Hyppää sisältöön

Vau, mitä maisemia! Maailman pisin vaellusreitti vie Kanadan upeimpiin maisemiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.09.2017
Kanadassa sijaitseva ennätyspitkä vaellusreitti vie maan rannikolta toiselle.

Reitti avattiin juhlavuoden kunniaksi

Kolme kanadalaismiestä sai vuonna 1992 huiman idean: perustetaan koko maan kattava vaellusreitti tuolloin 125-vuotisiaan juhlineen maan kunniaksi. Nyt urakka on valmis, ja The Great Trailiksi nimetty vaellusverkosto on avattu virallisesti luonnonystävien käyttöön Kanadan 150-vuotisjuhlavuotena. Huimalla reitillä on pituutta 14 913 mailia eli noin 24 000 kilometriä, ja se kulkee Kanadan rannikolta toiselle. Reitit myös yhdistävät kaikki Kanadan provinssit sekä territoriot.

The Great Trailia voi kulkea patikoiden, pyöräillen tai ratsastamalla. Suuren osan reitistä voi matkata myös vesitse vaikkapa kanootilla. Talvisaikaan reitillä voi liikkua esimerkiksi moottorikelkoilla tai lumikengillä. Vaelluksen välillä voi myös piipahtaa reitin varren kaupungeissa. Esimerkiksi Halifax, Montreal, Ottawa ja Toronto sopivat levähdyspisteiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maailman pisimmän vaellusreitin perustaminen oli myös Kanadan suurin vapaaehtoisvoimin toteutettu projekti. Siihen osallistui kaikkiaan 470 vapaaehtoisporukkaa eri puolilta maata. Ihmisiä niihin kuului tuhansia.

Jättipitkä vaellusreitti avattiin virallisesti 26. elokuuta 2017. Kaikki eivät ole siihen kuitenkaan valtavan ihastuneita: kritiikkiä on kuulunut muun muassa siitä, ettei koko matkaa kuljeta luonnon keskellä, sillä joissain paikoin taival nimittäin kulkee vilkkaan valtatien kupeessa.

Lähde: Travel and Leisure
Kuva: Flickr / Michel Meynsbrughen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Montenegron nähtävyydet

Montenegron parhaat nähtävyydet – 10 paikkaa, jotka kannattaa painaa mieleen

Krkan kansallispuisto Kroatiassa

Tätä paikkaa et halua jättää väliin Kroatiassa – näyttävät vesiputoukset ovat kuin sadusta

Durmitorin kansallipuisto, Montenegro

Yhdistä Montenegron suosituin kohde Kroatian-lomaan – katso hulppeat kuvat

Pieni Karhunkierros

Vau, mitä maisemia! Pieni Karhunkierros on Suomen upeimpia vaellusreittejä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja