Hyppää sisältöön

Joko tiesit, miten Huokausten silta sai nimensä? Venetsian suositun nähtävyyden pimeä puoli

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.01.2019
Venetsian kuuluisaan nähtävyyteen liittyy synkkä tarina.

Huokausten silta oli reitti vankilaan

Rialton silta on ehkä Venetsian tunnetuin, mutta romanttisimman sillan titteli kuuluu Huokausten sillalle. Oletko ikinä miettinut, miten yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on saanut erikoisen nimensä?

Huokausten silta on osa Dogen palatsia, joka oli ennen paitsi Venetsian dogen virka-asunto, myös kaupungin tuomioistuin ja raatihuone. Italiaksi rakennuksen nimi on Palazzo Ducale.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 1614 rakennettu Huokausten silta eli Ponte dei sospiri suunniteltiin yhdistämään Dogen palatsi uudempaan vankilarakennukseen. Näin tuomionsa saaneet vangit voitiin passittaa suoraan selliin suorittamaan rangaistustaan.

Sillan kerrotaan saaneen nimensä Lordi Byronin runosta, jossa tämä kertoo seisovansa Huokausten sillalla toisessa kädessään palatsi ja toisessa vankila. Nimi kuvastaa vankien huokausta heidän nähdessään viimeisen vilauksen vapaudesta ja kauniista Venetsiasta.

Koristeellinen silta on katettu, ja sitä reunustavat seinät molemmin puolin. Ulkopuolelta ei siis ole mahdollista nähdä sisälle siltaa pitkin kulkeville käytäville.

Dogen palatsissa vierailevat matkailijat voivat tänä päivänä ylittää Huokausten sillan – aivan kuten epäonniset vangit aikoinaan. Monille silta on koko palatsin mielenkiintoisin osa.

Paras näköala Huokausten sillalle avautuu joko Ponte della Paglian tai Ponte della Canonican silloilta, joille turistit kerääntyvät valokuvaamaan kuuluisaa maamerkkiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gondoliajelujen reitit kulkevat usein Huokausten sillan alta, ja siihen on toinenkin syy nähtävyyden ihailemisen lisäksi. Paikallisen legendan mukaan Huokausten sillan alla auringonlaskun aikaan suutelevat pariskunnat pysyvät ikuisesti yhdessä.

Lue myös: Tiesitkö tämän Venetsiasta? 10 hauskaa faktaa

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Venetsian tärkeimmät nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet – 16 vinkkiä kaupunkilomaan

Milano

Milanon parhaat nähtävyydet – vieraile lomallasi ainakin näissä kohteissa

Rooma, Italia

Rooman parhaat nähtävyydet – 18 kiinnostavaa paikkaa

Scaligeron linna Italiassa

Italialainen linna näyttää siltä, kuin se vajoaisi Gardajärven syvyyksiin – katso kuvat Scaligeron uppoavasta linnasta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja