustalle. Ellei veneajelulle ole aikaa tai se ei vain kiinnosta, on huvipursia mielenkiintoista katsella myös satamasta käsin.

Illat ovat Dubai Marinan kiireisintä aikaa, sillä alue tarjoaa loistavat puitteet mieleenpainuvalle illalle: lukuisat tunnelmalliset satamakahvilat yhdistettyinä merelle päin aukeavaan pilvenpiirtäjämaisemaan luovat unohtumattoman tunnelman.

4. Dubain soukit

Souk on arabimaissa käytetty nimitys markkinoista, ja koska Dubaissa pyritään aina maailman parhaaseen lopputulokseen, on tunnettuja soukeja kaupungissa kaksin kappalein. Molemmat markkina-alueet sijaitsevat Dubain vanhassa osassa Deirassa, ja ovat paitsi matkailijoiden myös paikallisten suosiossa.

Perinteinen matkamuistoihin painottunut souk tarjoaa lukuisia pieniä kauppoja, joista voi ostaa tuliaisia kotiväelle. Tyypillisimpiä tuotteita ovat huivit, kimaltavat kaftaanityyppiset mekot, värikkäät tossut sekä tietysti mausteet. Myyjät ovat hyvin innokkaita mutta ystävällisiä, joten kohteliaalla suhtautumisella valikoimaa on mahdollista katsella rauhassa. Pienillä kaduilla sukkuloivan soukin yhteydessä on myös esimerkiksi keittiötarvikkeisiin erikoistuneita putiikkeja.

Inka KhanjiDubain souk
Värikkäät tossut ja huivit ovat suosittuja tuliaisia Dubaista.

Lyhyen kävelymatkan päässä Dubain perinteisestä tuliaissoukista sijaitsee tunnettu kultasouk. Se koostuu samaan tapaan monista pienistä myymälöistä, mutta ero putiikkeihinsa houkuttelevien sisäänheittäjien määrässä on merkittävä, sillä heitä ei juurikaan ole.

Toinen toistaan komeammilla kultakoruilla varustettuja näyteikkunoita voi siis katsella pääosin rauhassa. Tosin kadulla on runsaasti yksittäisiä henkilöitä, jotka lähestyvät vierailijoita toivoen kaupittelevansa näille väärennetyn kellon tai laukun. Vaikka tuliaislistalla ei olisi painavia kultakäätyjä, on vierailu Dubain kultasoukissa siitä huolimatta mieleenpainuva kokemus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. The Palm Jumeirah -tekosaari

Kun Dubaista uhkasi loppua rantaviiva, oli kaupungin päättäjillä siihen juuri Dubaille sopiva ratkaisu: he päättivät rakentaa kaupungin edustalle tekosaaren. Näyttävä saari rakennettiin palmun muotoon, mikä toi kaupungille yhteensä 520 kilometriä lisää rantaviivaa. Pitkien rantojen salaisuus piilee saaren muodossa, sillä palmun lehvät tarjosivat mainion mahdollisuuden pitkittää kaupungin rantaviivaa.

Palmun muotoisella tekosaarella on helppo vierailla, sillä sinne pääsee kätevästi The Palm Monorail -junalla.

Flickr / Global SpookThe Palm
Palmusaaren rakentaminen toi Dubaihin rutkasti lisää rantaviivaa.

Aivan saaren päässä sijaitseva Atlantis at the Palm -hotelli on vierailun arvoinen kohde vaikka oma majapaikka sijaitsisi jossain aivan muualla. Valtava hotellikompleksi on jo rakennuksena kiehtovan näköinen, mutta myös sen palvelutarjonta on mykistävä: hotellissa on nimittäin loputtomasti ravintoloita ja kauppoja, sekä myös valtava akvaario.

6. Burj Al Arab

Burj Al Arab on Dubain kuuluisa maamerkki ja luksushotelli, joka erottuu horisontissa purjeen muotoisella siluetillaan. Tätä “seitsemän tähden hotellia” pidetään yhtenä maailman ylellisimmistä.

ShutterstockDubain Burj Al Arab -hotelli
Dubain Burj Al Arab kiinnostaa matkailijoita nähtävyytenä.

