Hyppää sisältöön

Italialainen linna näyttää siltä, kuin se vajoaisi Gardajärven syvyyksiin – katso kuvat Scaligeron uppoavasta linnasta

Elina Venttola Päivitetty: 28.11.2023
Gardajärven rannalla kohoava linna näyttää siltä kuin se vajoaisi veteen – veteen rakennetuille muureille on kuitenkin myös syy.

Veden ympäröimä järvilinna

Pohjois-Italiassa Gardajärven rannalla matkustava voi yllättyä nähdessään Scaligeron linnan, joka vaikuttaa siltä, kuin se kohoaisi suoraan järvestä. Scaligeron linna onkin saanut lisänimen Sinking Castle, vajoava linnoitus, vaikkei se tosiasiassa vajoa veteen.

Linnaan pääsi aikoinaan vain laskusiltaa pitkin, ja se onkin yksi Italian parhaiten säilyneistä järvilinnoituksista. Sen muurit myös ympäröivät neliön muotoista vesialuetta, minkä vuoksi linna voi ensisilmäyksellä näyttää siltä, kuin se olisi uponnut järveen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muurein rajattu vesialue näyttää tarkoituksettomalta, mutta muurit on rakennettu alun perin veneiden suojaksi – sinne purjehti aikoinaan suojaan Veronan laivasto.

Linnoitus rakennettiin 1200-luvun puolivälissä, ja sen rakentamisesta vastasi Veronan pormestari Mastino I della Scala. Linna päätettiin rakentaa Sirmionen kaupunkiin, koska se sijaitsi Venetsian ja Veronan rajalla. Venetsialaiset valtasivatkin linnan 1400-luvulla ja vahvistivat linnoitusta omaan käyttöönsä.

Scaligeron linnan keskellä kohoaa näyttävä 47 metriä korkea torni, jonka pohjalla pidettiin linnan vankityrmiä. Nykyisin torniin pääsee kiipeämään vierailun yhteydessä. Vierailuilla pääsee myös kävelemään linnoituksen muureja pitkin.

Sirmionenniemeen pääsee vain kävellen, sillä autolla ajo on siellä täysin kielletty. Helpoimmin linnaan pääsee vierailemaan lähistöllä sijaitsevasta Veronasta, mutta vierailu onnistuu myös Milanosta ja Venetsiasta.

Katso matkailijoiden kuvat linnasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Gardajärvelle!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja