hero taustakuva

Koe täysin uudenlainen laivamatka – löytöretkiristeily vie ennennäkemättömiin kohteisiin

Kristian Cruises artikkelin kuva
Risteilymatkat
Risteilylomat kiinnostavat suomalaisia, ja tarjolla on aina vain enemmän kiinnostavia matkavaihtoehtoja.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 30.03.2017
facebook   whatsapp

Uusia risteilymahdollisuuksia suomalaisille

Suunnitteletko risteilylomaa, mutta Välimeri ja Karibia on nähty eikä suurten laivojen massiivisuus kiinnosta? Jännittävä löytöretkiristeily haastaa perinteiset laivamatkat, ja on nyt aiempaa helpommin myös suomalaisten saatavilla. Kristina Cruises tuo valikoimiinsa uuden tuotteen, kun yhtiö vie ensimmäisen suomalaisryhmän löytöretkiristeilylle syksyllä 2017.

Löytöretkiristeilyllä kuljetaan pienehköllä aluksella, ja tärkeintä matkassa on kiinnostava kohde, joka on usein paikka, jota ei ole mahdollista tavoittaa muuten kuin laivalla. Expedition-risteilyjä tehdään esimerkiksi Amazonille, Galapagossaarille ja Antarktikselle.

Kristina Cruisesin toimitusjohtajan, merikapteeni Mikko Partasen mukaan risteilytyyppi vetoaa varsinkin yli 46-vuotiaisiin kulttuurinnälkäisiin matkailijoihin. Yhden matkan aikana voi nähdä ja kokea paljon, minkä lisäksi sekä kohteet että reitit ovat varsin yksilöllisiä. Esimerkiksi Kristina Cruisesin uusin löytöretkiristeily vie kiinnostuneet Kanadan suurille järville.

Kesän ja syksyn trendikkäimmät risteilyt

Kristina Cruises järjestää vuosittain runsaat sata risteilyä yli 50 maahan, ja niiden joukossa on sekä suomalaisten suosikkireittejä että kansainvälisesti trendikkäitä kohteita. Tulevan kesän ja alkusyksyn trendikkäimmät risteilyt sisältävät Partasen mukaan useita kohteita.

Kanadan Suuret järvet -risteily on Partasen silmissä tulevan alkusyksyn kiinnostavin trendikohde. Risteily kuljettaa matkailijat muun muassa Niagaran putouksille, Montréaliin ja Torontoon sekä kanadalaisen maaseudun viinitiloille.

Norjan vuonot ja Ison-Britannian saaristo tarjoavat monia maisemia yhden risteilyn aikana. Matka alkaa Lontoosta, ja risteilyn aikana on mahdollista nähdä poikkeuksellisen jylhiä näkymiä.

Partasen mukaan myös Euroopan jokiristeilyjen suosio kasvaa hurjaa tahtia, ja niitä varten rakennetaan vuosittain useita kokonaan uusia risteilyaluksia. Vaihtoehtoja on perinteisistä suurista joista pieniin ja nouseviin kohteisiin. Kansainvälisesti erittäin suosittu on Partasen mukaan myös risteilyloma portviinin kotimaisemissa Douro-joella Portugalissa.

Teksti: Marianne Zitting
Kuva: Kristina Cruises

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.