Hotellin sisustus on yhtä vaikuttava kuin sen ulkonäkö, ja se on täynnä hulppeita yksityiskohtia, joissa kultaa ei ole säästelty. Hotelliin sisään pääsee vain varaamalla huoneen tai pöydän sen ravintoloihin, kuten Al Muntahaan, joka sijaitsee Burj Al Arabin 27. kerroksessa. 

Burj Al Arabin valaistus tekee siitä vieläkin vaikuttavamman näyn yöllä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Mall of the Emirates ja Ski Dubai

Ostoskeskus Mall of Emirates tunnetaan parhaiten sen keskellä aavikkoa sijaitsevasta laskettelukeskuksesta. Ski Dubai on maailman suurin sisähiihtokeskus, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia talviurheilusta keskellä aavikkoa.

Flickr / Eole WindDubai, Arabiemiraatit
Ski Dubai -laskettelukeskuksessa voi hurmaantua lumesta keskellä kesää.

Ski Dubaissa voi laskea lumirinteitä, kokeilla lumilautailua tai seikkailla lumisessa leikkipuistossa. Kahden tunnin rinnehuvi maksaa noin 65 euroa. Rinteisiin ja lumipuistoon löytyy myös erilaisia tarjouksia ja perhepaketteja.

Mall of Emirates itsessään on myös yksi kaupungin suurimmista ostoskeskuksista. Siellä on laaja valikoima maailmanluokan brändejä, hienostuneita ravintoloita ja monipuolinen viihdekeskus.

8. IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure on maailman suurin sisähuvipuisto, joka tarjoaa monipuolisen elämysvalikoiman kaikenikäisille. Huvipuistossa voi kokea adrenaliinia nostattavia vuoristoratoja, uniikkeja elämyksiä ja selkäpiitä karmivia nähtävyyksiä.

Visit DubaiDubai, Arabiemiraatit
Maailman suurimmassa sisäteemapuistossa näkee tuttuja hahmoja.

Puisto on jaettu kuuteen teemamaailmaan. Näistä kaksi edustavat maailmankuuluja brändejä Marvel ja Cartoon Network. Muut neljä vyöhykettä, IMG Boulevard, Lost Valley – Dinosaur Adventure, Haunted Hotel ja IMG Kids Zone, ovat puolestaan brändin luomia alkuperäiskonsepteja.

IMG Worlds of Adventuressa voi kohdata Marvel-sankareita, tutustua Cartoon Networkin hahmoihin ja matkustaa dinosaurusten maailmaan. Pääsylippu Dubain sydämessä sijaitsevaan huvipuistoon maksaa noin 90 euroa. Puistossa on myös lukuisia ruokailu- ja ostosmahdollisuuksia.

9. Al Shindagha Museum

Al Shindagha Museum on kuin aikamatka Dubain juurille. Museo sijaitsee historiallisella Shindagha Waterfront -promenadilla ja tarjoaa kiehtovan katsauksen kaupungin alkuperään ja kehitykseen.

ShutterstockDubai Al Shindagha Museum
Shindagha-museossa pääsee tutustumaan Dubain historiaan interaktiivisten näyttöjen kautta.

Museossa on useita historiallisia rakennuksia, mukaan lukien Sheikki Saeed Al Maktoum -talo, joka on säilytetty alkuperäisessä tilassaan. Kokoelmaan kuuluu valokuvia ja tarinoita, jotka valaisevat Dubain muutosta aavikon laidasta kansainväliseksi metropoliksi.

Kierros Al Shindagha Museumin läpi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ymmärtää Dubain rikasta kulttuuriperintöä.

10. Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden on valtava kukka- ja kasvipuutarha Dubain keskustassa. Puutarha on perustettu vuonna 2013, ja se on avoinna yleensä syyskuusta huhtikuuhun, sillä se suljetaan kesäkuukausiksi uudistuksia varten.

Puutarha on tunnettu massiivisista kukkainstallaatioista, joissa käytetään jopa miljoonia kukkia luomaan vaikuttavia muotoja ja kuvioita. Alueella on myös erilaisia teemoja, kuten Smurffikylä, jossa tutut siniset hahmot viehättävät vierailijoita kukkien muodossa.

Maria HietalaMiracle Gardenin kukkatalot
Satumainen ja vähän hullunkurinen puutarha sopii myös lapsille.

Dubai Miracle Garden on myös tehnyt vuonna 2016 Guinnessin maailmanennätyksen suurella kukka-asetelmalla, joka muodostaa Airbus A380 -koneen.

Dubai Miracle Garden houkuttelee paitsi kukkien ystäviä myös valokuvauksesta kiinnostuneita. Puutarha on suosittu niin paikallisten kuin turistien keskuudessa, ja tarjoaa värikkään ja eloisan kontrastin Dubain modernille kaupunkikuvalle.

11. Al Fahidin historiallinen alue

Al Fahidin historiallinen alue, joka tunnetaan myös nimellä Bastakiya, tarjoaa kävijöille mahdollisuuden palata ajassa taaksepäin ja tutustua Dubaihin ennen sen modernia nousua. Alue on säilyttänyt perinteisiä arabialaisia ​​rakennuksiaan, kujiaan ja aukioitaan, ja tarjoaa kiehtovan kontrastin kaupungin moderneihin pilvenpiirtäjiin.

Noora MuurimäkiDubai, Arabiemiraatit
Dubain historiallinen kortteli kannattaa kokea.

Kapeilla kujilla käveleminen vie vierailijan menneeseen aikaan, jolloin Dubai oli vielä pieni kalastajakylä. Alueen perinteiset tuulitornitalot, jotka on suunniteltu viilentämään ilmaa vanhan ajan ilmastointina, luovat viehättävän maiseman. Vierailijat voivat tutustua paikalliseen käsityöhön, taiteeseen ja kulttuuriin monissa pienissä museoissa ja gallerioissa.

Al Fahidin historiallisella alueella on myös monia viehättäviä kahviloita, joissa voi levähtää perinteisissä ympäristöissä ja nauttia arabialaisesta kahvista tai maistella paikallisia herkkuja.

12. Kite Beach

Kite Beach on Dubain ikonisimpia rantakohteita, ja se tarjoaa tarjoaa virkistävän vastapainon kaupungin ylelliselle ja modernille ilmeelle. Tämä ranta on erityisen suosittu vesilajien harrastajien keskuudessa.

ShutterstockKite Beach Dubai
Rannalla voi todistaa vaikuttavia leijalautailuesityksiä, kun taiturimaiset surffaajat hyödyntävät tuulen voimaa.

Kite Beach tarjoaa myös mahdollisuuksia muihin vesiaktiviteetteihin, kuten suppailuun. Jos haluaa kokeilla lajeja, täällä voi vuokrata varusteita tai osallistua ammattulaisten opastamille kursseille.

Rannalla on rento ilmapiiri, ja se houkuttelee paitsi surffareita myös perheitä, kävelijöitä ja pyöräilijöitä. Siellä on useita kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat merinäköalat ja rentouttavan ympäristön.

13. Dubai Frame

Dubai Frame on kaupungin moderni maamerkki, joka symbolisoi Dubain kasvua ja kehitystä. Tämä massiivinen kehys koostuu kahdesta jättiläismäisestä pylväästä, jotka on yhdistetty sillalla. 

ShutterstockDubai Frame
Kuvakehystä muistuttava rakennus on 150 metriä korkea ja 93 metriä leveä.

Dubai Frame sijaitsee Zabeel Parkissa ja tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät kaupungin sekä historialliseen että moderniin puoleen.

Valtavan kuvakehyksen sisältä löytyy myös mielenkiintoinen näyttely, joka kertoo kaupungin muutoksesta pienestä kalastajakylästä kansainväliseksi metropoliksi. Monumentti on erityisen vaikuttava auringonlaskun aikaan, kun valot syttyvät kaupungissa.

14. Legoland Dubai Resort

Legoland Dubai Resort on unelmien täyttymys kaikille Lego-faneille. Tämä teemapuisto on täynnä värikkäitä seikkailuja ja luovuutta, ja se tarjoaa unohtumattoman päivän perheen kanssa.

Dubai TourismLegoland sopii lapsiperheille
Dubain Legoland on Lähi-idän ensimmäinen.

Puistossa on useita teemoja, jotka pitävät sisällään lukuisia leikkivälineitä ja laitteita. Legendaarinen Miniland esittelee Dubain ikonisimmat nähtävyydet rakennettuna Legoista. Legoland Dubai Resort on suunniteltu erityisesti 2–12-vuotiaille lapsille, mutta se tempaa mukaansa myös aikuiset. 

Puistossa on myös Legoland Water Park, jossa voi viilentää itseään vesileikeissä ja -liukumäissä. Vesipuistossa lapset voivat rakentaa omaa Lego-lauttansa ja kellua rentouttavalla Lazy River -virralla.

15. Dubai Creek

Dubai Creek on kaupungin sydämessä virtaava luonnollinen merenlahti, joka jakaa kaupungin kahtia Bur Dubain ja Deiran kaupunginosiin. Tämä historiallinen vesiväylä on ollut oleellinen osa Dubain kehitystä ja tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen sekoituksen perinnettä ja nykyaikaa.

Inka KhanjiDubai, Arabiemiraatit
Dubai Creekin vesillä voi liikkua myös perinteisellä veneellä.

Perinteiset puulaivat, abrat, lipuvat hitaasti veden päällä tarjoten matkaajille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Dubain rikas merenkulun historia. Abra-veneellä tehty risteily kannattaa kokea Dubai Creekin vierailulla.

Dubai Creekin varrella on myös monia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista samalla kun ihailee kaupungin vilskettä. 

16. Museum of the Future

Museum of the Future Dubaissa ei ole vain museo – se on näköala kohti tulevaisuutta. Dubain keskustassa sijaitseva futuristinen museo on omistettu uusimpien teknologioiden ihmettelyyn.

ShutterstockDubain Museum of the Future
Museon ulkoasu heijastelee Dubain innostusta pysyä teknologian kärjessä.

Museum of the Futuressa voi tutustua tekoälyyn, robotiikkaan, bioteknologiaan ja kestävään energiaan. Interaktiiviset näyttelyt valaisevat, miten tulevaisuuden teknologiat voivat muuttaa elämäämme.

Olitpa kiinnostunut tekoälystä, ympäristöystävällisestä suunnittelusta tai biolääketieteestä, Museum of the Future tarjoaa matkan teknologian huipulle.

17. Aavikon hiekkadyynit

Dubain hektisessä kaupungissa saattaa unohtua olevansa keskellä aavikkoa, mutta aavikon hiekkadyynit kannattaa kokea Dubain vierailulla. Loppumattoman pitkälle jatkuva aavikkomaisema tarjoaa unohtumattoman vastapainon modernin kaupungin sykkeelle.

Inka KhanjiDubai, Arabiemiraatit
Maastoauton kyydissä oleminen hurjan aavikkoajelun aikana on mieleenpainuva kokemus.

Aavikolle pääsee helposti järjestetyillä retkillä, jotka tarjoavat mukavuutta ja turvallisuutta samalla kun vievät aavikon karuun kauneuteen. Retken aikana pääsee kokemaan myös aktiviteetteja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi hiekkalautailu, auringonlaskun ihailu ja illallinen tähtitaivaan?

18. Dubai Water Canal

Dubai Water Canal on moderni vesireitti, joka tarjoaa vaikuttavan näkymän Dubain kaupunkiin. Keinotekoinen kanava kulkee kaupungin keskustan läpi ja sen varrella on kävelyreittejä, puistoalueita ja siltoja. Alueella on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ateriasta tai virvokkeista kanavan äärellä.

ShutterstockDubai Water Canal Bridge
Dubai Water Canalin yli kulkeva jalankulkusilta tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

Dubai Water Canal on suosittu paikka sekä paikallisille että matkailijoille, erityisesti illan tullen, kun alue valaistaan kauniisti. Se tarjoaa rauhallisen pakopaikan kaupungin kiireestä ja on miellyttävä paikka rentoutua ja nauttia maisemista. Kanava on myös suosittu kohde venekierroksille, joissa voi ihailla Dubain valojen loistoa vesiltä käsin.

19. City Walk

City Walk on moderneja ostos- ja viihdealueita yhdistävä urbaani keskus Dubaissa, joka on sekoitus kauppoja, ravintoloita ja viihdemahdollisuuksia.

Alueella on monia brändiliikkeitä, joissa voi tehdä ostoksia muodin, elektroniikan ja design-tuotteiden parissa. Lisäksi City Walkissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia makuja ja kansainvälisiä herkkuja.

ShutterstockCity Walk Dubai
City Walkin alueelta on näkymä myös Burj Khalifaan.

City Walk tarjoaa monipuolista viihdettä, kuten elokuvateatterin, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen niin perheille kuin ystäväporukoillekin. Alue on osa Dubain jatkuvaa kaupunkikehitystä ja tarjoaa vierailijoilleen modernin kaupunkiympäristön, jossa yhdistyvät tyylikäs shoppailu, herkullinen ruoka ja viihde.

20. Dubain oopperatalo

Dubain oopperatalo on kaunis ja moderneja taidekokemuksia tarjoava kulttuurikeskus. Oopperatalolla sijaitsee lähellä Burj Khalifaa ja on keskeinen osa kaupungin kulttuurielämää.

ShutterstockDubain oopperatalo
Dubain oopperataloa on kutsuttu arkkitehtoniseksi mestariteokseksi.

Oopperatalo vetää puoleensa yli 2 000 katsojaa, ja tila voidaan muuntaa perinteisestä teatterista konserttisaliksi, mikä mahdollistaa erilaisten esitysten esittämisen. Dubain oopperatalo on monipuolinen kulttuurikeskus, missä esitetään oopperaa, balettia, klassista musiikkia ja näytelmiä.

Rakennus on suunniteltu yhdistämään perinteinen arabialainen arkkitehtuuri ja moderni design. Oopperatalo on saanut paljon kiitosta sekä sisätiloistaan että akustiikastaan.

21. Dubain moskeijat

Dubain moskeijat tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa arabialaiseen kulttuuriin ja islamilaiseen perinteeseen. Yksi vaikuttavimmista on Jumeirahin suuri moskeija, joka avaa ovensa myös vierailijoille. Moskeijan valkoinen marmori ja perinteinen arkkitehtuuri tekevät siitä visuaalisesti vaikuttavan kohteen.

Inka KhanjiDubai, Arabiemiraatit
Vaikka lämpötilat nousevatkin komeasti yli hellelukemien, esimerkiksi moskeijoissa tulee pukeutua hyvin peittävästi.

On tärkeää kunnioittaa paikallisia tapoja ja perinteitä vieraillessaan moskeijoissa. Naisten tulee peittää hiuksensa ja käyttää pitkiä, peittäviä vaatteita. Miehiltä odotetaan myös asianmukaista pukeutumista. Lisäksi on noudatettava rauhallista käytöstä ja vältettävä melua. 

22. Ain Dubai -maailmanpyörä

Ain Dubai, maailman suurin maailmanpyörä, kohoaa Bluewaters-saarelta Dubain rannikolla. Tämä valtava pyörä on yksi uusimmista lisäyksistä Dubain siluettiin.

ShutterstockAin Dubai -maailmanpyörä
Ain Dubain maailmanpyörä pysyy toistaiseksi suljettuna kunnostustöiden vuoksi.

Ain Dubai tarjoaa vaikuttavan näköalan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Pyörä koostuu 48 huoneesta, jotka voivat kuljettaa yhteensä jopa 1 750 vierailijaa kerrallaan, ja se on varustettu huippuluokan teknologialla ja viihdejärjestelmillä.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta

Ella on freelancer-kirjoittaja, jolle matkailu on intohimo ja elämäntapa.
Lue lisää

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maailman syvin uima-allas Dubaissa

Tältä näyttää maailman syvin uima-allas – 60 metrin pudotus pohjalle

Burj Khalifa, Dubai

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt – katso miltä näyttää maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä

Näin Dubai syntyi keskelle aavikkoa

Miten Dubaista tuli Dubai? Näin megakohde ilmestyi keskelle aavikkoa – 5 nopeaa faktaa

Dubain korkein infinity pool

Vau, mikä uima-allas! Tältä näyttää 200 metrin korkeuteen rakennettu infinity pool Dubaissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja