Hyppää sisältöön

Älä tee tätä passimokaa Viron-matkalla – rangaistuksena jopa usean sadan euron sakot

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.12.2023
Viroon matkustavalla suomalaisella tulee olla aina mukanaan passi tai virallinen henkilökortti, vaikka sitä ei edes kysyttäisi.

Suuret päiväsakot harmittomalta tuntuvasta asiasta

Viro on monille suomalaismatkailijoille hyvin tuttu kohde, eikä vierailu maan pääkaupungissa Tallinnassa tunnu kaikkien mielestä edes ulkomaanmatkalta. Siitä huolimatta matkaa varten kannattaa pakata mukaan passi tai virallinen henkilökortti: ilman virallista asiakirjaa Viroon matkustava suomalainen syyllistyy valtionrajarikkomukseen, josta voi koitua jopa satojen eurojen sakot.

Matkustusasiakirjaa ei aina vaadita esimerkiksi laivaterminaaleissa, ja Virossa onkin mahdollista vierailla ilman, että kukaan pyytää passia tai henkilökorttia nähtäväksi. Siitä huolimatta asiakirja on kuitenkin pakollinen Virossa vierailevalle suomalaismatkailijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyväksyttäviksi asiakirjoiksi lasketaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Esimerkiksi ajokortti, kela-kortti tai väliaikainen henkilökortti ei kelpaa.

– Tässä asiassa on kirjoitettu sakkoja, ja Viroon matkustaessa henkilöllä tulee olla mukana passi tai muu hyväksytty matkustusasiakirja. Ilman sitä matkustaminen voidaan katsoa rangaistavaksi Suomessa ja mahdollisesti myös Virossa, sanoo Jari Nyström Rajavartiolaitokselta.

Ilman passia Viroon matkustava syyllistyy lievään valtionrajarikokseen, mistä normaali päiväsakkomäärä on 15 ja liukuma 8–25.

Lue myös: Loppu jonottamiselle – näin säästät aikaa Tallinnan-risteilyn lähtöselvityksessä

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Passien värit

Miksi passit ovat tietyn värisiä? Nämä syyt vaikuttavat siihen, miltä passisi näyttää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja