hero taustakuva

Yllätysvoittaja! Tässä ovat maailman parhaat passit – Suomen passi nousi sijalle kaksi

Inka Khanji artikkelin kuva
Uutiset
Suomen passi on maailman kärkikastia.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 14.11.2018
facebook   whatsapp

Maailman parhaat passit vertailussa

Singaporen ja Saksan passit ovat maailman parhaita, kertoo tuore Passport Index -tutkimus. Molemmilla passeilla pääsee viisumivapaasti 165 maahan. Muutos edellisvuoteen on merkittävä, sillä Singaporen passin haltijat ovat saaneet vuoden aikana viisumisapaan pääsyn kuuteen uuteen maahan. Myös Saksan passin haltijat pääsevät viime vuoteen verrattuna useampaan maahan ilman viisumia.

Suomen passi on tilaston mukaan maailman toiseksi paras yhdessä Tanskan, Ruotsin, Luxemburgin, Ranskan, Italian, Alankomaiden, Espanjan, Norjan, Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen kanssa.

Passien paremmuusjärjestystä vertaillaan sen mukaan, kuinka moneen maahan passilla pääsee ilman viisumia.

Tutkimuksessa analysoitiin 193 YK:n jäsenmaan ja kuuden territorion passeja tarkoituksena selvittää, minkä maan passi on kaikkein hyödyllisin matkustajalle.

Maailman parhaat passit

 1. Singapore, Saksa 165
 2. Suomi, Ruotsi, Tanska, Luxemburg, Ranska, Italia, Alankomaat, Espanja, Norja, Etelä-Korea, Yhdysvallat, 164
 3. Belgia, Itävalta, Japani, Kreikka, Portugali, Sveitsi, Iso-Britannia, Irlanti, Kanada, Arabiemiraatit, 163
 4. Tšekki, Unkari, 162
 5. Malta, Islanti, Uusi-Seelanti, Australia, 161
 6. Malesia, Slovenia, Slovakia, Puola, Liettua, Latvia, 160
 7. Viro, 159
 8. Romania, Bulgaria, 157
 9. Kypros, Liechtenstein, 156
 10. Kroatia, Monaco, 155

Lähde: Passport Index
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (12) Jätä kommentti

 1. Mistä lie tämä 2018 listaus arvottu. Virallisen tilaston mukaan UAE eli Arabiemiraatit pitää 1. paikkaa…


 2. Mitä välii? Nykyään ei tarvii passia mihinkään.
  Ihan turha roska koko lipare.
  Jengiä kelluu pitkin merta ja vaeltaa läpi koko euroopan kohti Suomen ilman minkäänlaisia dokumentteja.


 3. Juu, paras on. Otin heti yhden suuntaisen matkan kun sain passin käteen. Sillä tiellä ollaan eikä ikävä ole tullut.


 4. Jos edellä on kaksi maata, niin sijoitus ei ole toinen, vaan kolmas.


  • Aivan totta! Inka on mieltänyt tuon alkuperäisen tutkimuksen tulokset hieman ylimalkaisesti. Voitaisiin sanoa, että Suomen passi kuuluu toiseksi parhaaseen kategoriaan 10 muun maan passin kanssa.


 5. Saksan passin on vaan tainnut saada muutama näistä 2015 ja ehkä vuotta aiemmin tulleista hiukan liian heppoisin keinoin. Saksaa ja saksalaisia vastaan ei mitään mutta siellä on kotouttaminen mennyt liian hyvin. Sinikantinen oli aina kova valuutta raja-asemilla kun kiersin autolla pitkin keskistä eurooppaa.


 6. Ennen kun se passi oli sininen, se oli kovavihko jolla joskus kun näytti vain sitä ei tullimies edes katsonut sisälle. Suomen passia arvostettiin todella, oli etuoikeuksia rajoilla. Olen muutamasta rajasta mennyt naapurimaan puolelle ja tullimies vinkkasi jonon ohi kun näki sinisen passin. Näitä rajoja oli Turkin ja Syyrian raja ja Kyproksen ja Turkin rajat ainakin


 7. Silloin kun Suomen Passissa oli siniset kannet,ei minun tarvinut kuin näytää kansia. Kun seikailin euroopaa ennen EU:ta
  Ny ton punasen passin joutuu antaan jopa Buplikaanin käteen ennen kuin uskoo. No yks P….. voimasana aina autaa…;)

  Niin kaikki ns alankomaiten pikku kaupunkit joita Suomi Turistit ole mokannut,.Niisä saa Suomalainen hyvän kohtelun .Belgia ja Hollanti.. Pliis älä puhu heille Saksaa.Kaikki muut kielet ok. Sit suomessa kun kuulet saksan kieltä niin kuuntele ensin tarkaan onko siinä puheessa nuotia.?? Hän onkm From SWitseland saat ylimmän ystävän kun huomaat eron.Mainitsemalla sen.


 8. Kun värivaihtui Suomen passissa, siitä alkoi luotto tulleissa, siirryimme maailman kaikkiin vilunki passien joukkoon, enään punakantisella ei kuljeta tullin läpi kuin sinikantisella passilla


 9. pitääkö tästäkin vetää herne nenään, kyl on skuupit tiukassa, tämähän on katastrofi kun suomen passilla menee noin huonosti.


 10. Listan viimeisestä, Afganistanista ja lähes viimeisestä, Somaliasta voi vain lampsia Suomeen ilman passeja elinikäiseen, vastikkeettomaan täysihoitoin.

  Mitä merkitystä ainakaan Suomeen tulijoiden osalta on sillä miten ”vahva” passi on kun rajan voi ylittää ilman mitään papereita ja itse saa sepittää itselleen minkäkaisen henkilöllisyyden miten parhaakseen näkee.

  Kansaiväliset sopimuksemme kun juuri meitä Suomea ja muutamaa muuta idioottivaltiota sitoo tähän hulluuteen.


 11. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.