Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tältä näyttävät maailman upeimmat vesiputoukset – kuvat kertovat mahtavista luonnonvoimista

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Hurjina kuohuavat ja korkeuksista ryöppyävät vesiputoukset ovat vaikuttava näky, minkä vuoksi monista niistä on tullut myös suosittuja nähtävyyksiä. Katso kuvat huikeimmilta vesiputouksilta ympäri maailmaa!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.04.2022
facebook   whatsapp

1. Iguazun putoukset, Argentiina ja Brasilia

Kaikkiaan 275 vesiputouksesta koostuvat Iguazun putoukset sijaitsevat Argentiinan ja Brasilian rajalla 2,7 kilometrin matkalla. Vesiputousrykelmän korkein putous on 84 metriä korkea, ja keskimäärin Iguazun putoukset ovat noin 60 metriä korkeita.

Alue kuuluu Etelä-Amerikan tunnetuimpiin luontokohteisiin ja se on myös Unescon maailmanperintökohde.

2. Niagaran vesiputoukset, Kanada ja Yhdysvallat

Niagaran vesiputoukset ovat maailman kuuluisimpia putouksia eikä ihme, sillä Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevat putoukset kuuluvat maailman suurimpien putousten joukkoon. Niagaran putouksista valuu joka sekunti noin 568 000 litraa vettä.

3. Victorian vesiputoukset, Sambia ja Zimbabwe

Afrikan kuuluisimmat vesiputoukset, Victorian putoukset, sijaitsevat 1,7 kilometriä leveällä alueella. 108 metriä korkeasta vesiputouksesta kulkee noin miljoona litraa vettä joka ikinen sekunti. Vesiputous laskee Sambesi-jokeen, joka muodostaa Sambian ja Zimbabwen rajan.

4. Plitvicen vesiputoukset, Kroatia

Upeita vesiputouksia löytyy myös Euroopasta, ja Kroatia on yksi vesiputousfanin suosikkikohteista. Plitvicen vesiputouksesta tekee erityisen upean se, että vesistön väri vaihtelee vihreän eri sävyissä. Kansallispuistossa putouksen ympärillä on runsaasti metsää, joten maisemat ovat äärimmäisen kauniit.

5. Angelin putoukset, Venezuela

Maailman korkeimmat vesiputoukset sijaitsevat Venezuelassa Etelä-Amerikassa. Yli 800 metriä korkeat vesiputoukset löytyvät Canaiman kansallispuistosta, ja ne sijaitsevat viidakon yläpuolella.

6. Yosemiten putoukset, Yhdysvallat

Yosemiten kansallispuistossa Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa on lukemattomia vesiputouksia. Kansallispuiston mukaan nimetty Yosemiten putous on puiston korkein 740 metrillään, ja sen näkee useasta kohdasta pitkin Yosemitea.

7. Kaieteurin putoukset, Guyana

Upeat Kaieteurin putoukset sijaitsevat Etelä-Amerikan pohjoisosassa Guyanassa. Putoukset ovat valtavat, sillä ne ovat korkeimmalta kohdaltaan yli 200 metriä korkeat.

8. Gullfossin putoukset, Islanti

Upeita vesiputouksia nähdäkseen ei ole pakko matkustaa kovin kauas, sillä Pohjoismaissa on runsaasti mahtavia vesiputouksia. Esimerkiksi Islannissa sijaitsevat Gullfossin putoukset ovat maan upeimpia.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.