Hyppää sisältöön

Rooman parhaat nähtävyydet Top 5 – vieraile ainakin näissä

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.05.2019
Italian pääkaupunki Rooma on täynnä nähtävyyksiä, joiden kiertelemiseen voisi käyttää päiviä tai viikkoja. Katso lista kaupungin tärkeimmistä kohteista, jotka ensikertalaisen tulisi nähdä!

1. Colosseum

Colosseum on ehkä Rooman tunnetuin maamerkki. Antiikin Rooman aikaisessa amfiteatterissa järjestettiin ennen erilaisia näytöksiä kuten gladiaattorien taisteluja. Colosseum, joka valmistui vuonna 80, on maailman suurin amfiteatteri ja sen katsomoihin on mahtunut parhaimmillaan jopa yli 80 000 ihmistä.

Koska Colosseum kuuluu lähes kaikkien matkailijoiden ohjelmaan Roomassa, on siellä usein ruuhkaista. Siksi oma vierailua kannattaa ajoittaa esimerkiksi aikaiseen aamuun, jolloin ruuhkia on vähemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockRooma, Italia
Colosseum on Rooman ikonisimpia nähtävyyksiä. Vanhalla taisteluareenalla pääsee vierailemaan myös sisällä, mutta monille matkailijoille riittää rakennuksen näkeminen ulkoa käsin.

Oman aikataulun ja budjetin mukaan voi joko ostaa pääsylipun amfiteatteriin tai tutustua siihen vain ulkopuolelta. Alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen, ja myös 18–25-vuotiaat EU-kansalaiset saavat pääsylipun normaalia huokeammin. Colosseumilla järjestetään lisäksi opastettuja kierroksia.

2. Vatikaani

Vatikaani on Rooman kaupungin sisällä sijaitseva minivaltio, jossa riittää nähtävää uskonnosta, taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle. Vatikaanin suosituimpia nähtävyyksiä ovat Pietarinkirkko ja Pietarinaukio, Sikstuksen kappeli sekä Vatikaanin museokompleksi. Kaupunkivaltion taideaarteisiin kuuluvat esimerkiksi Michelangelon maalaamat kattofreskot ja Berninin veistokset.

ShutterstockRooma, Italia
Vatikaani on Rooman kaupungin sisällä sijaitseva mikrovaltio, joka on kulttuurillisesti merkittävä.

Vatikaanin nähtävyyksillä kannattaa varautua jonottamaan ja erityisesti kirkollisten juhlapyhien kuten pääsiäisen aikaan kaupunkivaltio täyttyy vierailijoista. Vatikaani on katolisen kirkon keskus ja kirkoissa vierailua varten on syytä pukeutua niin, että olkapäät ja polvet peittyvät.

3. Trevin suihkulähde

Fontana di Trevi eli Trevin suihkulähde on yksi koko maailman tunnetuimmista suihkulähteistä. Suihkulähde muodostuu noin 26 metriä korkeasta seinämästä, jonka edessä on vesiallas ja useita patsaita. Vuonna 1762 valmistunutta suihkulähdettä on käytetty kuvauspaikkana monissa elokuvissa kuten klassikkoelokuvassa La Dolce Vita, joka tunnetaan suomeksi nimellä Ihana elämä.

ShutterstockRooma, Italia
Trevin suihkulähde on paikka, jonka näkee tyhjänä vain harvoin. Jos et nauti väkijoukoista, suuntaa paikalle varhain aamulla.

Suihkulähteellä voi nähdä matkailijoita heittämässä kolikkoja veteen, sillä yhden uskomuksen mukaan kolikon lähteeseen heittänyt henkilö tulee palaamaan uudestaan Roomaan. Trevin suihkulähteeseen heitetään päivittäin jopa tuhansien eurojen edestä kolikoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat ovat kuuluisat ulkoilmaportaat Roomassa ja suosittu kohtauspaikka keskellä vilkasta ostosaluetta. Espanjalaisissa portaissa on yhteensä 135 porrasta, jotka päättyvät Piazza di Spagnalle eli Espanjan aukiolle, jonka vuoksi myös portaita kutsutaan espanjalaisiksi portaiksi. Portaiden yläpuolella kohoaa Trinità dei Montin kirkko.

ShutterstockRooma, Italia
Espanjalaiset portaat ovat Rooman suosituimpia kohteita. Italialaisen luksusbrändi Bulgarin rahoittamat mittavat uudistustyöt valmistuivat vuonna 2016.

Espanjalaiset portaat valmistuivat 1720-luvulla, ja nykyisin ne houkuttavat kävijöitä läpi vuoden. Portaisiin liittyen on tiukkoja sääntöjä, jotka muun muassa kieltävät portailla syömisen kokonaan. Älä siis istahda herkkugelaton kanssa Espanjalaisille portaille!

5. Forum Romanum

Forum Romanum oli muinaisen Rooman keskus ja alue oli merkittävä politiikan, uskonnon sekä kaupankäynnin keskittymä. Alueella pääsee tutustumaan Rooman historiaan lukuisten rakennuksien ja raunioiden kuten riemukaarien ja temppeleiden kautta.

ShutterstockRooma, Italia
Forum Romanumissa riittää nähtävää useiksi tunneiksi. Varaa mukaan aurinkosuoja ja rutkasti vettä.

Forum Romanum sijaitsee Colosseumin vieressä ja niissä molemmissa voi vierailla samalla pääsylipulla.

>> Lue lisää vinkkejä Roomaan!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Bergamo, Italia

Päiväretket Milanosta: 4 kohdetta, jotka tuovat vaihtelua kaupunkilomaan

Roomasta on helppo vierailla minivaltio Vatikaanissa

Kun matkustat Italiaan, löydät kolme maata yhden sisältä – joko ehdit käydä kaikissa?

Miten kaupungit saivat lempinimensä?

Miksi New Yorkia sanotaan Isoksi omenaksi? Näin 5 tunnettua kaupunkia saivat lempinimensä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja