Hyppää sisältöön

Italian kauneimmat rannat – esittelyssä kymmenen parasta kohdetta

  • Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 29.09.2023
Italia on rantalomailijalle ihanteellinen kohde, sillä valinnanvaraa riittää syrjäisistä pikkupoukamista vilkkaisiin lomakohteisiin. Mikä näistä on suosikkisi?

1. Spiaggia di San Vito lo Capo

Sisilian luoteisosassa sijaitseva San Vito lo Capo on pieni kaupunki ja yksi saaren suosituimpia rantakohteita. San Vito lo Capon vaaleahiekkainen ranta levittäytyy kilometrien pituudelle. Vesi on kirkkaan turkoosia ja pysyy lämpimänä pitkälle syksyyn. Ranta syvenee loivasti, joten se sopii rantapäivän viettoon myös lapsiperheille.

Ranta on jaettu maksullisiin ja ilmaisiin alueisiin. Molemmilla alueilla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja. Lähellä San Vito lo Capon rantaa on paljon ravintoloita, baareja ja hotelleja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Spiaggia dei Conigli

Spiaggia dei Coniglin ranta sijaitsee Lampedusan saarella, joka on Italialle kuuluva saari vain reilun 100 kilometrin päässä Tunisian rannikolta. Ranta tunnetaan upeista maisemistaan ja sitä pidetään yhtenä maailman kauneimmista rannoista.

Rannalla maisemia hallitsee valkean hiekan ja turkoosin meriveden lisäksi vieressä kohoava Isola dei Conigli -saari. Saari on suojelukohde, koska valekarettikilpikonnat pesivät siellä. Isola dei Conigli on niin lähellä, että sitä pääsee tutkiskelemaan uiden tai vedessä kahlaten, sillä paikoittain ranta on todella matala.

3. Cala Goloritze

Cala Goloritze on paratiisimainen ranta Sardinian saarella. Lähellä sijaitsee myös Cala Mariolun ranta, jonka maisemat ovat lähes Cala Goloritzen veroiset. Upeiden maisemien vuoksi Cala Goloritzen ranta on suojeltu luontokohde. Ranta kirkkaine vesineen on yksi Sardinian parhaista snorklauskohteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cala Goloritze sopii rantapäivän kohteeksi erityisesti liikunnasta pitäville. Rannalle ei pääse veneellä tai autolla, vaan sinne on saavuttava kävellen. Patikointi rannalle ja takaisin kestää vähintään pari tuntia, mutta matka on tekemisen arvoinen sekä matkan varrella aukeavien maisemien että lopussa odottavan rannan vuoksi.

4. Scala dei Turchi

Sisilian etelärannikolla sijaitseva Scala dei Turchi on kalliomuodostelma, joka muistuttaa portaita. Se on yksi saaren rannikoiden suosituimpia vierailukohteita. Portaita muistuttavat kalliot ovat syntyneet luonnonolojen kuluttaessa vaaleaa kalkki- ja merkelikiveä. Kallioita pitkin on luvallista kiipeillä, mutta on kiellettyä yrittää irrottaa tai viedä kiviainesta mukanaan.

Kalliomuodostelman molemmin puolin on rantakaistaleet, joihin voi kiipeilyn jälkeen pysähtyä ottamaan aurinkoa tai uimaan. Scala dei Turchin kallioille pääsee parhaiten autolla ja alueella on sekä maksullista että ilmaista pysäköintiä. Kesäaikaan rannalle on myös bussikuljetus läheisestä Porto Empedoclen kaupungista.

5. Isola Bella

Isola Bellan ranta on yksi matkailijoiden suosiman sisilialaiskaupugin Taorminan tunnetuimpia rantoja. Isola Bella on pieni saari, jonka rakennukset ovat historiansa aikana toimineet niin yksityisasuntona kuin luksushotellinakin.

Valkoisista pikkukivistä koostuva ranta yhdistää Isola Bellan saaren rannikkoon. Ranta jakautuu ilmaisiin kaistaleisiin sekä maksullisiin alueisiin, jotka on varustettu erilaisilla palveluilla. Isola Bellan rannalle pääsee Taorminasta esimerkiksi köysiradalla parin euron hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

6. Spiaggia di Tropea

Tropea on rantakaupunki Etelä-Italiassa Calabrian maakunnassa. Läheisillä rannikkoalueilla on useita upeita rantoja, mutta ehdottomasti vierailemisen arvoinen on Spiaggia di Tropea eli Tropean ranta. Rannan kauniit maisemat ja kirkkaana eri sinisen sävyissä hehkuva merivesi houkuttelevat rannalle auringonpalvojia ja vesipetoja.

Tropean rannalla voi viettää rantapäivää oman budjetin mukaan, sillä rannalla on myös ilmainen alue. Mukavuuksia kaipaavalle on valittavana maksullinen ranta-alue, jonka hintaan kuuluvat aurinkotuolien ja -varjojen lisäksi esimerkiksi suihkut ja tilat vaatteiden vaihtoon.

7. Marina Grande di Positano

Marina Grande on Amalfin rannikolla sijaitsevan Positanon suosituin ranta. Rannalla maisemat ovat kuin postikortista, sillä aivan rannan vieressä kohoaa Positanon pikkukaupunki, jota pidetään rannikon kauneimpana.

Marina Granden ranta on jaettu kahteen maksulliseen ranta-alueeseen, joilta löytyy esimerkiksi rantatuoleja ja aurinkovarjoja. Tämän lisäksi rannalla on myös alue, jolla rantatunnelman pääsee kokemaan ilmaiseksi. Rannan ympäristö on täynnä elämää, sillä pari sataa metriä pitkän rannan viereltä löytyy ravintoloita, baareja ja yökerho. Marina Granden rannalla ovat viihtyneet myös monet julkisuuden henkilöt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

8. Campana

Campanan ranta on yksi Sardinian saaren kauneimmista. Se sijaitsee Chian alueella saaren pääkaupungista Cagliarista itään. Lähellä Campanan rantaa on myös Su Giudeu -niminen suuri hiekkaranta.

Campanan ranta sopii hyvin uimiseen, sillä vesi on kirkasta ja puhdasta. Ranta syvenee loivasti, joten myös lapset voivat pulikoida vedessä turvallisesti. Rannalla voi harrastaa purjelautailua ja melontaa, joita varten saa rannalta vuokrattua varusteita.

9. Spiaggia Porto Selvaggio

Porto Selvaggion ranta sijaitsee Apulian maakunnassa samannimisellä luonnonsuojelualueella. Kivikkoista rantaviivaa huuhtoo kirkas turkoosi merivesi, ja ympärillä kasvavat männyt tarjoavat suojaa auringonpaahteelta.

Rannalle johtaa useita eri kävelyreittejä, jotka johdattavat kävijät läpi luonnonpuiston henkeäsalpaavien maisemien aina rannalle asti. Alueella voi retkeillä vaikka koko päivän, jolloin kannattaa varustautua hyvillä kengillä, eväillä ja riittävällä määrällä juomavettä. Kauniissa maisemissa voi viettää esimerkiksi romanttisen piknik-hetken.

10. Spiaggia di Fegina

Feginan hiekkaranta Monterosso al Maressa sopii perinteisen ja rennon rantapäivän viettoon. Monterosso al Mare on yksi viidestä kylästä, jotka muodostavat matkailijoiden suosiman Cinque Terren alueen Italian länsirannikolla. Fegina on koko Cinque Terren suurin ranta.

Pitkällä hiekkarannalla voi joko asettua pyyhkeen kanssa rannan ilmaisille alueille tai maksaa rantatuolista ja aurinkovarjosta. Puiden reunustamalta kadulta löytyy viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi pysähtyä esimerkiksi herkuttelemaan jäätelöllä. Monterosson juna-asema on lähellä rantaa eli uimaan pääsee pulahtamaan kätevästi vaikka kesken Cinque Terren kylien kiertelyn.

>> Löydä edullinen loma Italiassa Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fontana di Trevin suihkulähde Roomassa

Mitä tapahtuu kolikoille, joita turistit heittävät Rooman kuuluisimpaan suihkulähteeseen? Vuodessa yli miljoona euroa

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja