Hyppää sisältöön

Unohda Yhdysvallat, nyt tulee Kanada – tässä 8 syytä matkustaa maailman toiseksi suurimpaan maahan

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.03.2017
Kanada on erityisen kiinnostava kohde juuri tänä vuonna. Tässä kahdeksan syytä, joiden perusteella Kanadan-matka kannattaa varata heti.

1. Vuoden trendikohde

Matkaopaskirjoistaan tunnetun Lonely Planetin mukaan Kanada on vuoden 2017 trendikkäin matkailumaa. Kanadassa juhlitaan tänä vuonna 150-vuotisjuhlavuotta, minkä kunniaksi maassa järjestetään runsaasti erilaisia kiinnostavia tapahtumia.

2. Luonto kiinnostaa

Kanadan luonto on todella monipuolinen, ja tarjoaa matkailijalle loputtomasti elämyksiä. Maassa voi esimerkiksi risteillä Suurilla järvillä, bongata jääkarhuja arktisilla alueilla, purjehtia Toronton saaristossa tai vaikkapa patikoida Kalliovuorilla. Vaihtoehtoja on jokaiseen makuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Nauti rauhasta

Suomalaiset matkailijat arvostavat Kanadassa myös maan rauhallisia kohteita. Jos väkijoukot ahdistavat, on maailman toiseksi suurimmassa valtiossa myös tilaa rauhoittua. Erityisesti Kanadan arktiset seudut ovat erittäin harvaan asuttuja.

4. Paljon tuttua

Kanada voi olla suomalaismatkailijalle yllättävänkin tuttu ja kotoisa. Maisemat muistuttavat monilla seuduilla suomalaisia maisemia, ja myös maan kulttuurissa on monia kotoisia piirteitä. Esimerkiksi jääkiekkoa arvostetaan Kanadassa samalla tavalla kuin Suomessa.

5. Vahvat suomalaisyhteisöt

Maailman toiselta puolelta on mahdollista löytää hyvin vahva suomalaisyhteisö, sillä kanadansuomalaiset ja heidän jälkeläisensä vaalivat suomalaista perintöään. Esimerkiksi Thunder Bayn satamakaupungissa noin kymmenen prosenttia väestöstä on taustaltaan suomalaisia.

6. Justin Trudeau

Harvalla pääministerillä on yhtä innokkaita joukkoja kuin Kanadan Justin Trudeaulla. Hän edustaa hyvin maan rentoa, monikulttuurista ja suvaitsevaista henkeä. Perheen pienemmillekin löytyy Kanadasta Justininsa, Justin Bieber.

7. Herkullinen vaahterasiirappi

Kanadan kuuluisin herkku vaahterasiirappi maistuu herkulliselta erityisesti perinteisesti pannukakkujen kanssa nautittuna. Suolaisten herkkujen ystävän kannattaa puolestaan kokeilla kanadalaista klassikkoruokaa poutinea. Tuhti herkku valmistetaan ranskalaisista perunoista, ruskeasta kastikkeesta ja sulatetusta juustosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Kuhisevat metropolit

Kanada ei jää Yhdysvaltain varjoon myöskään suurkaupunkien suhteen, sillä maassa on runsaasti valtavia metropoleja. Esimerkiksi monikulttuurinen Toronto, ranskalaishenkinen Montreal ja länsirannikolla sijaitseva rento Vancouver ovat vain muutamia maan suurista kaupunkikohteista.

>> Löydä halvat lennot Kanadaan Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Marianne Zitting
Kuva: Flickr / Bill Geneczko

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Missä ananaspizza keksittiin?

Suomalaisten rakastamalla kinkku-ananaspizzalla ei ole mitään tekemistä Italian kanssa – vain harva tietää, missä se keksittiin

Iguazun vesiputous, Brasilia

Tältä näyttävät maailman upeimmat vesiputoukset – kuvat kertovat mahtavista luonnonvoimista

Toronto, Kanada

Norwegian aloittaa lennot Kanadaan – helppo yhteys Dublinista myös suomalaisille

Vaucouver

Upeaa luontoa ja kaupunkielämää – tällainen matkakohde on Kanadan Vancouver

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja