Hyppää sisältöön

Kuusi Italia-klassikkoa – mikä näistä on seuraava suosikkisi?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.02.2020
Italia on monipuolinen matkakohde, jossa voi nauttia rannoista, aktiviteeteista tai perinteisestä kaupunkilomasta. Millaisesta Italian-lomasta sinä haaveilet?

1. Venetsia

Romanttinen Venetsia on Italian tunnetuimpia kohteita, ja syystä. Kanaalikaupungin erikoinen ilmapiiri, sokkelomaiset kadut ja tunnelma, joka on kuin elokuvakulissista, saavat matkailijat ihastumaan Venetsiaan.

Kaupungin klassisimpiin elämyksiin kuuluvat gondoliristeilyt raitapaitaisten gondolieerien johtamina, Rialton sillan ylittäminen sekä tietysti Venetsian perinteiset, alkuvuodesta järjestettävät karnevaalit. Koristeelliset naamiot ovat tuttu näky kaupungin matkamuistomyymälöissä, mutta Venetsia on myös paljon muuta kuin matkailijoiden kerran elämässä -kohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockVenetsia, Italia
Venetsian postikorttimaisemat ovat kokemisen arvoiset.

Aito Venetsia avautuu suosituimpien matkailukohteiden ulkopuolella, ja sille kannattaa antaa mahdollisuus. Koe esimerkiksi Cannareggion ja San Polon alueet sekä Giardinin puutarhat.

>> Lomat Venetsiassa alk. 260 € / 3 vrk!

2. Pisa

Kukapa ei olisi kuullut Pisan kaltevasta tornista? Pohjois-Italiassa, noin 80 kilometrin päässä Firenzestä sijaitseva Pisa tuli maankuuluksi rakennusvirheen vuoksi, kun arvioiden mukaan 1370-luvulla valmistunut torni alkoi kallistua. Torni on silminnähden vinossa, ja vuonna 2000 tornin perustan ja huipun välinen kallistuma oli jo 4,4 metriä. Kallistumista on saatu sittemmin hillittyä lukuisten korjaustöiden ansiosta.

Vaikka torni on selvästi Pisan tunnetuin nähtävyys, on kaupungissa paljon muutakin nähtävää. Kiinnostava vierailukohde on esimerkiksi aivan tornin vieressä sijaitseva näyttävä tuomiokirkko, jonka roolia kaavailtiin aluksi paljon suuremmaksi, mutta joka jäi sittemmin auttamattomasti tornin varjoon.

ShutterstockPisa, Italia
Kalteva torni on tehnyt Pisasta tunnetun.

Arkkitehtonisten nähtävyyksien lisäksi Pisassa on rutkasti kiinnostavia museoita ja temppeleitä. Toscanan alueen uimarannat sijaitsevat lähellä, joten kaupunkilomaan on helppo lisätä myös rantaelämyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Pisaan Rantapallon kohdeoppaasta!

3. Pompeiji

Napolin maakunnassa sijaitseva Pompeijin rauniokaupunki on historiallinen kohde, joka tuhoutui täysin vuonna 79 Vesuvius-tulivuoren purkauksen myötä. Aikanaan Pompeiji oli Rooman valtakunnan suurimpia kaupunkeja, mutta purkauksen myötä kaupunki hautautui tuhkaan ja kiveen.

ShutterstockPompeiji, Italia
Pompeijin rauniokaupunki on kiehtova nähtävyys.

Nykyisin Pompeijin rauniot ovat kiinnostava historiallinen vierailukohde, jonne pääsee helposti julkisen liikenteen välineillä esimerkiksi Napolista. Vierailun aikana pääsee tutustumaan Pompeijin kaupungin eri alueisiin ja näkemään tulivuorenpurkauksen aiheuttamia tuhoja. Osa raunioista on hämmästyttävän hyvässä kunnossa, ja siinä missä osassa taloista jäljellä ovat vain perustukset, joissakin taloissa voi nähdä esimerkiksi värikkäitä seinämaalauksia.

Pompeiji on suosittu matkailunähtävyys, ja ruuhkiin on syytä varautua erityisesti kesäkuukausina. Varaa vierailuun aikaa vähintään muutama tunti, mutta raunioita kiertäessä kuluu nopeasti vaikka kokonainen päivä.

4. Amalfin rannikko

Napolin eteläpuolella sijaitseva Amalfin rannikko on täynnä kauniita rantamaisemia, jotka houkuttavat matkailijoita erityisesti kesäkaudella. Pienet tunnelmalliset rantakaupungit, värikkäät talot ja kapeat kadut vievät lomatunnelmaan nopeasti.

ShutterstockAmalfin rannikko, Italia
Positanon pikkukaupunki on Amalfin rannikon tunnetuimpia paikkoja.

Rannikko koostuu useista kaupungeista, joista tunnetuimmat ovat Amalfi, Positano ja Ravello. Nähtävyydet ovat melko suppeat, ja Amalfin rannikolla lomapäivät kuluvatkin pääasiassa tunnelmasta ja rannoista nauttiessa. Patikointi on suosittua ajanvietettä Amalfin rannikolla.

>> Lomat Amalfin rannikolla alk. 505 € / 7 vrk!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Gardajärvi

Italian tunnetuin järvi, maan pohjoisosassa sijaitseva Lago di Garda eli Gardajärvi on vehreä ja vuoristoinen lomakohde. Järveä reunustavat pikkukaupungit tarjoavat upeita maisemia, ja Gardajärvi onkin suosittu juuri vaikuttavien näkymiensä vuoksi: tästä kohteesta ei puutu postikorttimaisemia!

Gardajärvi tunnetaan rauhallisesta tunnelmasta ja hyvistä aktiivimahdollisuuksista, minkä vuoksi se on suosittu kohde erityisesti perheiden ja pariskuntien keskuudessa. Vehreä luonto sekä hyvät patikointi- ja pyöräilyreitit kiinnostavat myös aktiivimatkailijoita. Gardajärvellä on tietysti myös rantoja, mutta alue ei kuitenkaan ole perinteinen rantakohde.

IstockphotoGardajärvi, Italia
Gardajärvellä yhdistyvät vuoristo- ja järvimaisemat.

Suomesta on helppo matkustaa Gardajärvelle Milanon tai Venetsian kautta. Molemmista kaupungeista on hyvät kulkuyhteydet perille järven äärelle. Gardajärveä lähin lentoasema sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Veronassa.

>> Lomat Gardajärvellä alk. 547 € / 7 vrk!

6. Cinque Terre

Aivan Välimeren rannalla Pohjois-Italiassa sijaitseva Cinque Terre on viidestä kylästä koostuva alue, jonka kuvankauniit maisemat kiinnostavat matkailijoita niin kovasti, että matkailijoiden määrää on jouduttu jo rajoittamaan. Alueen vaikuttava arkkitehtuuri yhdistettynä karuihin maisemiin luo Cinque Terreen omanlaisensa maiseman.

IstockphotoCinque Terre, Italia
Cinque Terren postikorttimaisema houkuttaa matkailijoita välillä liiankin kanssa.

Cinque Terren tyypillisin maisema onkin karun kallion ja siitä nousevien värikkäiden talojen yhdistelmä, jonka kävijät ympäri maailmaa haluavat nähdä omin silmin. Nimi viittaa viiteen maahan, ja nimen mukaisesti alueen muodostavat Monterosson, Riomaggioren, Vernazzan, Corniglian ja Manarolan kylät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Lue lisää vinkkejä Italiaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gondoliajelu Venetsiassa

Tätä asiaa jokainen pohtii Venetsiassa: onko kallis gondoliajelu hintansa arvoinen elämys?

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja