Hyppää sisältöön

Haluatko rauhaa ja eksoottisuutta? Katso 47 kuvaa maailman kaukaisimmista kohteista!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.11.2015
Kaipaatko matkalle kaukaisiin maisemiin, missä ei ole muita ihmisiä? Katso tämä kahdentoista erikoisen paikan lista kohteista, joissa saat taatusti olla rauhassa.

Valloita kaukainen matkakohde

Matkustatko aina suosittuihin matkakohteisiin? Kaipaatko vaihtelua kohdevalikoimaan? Maailmasta eivät onneksi mielenkiintoiset ja eksoottiset paikat lopu, sillä maapallo tarjoaa loputtomasti kohteita matkailijoiden tutkittavaksi.

Parasta antia ovat useimpien matkailijoiden mielestä kaukaiset paikat, jotka ovat välttyneet turistimassoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ellet osaa päättää minne matkustaisit seuraavaksi mutta tiedät, ettet taatusti halua päätyä taas väentungokseen keskelle turistirysää, katso alla oleva lista maailman kaukaisimmista matkakohteista. Näissä paikoissa et törmää muihin suomalaisiin tai viidellä kielellä tervehtiviin ahdistaviin ravintoloiden sisäänheittäjiin. Täällä saat olla rauhassa!

1. Ittoqqortoormiit, Grönlanti

Kaipaatko rauhaa ja hiljaisuutta? Noin kolmen tuhannen kilometrin päässä Suomesta sijaitseva Tanskalle kuuluva Grönlanti on yksi maailman rauhallisimpia kolkkia. Saari on jo lähtökohtaisesti eksoottinen ja harvaan asuttu, mutta Grönlannin itäosassa sijaitseva pieni, 450 asukkaan Ittooqqotroormiitin kylä on eristyksissä muusta väestöstä jopa Grönlannin mittapuulla.

2. Longyearbyen, Huippuvuoret

Jäämerellä sijaitsevan, Norjalle kuuluvan Huippuvuorten saariryhmän pääkaupunki Longyearbyen on kolmen tuhannen ihmisen kaupunki.

Pienissä värikkäissä mökeissä voi siis majoittua kaikessa rauhassa ja jos pikkukaupungin väkimäärä alkaa ahdistaa, tarjoavat läheiset vuoret ja vuonot täydellisen pakopaikan.

3. Adak, Alaska, Yhdysvallat

Pohjoisella Tyynellämerellä Alaskan länsipuolella Yhdysvalloissa sijaitseva Adakin saari on todella kaukana kaikesta. Saaren mukaan nimetty pieni Adakin kylä on rauhallisuuden tyyssija, sillä kylässä on vain noin 320 asukasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Adamstown, Pitcairnsaaret

Eteläisen Tyynenmeren paratiisisaarien alueella sijaitsevat Pitcairnsaaret tarjoavat matkailijalle täydellistä hiljaisuutta. Adamstownin kylässä on 50 asukasta mutta ei hotelleja, joten matkailijan on turvauduttava kotimajoitukseen. Iso-Britannialle kuuluvalla saarella ei myöskään ole lentokenttää.

5. Hanga Roa, Pääsiäissaari, Chile

Chilelle kuuluva mystinen Pääsiäissaari tarjoaa täydellisen pakopaikan rauhaa etsivälle matkailijalle.

Saaren suurin kaupunki on Hanga Roa, mutta siitä huolimatta siellä on vain 3 300 asukasta. Pääsiäissaarella vierailee vuosittain vain 40 000 matkailijaa, joten saaren luonto on melko koskematonta ja eksotiikka mystisten kivipatsaiden ympärillä taattua.

6. Supai, Arizona, Yhdysvallat

Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa, Havasu Canyonin alueella sijaitseva pieni Supain kylä on hyvin eristyksissä muusta maailmasta, eikä siellä juuri turisteja nähdä.

Reservaattialueella sijaitsevaan kylään päästäkseen on saavuttava kanjonien yli helikopterilla tai vaellettava 13 kilometrin mittainen matka kanjonin laelta alas. Lähimpään ruokakauppaan on matkaa 97 kilometriä, ja eristyneisyydestä kertoo myös se, että posti kuljetetaan kylään muulin selässä.

7. Oimjakon, Venäjä

Maailman kylmimmäksi asutetuksi alueeksi nimetty Oimjakonin kylä Itä-Venäjällä on paikka, minne voi huoletta matkustaa ilman pelkoa valtavista turistimassoista. Talvella Oimjakonissa on hyytävän kylmä, sillä pakkanen kiirii lähelle 50 astetta, kun lyhyiden kesien aikana lämpötila voi olla jopa 15 astetta.

Kylmyyden vuoksi kylässä ei ole kunnollista vesijohtojärjestelmää, joten rauhallisuuden lisäksi matkailija pääsee kokemaan yksinkertaisia elinoloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. La Rinconada, Peru

Lähellä Bolivian rajaa Perussa sijaitsevassa La Rinconadan vuoristokaupungissa asuu pääasiassa kullanhuuhtojia, sillä ankarat luonnonolot tekevät elämisestä haastavaa.

La Rinconada onkin maailman korkein kaupunki, eikä siellä ole korkeudesta johtuen esimerkiksi kunnollista viemäri- tai vesijohtoverkostoa. Matkailijalle kaupunki kuitenkin tarjoaa upeita maisemia, joita ei monessa paikassa näe.

9. Tristan da Cunha, Iso-Britannia

Maailman kaukaisimmalta saarelta, Etelä-Amerikan ja Afrikan välissä sijaitsevalta Tristan da Cunhalta on matkaa lähimmälle mantereelle 2 700 kilometriä. Tristan da Cunha kuuluu Iso-Britannian siirtomaan Saint Helenan hallintoon.

Kaukaisella, noin 270 ihmisen asuttamalla saarella ei ole liikennevaloja eikä juuri ravintoloita, mutta verkkoyhteys toimii, joten kotikaipuun yllättäessä yhteyden saa vaikka maailman toiselle puolelle.

10. Barrow, Alaska, Yhdysvallat

Yhdysvaltojen pohjoisin kylä Borrow on yksi maan kylmimpiä ja kaukaisimpia paikkoja. 4 500 asukkaan kaupunki kokee talvisin jopa -70 asteen pakkasia, joten siellä ei juuri matkailijoita vieraile.

11. Bantam Village, Kookossaaret

Australian hallintoon kuuluvat, Intian Valtamerellä sijaitsevat Kookossaaret ovat niin eristyksissä, että saarilla on ollut asutusta vasta 1800-luvulta lähtien. Valtaosa asukkaista elää Bantam Villagessa, joka on Kookossaarten suurin kylä 600 asukkaallaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kookossaaret ovatkin täydellinen paratiisikohde eksotiikkaa ja rauhaa kaipaavalle reissaajalle.

12. Tórshavn, Färsaaret

Tanskalle kuuluva Färsaarten alue sijaitsee puolessa välissä Islannista Norjaan, ja on täydellinen kohde eläinrakkaalle matkailijalle. Färsaarilla onkin enemmän lampaita kuin ihmisiä, joten suloisia villapalleroita riittää ihasteltaviksi.

Asukkaita Färsaarilla on noin 50 000, ja valtaosa asuu saarten pääkaupungissa Tórshavnissa.

Minne sinä matkustaisit jos saisit valita näistä minkä tahansa? Kerro kommenteissa!

Lähde: Buzzfeed
Kuvat: Flickr / Caneles, Getty Images

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Norjan upeimmat luontokohteet

Norja on täynnä upeita luontokohteita – 5 parasta paikkaa

Machu Picchu, Peru

Maailman seitsemän uutta ihmettä – upeat kohteet on nähtävä kerran elämässä

Oslon parhaat nähtävyydet

Oslon kymmenen parasta nähtävyyttä – koe nämä kaupunkilomalla

Patagonian upeimmat kohteet

Onko tässä koko maailman upein luontokohde? Patagonia hurmaa Etelä-Amerikassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja