hero taustakuva

Mitä Teneriffalla voi tehdä lasten kanssa? Näillä vinkeillä koko perhe viihtyy

Teneriffa on helppo kohde lapsiperheille. Lue Rantapallon kymmenen vinkkiä - mitä lasten kanssa kannattaa tehdä saarella?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 27.04.2017
facebook   whatsapp

1. Mikä alue sopii perheille?

Teneriffan vilkkaimmat lomakeskukset sijaitsevat saaren eteläosassa: Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Playa Fañaben alueille tehdään Suomesta runsaasti pakettimatkoja. Pohjoisen Puerto de la Cruz on selkeästi rauhallisempi ja erityisesti varttuneempien matkailijoiden suosiossa.

Kouluikäisten lasten kanssa matkustavien perheiden kannattaa suunnata lomalle nimenomaan etelään, jossa on tarjolla loputtomasti huvituksia ja aktiviteetteja sekä pikkuväelle että teineille.

Kaikki etelän lomakeskukset ovat kasvaneet yhteen, ja niiden välin voi kävellä rantaviivaa seuraamalla. Eniten paikallisväriä löytyy Los Cristianosin kylästä, kun taas Playa Fañaben siisti alue kiiltelee vielä uutuuttaan. Fañaben rinnalla Playa de las Americas näyttääkin jo paikoin hieman nuhjuiselta.

Etelä-Teneriffan vilkkain yöelämä on keskittynyt Playa de las Americasiin sekä Los Cristianosin San Telmoon, joten hieman kauempana kuhinasta perhematkailijat saavat nukkua yönsä rauhassa.

Ostosmahdollisuuksia löytyy nykyään hyvin kaikista etelän lomakeskuksista. Parhaiten varustellut kauppakeskittymät ketjuliikkeineen sijaitsevat kuitenkin Playa de las Americasissa. Fañaben alueella on panostettu kalliimpiin merkkiliikkeisiin.

>> Lue lisää Teneriffan hotelleista

2. Koe Teneriffan rannat

Rannat eivät ole Teneriffan lomakohteissa koskaan kaukana. Lähes kaikista hotellikeskittymistä on kävelymatka rannalle. Etelässä mukava ranta on esimerkiksi Playa de las Vistas, joka sijaitsee Playa de las Americasin ja Los Cristianosin välimaastossa. Playa del Duque edustaa puolestaan tyylikkäämpää osastoa.

Useimmille lapsiperheille riittävät mainiosti etelän lukuisat rannat. Mikäli loman ohjelmaan kuuluu saarikierros, kannattaa poiketa esimerkiksi paikallisten suosimalla Las Teresitasin rannalla lähellä Santa Cruzia tai pulahtaa uimaan Garachicon luonnonaltaisiin.

Playa de las Teresitasin ranta Teneriffalla

>> Lue lisää Teneriffan rannoista

3. Teneriffan vesipuistot

Vesileikeistä nauttivien lasten kanssa kannattaa ehdottomasti poiketa Playa de las Americasissa sijaitsevassa Siam Park -vesipuistossa. Vuonna 2008 avattu vesipuisto mainostaa itseään Euroopan upeimpana – ja komea se onkin.

Aasialaiseen tyyliin rakennetusta puistosta löytyy runsaasti erilaisia vesiliukumäkiä, joista hurjin on lähes pystysuoran näköinen 28 metrin pudotus. Puistossa on myös aaltokone surffauksesta haaveileville lomailijoille sekä keinotekoinen ranta, jossa vanhemmat voivat ottaa aurinkoa lasten testatessa liukumäkiä.

Toinen vaihtoehto vesihurvittelulle löytyy läheltä: San Eugenion alueella sijaitseva Aqualand on kilpailijaansa vaatimattomampi, mutta vauhtipäivän saa vierähtämään täälläkin.

4. Loro Parque on tunnetuin eläinpuisto

Eläinpuistot herättävät matkailijoiden keskuudessa mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta jos sellaisessa haluaa vierailla, kannattaa suunnata pohjoisen Puerto de la Cruzissa sijaitsevaan Loro Parqueen. Teneriffan suurin eläintarha on siisti ja hyvin hoidettu.

Vaikka Loro Parquen nimi viittaakin papukaijapuistoon, löytyy kohteesta lintujen lisäksi kaikenlaisia eläimiä pingviineistä tiikereihin ja alligaattoreihin. Kannattaa huomioida, että puistossa järjestetään mielipiteitä jakavia delfiini- ja valasnäytöksiä.

Puistoon voi matkustaa joko omalla vuokra-autolla tai bussilla. Kaikista hotelleista voi myös varata kuljetuksen sisältävän paketin.

Myös saaren eteläosasta Aronasta löytyy pienempiä eläintarhoja kuten Monkey Park sekä Jungle Park. Hevoshulluille lomailijoille ratsastusretkiä tarjoaa esimerkiksi Horse Riding Adventures in Tenerife.

5. Veneretkelle delfiinejä bongaamaan

Paras paikka bongata delfiinejä ja valaita on tietenkin luonto. Teneriffalla järjestetään paljon erilaisia veneretkiä, joilla voi päästä ihailemaan Atlantin sympaattisimpia otuksia luontaisessa ympäristössään.

Veneretkellä voi bongata delfiinejä Teneriffalla

Veneretket ovat erityisen mukavia kuumina päivinä, jolloin merituuli vilvoittaa mukavasti. Päiväreissut sisältävät yleensä lounaan.

Retket lähtevät Puerto Colonin satamasta, joka sijaitsee Playa de las Americasin ja Playa Fañaben välimaastossa. Samasta paikasta voi lähteä myös sukellus- ja kalastusreissuille. Jonkin verran risteilyjä lähtee myös Los Cristianosin satamasta.

Muista suojata iho ja silmät erityisen hyvin veneretkillä, sillä vesi heijastaa auringonvaloa ja iho palaa herkästi.

6. Vaijeriliuku on vauhdikas kokemus

Teneriffan uudempaa aktiviteettiosastoa edustaa La Esperanzassa sijaitseva Forestal Park, jossa matkailijat pääsevät kokeilemaan vaijeriliukua. Liukumaan pääsevät aikuisten lisäksi yli 6-vuotiaat lapset. Yhteensä ratoja on puistossa 225 metrin verran, ja korkeimmat tasanteet on rakennettu 20 metrin korkeuteen. Puistossa on myös erilaisia kiipeilyratoja.

Forestal Park

7. Teide – oikea tulivuori

Ainakin isommat lapset osaavat jo nauttia retkestä Teneriffan keskiosassa sijaitsevalle Teidelle, joka on Espanjan korkein huippu. Jännittäväksi retken tekee se, että kyseessä on ihan oikea tulivuori. 3 718 metriä korkean tulivuoren huipulle pääsee gondolihissillä köysirataa pitkin.

Teide on Teneriffan tunnetuin nähtävyys

Teidelle matkustettaessa mukaan kannattaa varata tukevat jalkineet ja lämmintä vaatetta, sillä lämpötila laskee vuoristossa nopeasti.

8. Matkamuistoja lelukaupasta

Kaikki vanhemmat tietävät, että lasten houkutteleminen mukaan ostoksille saattaa joskus vaatia neuvottelutaitoja. Matkamuistoja ja tuliaisia shoppaillessa lapsillekin löytyy kuitenkin mieluisia kauppoja. Pohjoisen ostoskeskuksissa valikoima on vielä suurempi Playa de las Americasin myymälöitä suurempi. Esimerkiksi pääkaupunki Santa Cruzin ulkopuolelta löytyvässä Alcampo-ostoskeskuksessa on iso lelumyymälä Toys R Us.

Lastenruokia, vaippoja ja muita päivittäistarvikkeita löytyy kaikista supermarketeista. Edullisia paikallisten käyttämiä ketjuja ovat esimerkiksi Mercadona ja HiperDino.

9. Tutustu tapahtumakalenteriin

Teneriffalla lomaillessa kannattaa aina tutustua paikalliseen tapahtumakalenteriin ja kysyä neuvoja esimerkiksi matkaoppaalta. Kanarian värikkäät fiestat sopivat koko perheelle.

Vuoden suurin tapahtuma on Teneriffalla helmi-maaliskuussa järjestettävä karnevaali, joka on lajissaan koko Euroopan suurin. Mikäli loma osuu karnevaalien aikaan, kannattaa ehdottomasti suunnata pääkaupunki Santa Cruziin seuraamaan hulppeita kulkueita. Karnevaali näkyy myös esimerkiksi Los Cristianosissa ja Puerto de la Cruzissa.

Joulu ja pääsiäinen ovat niin ikään perinteisten paraatien aikaa, ja erilaisia tapahtumia ja juhlallisuuksia järjestetään ympäri saarta. Perinteisiä suojeluspyhimyksille omistettuja juhlia voi löytää teneriffalaiskylistä ympäri vuotta.

Kesäkuussa erityisesti La Lagunan ja La Orotavan kaduilta ja aukioilta voi bongata upeita kukista muodostettuja ”mattoja” Corpus Christi -juhlallisuuksien aikaan.

Tapahtumien ajankohdat voi tarkistaa esimerkiksi Teneriffan virallisilta matkailusivuilta.

10. Pää pyörälle karting-radalla

Todellista vauhdin hurmaa pääsee kokemaan karting-radalla. Teneriffan Karting Club sijaitsee moottoritien varressa matkalla Playa de las Americasista saaren eteläiselle lentokentälle. Radalla on erilaisia huristeluvaihtoehtoja kaikenikäisille – jo 3-vuotiaat pääsevät halutessaan menopelin kyytiin yhdessä aikuisen kanssa. Itsenäisesti voivat ajaa 6-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset.

Karting Club Tenerife

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Teneriffan Matkailu, Flickr / vil.sandi, Flickr / loop_oh, Flickr / artberri

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.