hero taustakuva

Löydä Palman parhaat nähtävyydet – viisi vinkkiä kaupunkilomailijalle

Shutterstock artikkelin kuva
Kaupunkilomat
Mallorcan saari tunnetaan erityisesti rantakohteena, mutta Palma on mainio kohde rentoon kaupunkilomailuun. Kaupungissa riittää kiinnostavia nähtävyyksiä lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan – lue tästä vinkit viiteen kohteeseen!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 05.11.2019
facebook   whatsapp

1. Katedraali La Seu

Palman kuuluisin nähtävyys ja maamerkki on upea katedraali, joka tunnetaan yleisesti nimellä La Seu. Nähtävyyskierros Palmassa kannattaa ehdottomasti aloittaa katedraalilta, jossa riittää ihasteltavaa niin ulko- kuin sisäpuolella.

Goottilaiskatedraalin rakennustyöt aloitettiin 1200-luvulla ja ne saatiin päätökseen vasta 1630-luvulla. Tämän jälkeen katedraalin on tehty muutoksia, joista tunnetuimmat ovat arkkitehti Antoni Gaudín kädenjälkeä 1900-luvun alusta. Gaudín tunnetuin työ on Barcelonassa sijaitseva, edelleen keskeneräinen La Sagrada Família -kirkko. La Seun kohokohtiin kuuluvat esimerkiksi värikkäät lasimaalaukset.

Katedraalin terassit ovat mainio näköalapaikka ja niillä pääsee vierailemaan opastetuilla kierroksilla, jotka kestävät noin tunnin. Vierailua suunnitellessa on hyvä muistaa, että terasseille päästäkseen on noustava 215 porrasta.

Krista Ahonen
Katedraalin terasseilta aukeavat hienot näkymät eri puolille kaupunkia.

Sisäänpääsy katedraaliin maksaa kahdeksan euroa ja liput, jotka sisältävät kierroksen terasseilla, maksavat 12 euroa aikuiselta. Liput voi ostaa netistä etukäteen tai paikan päältä, jolloin kannattaa varautua jonottamaan.

2. Almudainan palatsi

Aivan katedraalin vierestä löytyy toinen kiinnostava nähtävyys, Almudainan kuninkaallinen palatsi. Palatsi on edelleen ajoittain kuninkaallisen perheen käytössä esimerkiksi juhla- ja edustustilaisuuksia varten. Almudainan palatsi oli alun perin maurilaispalatsi, mutta siihen tehtiin muutoksia 1200- ja 1300-lukujen aikana kuningas Jaume II:n toimesta. Palatsin sisustus on sekoitus eri tyylejä eri historian aikakausilta.

Almudainan palatsi on avoinna kävijöille ympäri vuoden lukuun ottamatta muutamia juhlapyhiä. Palatsi on suljettuna myös aina maanantaisin. Sisäänpääsy maksaa aikuisilta seitsemän euroa. Lisämaksusta voi osallistua myös ohjatulle kierrokselle, ja palatsista saa lisätietoa myös ostamalla siitä kertovan applikaation puhelimeen tai tablettiin.

3. Bellverin linna

Castell de Bellver eli Bellverin linna on kiinnostava kohde niin historiansa kuin linnalta aukeavien maisemien vuoksi. Bellverin linnan rakennutti 1300-luvun alussa kuninkaallisten asuinpaikaksi Mallorcan kuningas Jaume II. Myöhemmin linna on toiminut muun muassa vankilana.

Bellverin linna sijaitsee kukkulalla noin 110 metrin korkeudessa merenpinnasta katsottuna ja sieltä ovat näkymät esimerkiksi Palman keskustaan, joka on noin kolmen kilometrin päässä. Linna on avoinna vierailijoille tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden. Lippu maksaa aikuiselta hieman alle viisi euroa ja sunnuntaisin sisäänpääsy on ilmainen.

Shutterstock
Bellverin linna on kiinnostava nähtävyys ja mainio näköalapaikka.

4. Taidemuseo Es Baluard

Palmassa on useita kiinnostavia museoita, mutta jos aikaa on vain yhdelle, kannatta vierailla Es Baluard -museossa. Sant Peren linnakkeen yhteydessä sijaitseva nykytaiteen museo esittelee niin espanjalaisten kuin kansainvälisten artistien teoksia. Vuonna 2004 avatussa museossa on vakituisen näyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

Es Baluard on avoinna kävijöille tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden. Aikuisten pääsylippu museoon maksaa kuusi euroa ja alle 12-vuotiaille lapsille vierailu on ilmainen. Museossa on myös esimerkiksi ravintola ja näköalapaikka, josta aukeaa näkymät katedraalille.

5. Junamatka Sólleriin

Mikäli loman aikatauluun mahtuu myös retki Palman ulkopuolelle, kannattaa hypätä Palmasta Sólleriin liikennöivän junan kyytiin. Junareitti kuuluu koko Mallorcan parhaisiin elämyksiin, sillä reitillä pääsee tutustumaan saaren kauniisiin maisemiin. Vuonna 1912 avatulla radalla liikennöivät edelleen vanhanaikaiset, puiset junat. Halutessaan Sóllerin kaupungista voi jatkaa vielä matkaa raitiovaunulla Port de Sóllerin rantakylään.

Shutterstock
Juna- ja raitiovaunumatka Palmasta Port de Sólleriin on yksi Mallorcan ikimuistoisimpia lomaelämyksiä.

Junamatka Palmasta Sólleriin kestää noin tunnin ja reitillä on pari pysähdystä. Junalippuja ei voi ostaa etukäteen, vaan niitä myydään ainoastaan samalle päivälle ja ne voi maksaa vain käteisellä. Meno-paluulipun hinta Palmasta Sólleriin on 25 euroa ja yhdistelmälippu, johon sisältyy myös edestakainen raitiovaunumatka Port de Sólleriin, maksaa hieman yli 30 euroa.

>> Lue lisää vinkkejä Palmaan!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock ja Krista Ahonen

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.