Hyppää sisältöön

Arvaatko, missä Euroopan maassa käy vähiten turisteja? Näin upealta se näyttää – ja näin helposti sinne pääsee

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 19.10.2018
Komeita maisemia ja helppo sijainti - mutta missä ovat Euroopan vähiten vieraillun maan turistit?

Tuntemattomaan San Marinoon on helppo matkustaa

Oletko kyllästynyt Euroopan ruuhkaisimpiin matkailumaihin, jotka ovat täynnä turisteja ympäri vuoden? Kannattaa vilkaista Maailman matkailujärjestön (UNWTO) julkaisemaa listaa maista, joihin matkustetaan kaikkein vähiten.

Koko maailman mittakaavassa vähiten turisteja käy Eteläisellä Tyynellämerellä sijaitsevassa Tuvalussa, mutta aivan niin kauas ei tarvitse lähteä rauhallisempien paikkojen perässä. Euroopassakin on maita, joissa juuri kukaan ei tunnu lomailevan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kohteita, joiden turismi on vähäistä, leimaa yleensä syrjäinen sijainti, huonot yhteydet tai epävakaa turvallisuustilanne. Euroopan vähiten vierailtu maa San Marino on kuitenkin poikkeus. Maisemat ovat upeat ja sijainti on matkailijan kannalta helppo.

Pikkuruisen San Marinon tasavallan vähäistä kävijämäärää voidaan pitää yllättävänä, sillä se sijaitsee huippusuositun matkailumaan Italian ympäröimänä. Minivaltio piileskelee ikään kuin Italian sisällä, ja myös sen virallinen kieli on italia. Asukkaita maassa on reilut 30 000.

Tyypillisiä San Marinoon saapuvia matkailijoita ovat päiväretkeilijät ja maabongarit. Vuonna 2016 maassa vieraili UNWTON:n mukaan vain 60 000 matkailijaa – mikä oli kuitenkin enemmän kuin vuonna 2015, jolloin turisteja kävi minivaltiossa 54 000.

Mitä San Marinossa voi tehdä?

Vuoristoinen San Marino on pinta-alaltaan yksi Euroopan pienimmistä maista. San Marinon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon listatut vanhakaupunki ja Titano-vuori sekä Guaitan linnoitus, joka lienee maan valokuvatuin paikka. Palazzo Publicon kellotorni on yksi historiallisen keskustan maamerkkejä.

Historiallisten rakennusten ja vuoristomaisemien lisäksi San Marinoon voi matkustaa esimerkiksi shoppailemaan, sillä maassa voi tehdä ostoksia verovapaasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähellä San Marinoa sijaitsevat Italian klassikkolomakohteet Rimini ja Riccione, joista on helppo tehdä päiväretki toiseen valtioon. Italian suuremmista kaupungeista lähimpiä ovat Bologna ja Firenze. Riminin lentokentältä on San Marinoon vain noin 40 minuutin ajomatka, mutta edullisimmat lennot löytyvät todennäköisesti kaupunkeihin.

Euroopan toiseksi ja kolmanneksi vähiten vieraillut maat ovat UNWTO:n listauksen mukaan Liechtenstein ja Moldova. Sveitsin ja Itävallan välissä sijaitseva Liechtenstein on San Marinon tapaan minivaltio, joka saattaa olla tuttu esimerkiksi Keski-Euroopan automatkoilta.

Romanian ja Ukrainan välissä piileskelevä Moldova ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen lomaa suunnitellessa. Ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan Moldovassa on turvallista matkustaa, mutta Transnistrian aluetta kehotetaan välttämään.

Katso matkailijoiden Instagramissa julkaisemista kuvista, miltä San Marinossa näyttää!

Welcome to my 3rd house

A post shared by Marta Quinto (@_martaquinto_) on

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

I love heights, especially the views ❤️??

A post shared by Carola Madis (@carolamadis) on

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: The Telegraph, Travel + Leisure
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Italia, Vatikaani ja San Marino

Kun matkustat Italiaan, löydät kolme maata yhden sisältä – joko ehdit käydä kaikissa?

Yllättävät asiat Roomassa

Mikä on Rooman räikein miinus? 6 asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen ikuisessa kaupungissa

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja