Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Alaska Highway – 4000 kilometriä unelmaan

artikkelin kuva
Matkailumedia
Alaska Highway on kertomus vapauden unelmasta ja esteistä sen tiellä Alaskan huikeissa maisemissa.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 29.04.2013
facebook   whatsapp

Unelmana uusi elämä

Ohjaaja Aleksi Salmenperän tuore dokumenttielokuva kertoo suomalaisen Hesen suuresta projektista. Kotimaassa vailla vakituista asuinpaikkaa elävän Hesen unelmana on rakentaa oma liikkuva koti ja muuttaa Kanadan Vancouver Islandille.

Dokumentti seuraa Hesen tietä kohti omaa kotia, vapautta ja uutta alkua maisemien kanssa mukavasti toimivan Ville Anselmi Tantun musiikin säestämänä.

Unelma on suuri, mutta budjetti pieni. Matka kohti haaveiden kotia alkaa ruosteisesta rekanrangasta, jonka Hese ostaa kaukaa Alaskasta.

Kuinka rakennetaan koti 63-vuotiaasta rekasta?

Uudeksi kodiksi valittu auto on kauan sitten parhaat hetkensä kokenut ja maailmaa jo nähnyt, joten sen korjaaminen ja 4 000 kilometrin matka Alaskasta Vancouver Islandille eivät ole aivan yksinkertaisia suorituksia.

Salmenperä seuraa läheltä, kun Hese yhdessä kahden ystävänsä kanssa huoltaa ja korjaa autoa antaumuksella monen viikon ajan.

Tekniikka aiheuttaa päänvaivaa, ja oletettavasti road movieksi aiottu elokuva kääntyykin matkaelokuvaa odottavien harmiksi enemmän kertomukseksi miehen ja raudan kamppailusta – tosin yllättävän vangitsevaksi sellaiseksi.

Tien päälle ja Alaskan maisemiakin katsomaan onneksi lopulta päästään. Tarina kulminoituu liekkeihin ja dramaattisiin käänteisiin kanadalaisen huoltoaseman parkkipaikalla. Elokuva ei paljasta, päätyikö Hese lopulta Vancouver Islandille vai ei, mutta suomalaisesta sisukkuudesta se antaa arvoisensa kuvan.

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: FS Film Finland

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.