Hyppää sisältöön

Koe täysin uudenlainen laivamatka – löytöretkiristeily vie ennennäkemättömiin kohteisiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 30.03.2017
Risteilylomat kiinnostavat suomalaisia, ja tarjolla on aina vain enemmän kiinnostavia matkavaihtoehtoja.

Uusia risteilymahdollisuuksia suomalaisille

Suunnitteletko risteilylomaa, mutta Välimeri ja Karibia on nähty eikä suurten laivojen massiivisuus kiinnosta? Jännittävä löytöretkiristeily haastaa perinteiset laivamatkat, ja on nyt aiempaa helpommin myös suomalaisten saatavilla. Kristina Cruises tuo valikoimiinsa uuden tuotteen, kun yhtiö vie ensimmäisen suomalaisryhmän löytöretkiristeilylle syksyllä 2017.

Löytöretkiristeilyllä kuljetaan pienehköllä aluksella, ja tärkeintä matkassa on kiinnostava kohde, joka on usein paikka, jota ei ole mahdollista tavoittaa muuten kuin laivalla. Expedition-risteilyjä tehdään esimerkiksi Amazonille, Galapagossaarille ja Antarktikselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kristina Cruisesin toimitusjohtajan, merikapteeni Mikko Partasen mukaan risteilytyyppi vetoaa varsinkin yli 46-vuotiaisiin kulttuurinnälkäisiin matkailijoihin. Yhden matkan aikana voi nähdä ja kokea paljon, minkä lisäksi sekä kohteet että reitit ovat varsin yksilöllisiä. Esimerkiksi Kristina Cruisesin uusin löytöretkiristeily vie kiinnostuneet Kanadan suurille järville.

Kesän ja syksyn trendikkäimmät risteilyt

Kristina Cruises järjestää vuosittain runsaat sata risteilyä yli 50 maahan, ja niiden joukossa on sekä suomalaisten suosikkireittejä että kansainvälisesti trendikkäitä kohteita. Tulevan kesän ja alkusyksyn trendikkäimmät risteilyt sisältävät Partasen mukaan useita kohteita.

Kanadan Suuret järvet -risteily on Partasen silmissä tulevan alkusyksyn kiinnostavin trendikohde. Risteily kuljettaa matkailijat muun muassa Niagaran putouksille, Montréaliin ja Torontoon sekä kanadalaisen maaseudun viinitiloille.

Norjan vuonot ja Ison-Britannian saaristo tarjoavat monia maisemia yhden risteilyn aikana. Matka alkaa Lontoosta, ja risteilyn aikana on mahdollista nähdä poikkeuksellisen jylhiä näkymiä.

Partasen mukaan myös Euroopan jokiristeilyjen suosio kasvaa hurjaa tahtia, ja niitä varten rakennetaan vuosittain useita kokonaan uusia risteilyaluksia. Vaihtoehtoja on perinteisistä suurista joista pieniin ja nouseviin kohteisiin. Kansainvälisesti erittäin suosittu on Partasen mukaan myös risteilyloma portviinin kotimaisemissa Douro-joella Portugalissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Marianne Zitting
Kuva: Kristina Cruises

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suklaalähde

Tältä näyttää Tallink Siljan uudistunut buffet – tarjolla yli 100 ruokalajia

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja