Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Italialainen linna näyttää siltä, kuin se vajoaisi Gardajärven syvyyksiin – katso kuvat Scaligeron uppoavasta linnasta

Shutterstock artikkelin kuva
Kulttuuri ja nähtävyydet
Gardajärven rannalla kohoava linna näyttää siltä kuin se vajoaisi veteen – veteen rakennetuille muureille on kuitenkin myös syy.
Teksti: Elina Venttola
Päivitetty: 06.05.2022
facebook   whatsapp

Veden ympäröimä järvilinna

Pohjois-Italiassa Gardajärven rannalla matkustava voi yllättyä nähdessään Scaligeron linnan, joka vaikuttaa siltä, kuin se kohoaisi suoraan järvestä. Scaligeron linna onkin saanut lisänimen Sinking Castle, vajoava linnoitus, vaikkei se tosiasiassa vajoa veteen.

Linnaan pääsi aikoinaan vain laskusiltaa pitkin, ja se onkin yksi Italian parhaiten säilyneistä järvilinnoituksista. Sen muurit myös ympäröivät neliön muotoista vesialuetta, minkä vuoksi linna voi ensisilmäyksellä näyttää siltä, kuin se olisi uponnut järveen. Muurein rajattu vesialue näyttää tarkoituksettomalta, mutta muurit on rakennettu alun perin veneiden suojaksi – sinne purjehti aikoinaan suojaan Veronan laivasto.

Linnoitus rakennettiin 1200-luvun puolivälissä, ja sen rakentamisesta vastasi Veronan pormestari Mastino I della Scala. Linna päätettiin rakentaa Sirmionen kaupunkiin, koska se sijaitsi Venetsian ja Veronan rajalla. Venetsialaiset valtasivatkin linnan 1400-luvulla ja vahvistivat linnoitusta omaan käyttöönsä.

Scaligeron linnan keskellä kohoaa näyttävä 47 metriä korkea torni, jonka pohjalla pidettiin linnan vankityrmiä. Nykyisin torniin pääsee kiipeämään vierailun yhteydessä. Vierailuilla pääsee myös kävelemään linnoituksen muureja pitkin.

Sirmionenniemeen pääsee vain kävellen, sillä autolla ajo on siellä täysin kielletty. Helpoimmin linnaan pääsee vierailemaan lähistöllä sijaitsevasta Veronasta, mutta vierailu onnistuu myös Milanosta ja Venetsiasta.

Katso matkailijoiden kuvat linnasta!

>> Lue lisää vinkkejä Gardajärvelle!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.