Hyppää sisältöön

Rauhallisempi vaihtoehto Gardajärvelle – tällainen matkakohde on lumoavan kaunis Comojärvi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.04.2022
Pohjois-Italian järvialueella sijaitseva Comojärvi sopii rauhaa ja upeaa luontoa arvostavalle matkailijalle.

Kauniita maisemia ja monipuolisesti aktiviteetteja

Pohjois-Italiassa, aivan Alppien vieressä sijaitseva Comojärvi on tunnettu erityisesti postikorttimaisemistaan ja idyllisistä pikkukaupungeista. Italian kolmanneksi suurin järvi Como on vähemmän tunnettu kuin Gardajärvi, mutta se on onnistunut hurmaamaan matkailijat kauniiden maisemien lisäksi rauhallisella tunnelmalla ja monipuolisilla aktiviteettimahdollisuuksilla. Julkisuuden henkilöiden suosima kohde tarjoaa tasokkaat puitteet myös luksuslomalle.

Comojärvellä on useita kuvankauniita rantakaupunkeja ja -kyliä, joista tunnetuin on Bellagio, jonka kerrotaan inspiroineen Las Vegasin samannimistä kasinoa. Suurin kaupunki alueella on Como, jonka nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi museot, puutarhat ja palatsit sekä näyttävä tuomiokirkko. Comossa on myös runsaasti kulttuuritarjontaa sekä ostosmahdollisuuksia. Muita suosittuja vierailukohteita Comojärven rannalla ovat esimerkiksi Menaggio ja Varenna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockComojärvi
Comojärvellä voi harrastaa monipuolisesti eri aktiviteetteja upeissa maisemissa.

Järven ympärillä levittäytyvät metsät ja mäkinen maasto tarjoavat mainiot puitteet ulkoiluun koskemattoman luonnon keskellä. Suosittuihin kesäaktiviteetteihin alueella kuuluvatkin patikointi ja pyöräily, minkä lisäksi Comojärvellä voi harrastaa myös kiipeilyä. Järvellä on lisäksi monipuoliset mahdollisuudet vesiurheiluun, sillä harrastaa voi esimerkiksi leijalautailua ja vesihiihtoa. Rauhallisempaa tekemistä kaipaava pääsee tutustumaan järvimaisemiin hyppäämällä kajakin tai veneajelun kyytiin.

Suunnittele loma Comojärvellä

Comojärvelle on helppo matkustaa Milanosta, sillä junalla matka taittuu noin puolessa tunnissa Comon kaupunkiin. Finnair lentää Helsingistä suoraan Milanoon, minkä lisäksi kaupunkiin pääsee yhdellä vaihdolla monien Euroopan kaupunkien kautta. Milanosta voi myös vuokrata auton, mikä on järkevää erityisesti jos tarkoituksena on vierailla myös muilla järvillä.

Comojärvellä on runsaasti majoitustarjontaa aina luksushotelleista leirintäalueisiin. Alue on tunnettu tasokkaista hotelleista, joten viiden ja neljän tähden hotelleja on runsaasti. Kuitenkin Comojärvellä voi lomailla myös pienemmällä budjetilla, sillä vaihtoehtona on majoittua esimerkiksi Bed & Breakfast -paikassa tai hostellissa.

ShutterstockComojärvi
Vaikka Comojärvi mielletään kalliiksi kohteeksi, löytyy rantakylistä ja -kaupungeista myös edullisempaa majoitusta.

Paras aika matkustaa Comojärvelle on joko alkukesä tai syksy, jolloin lämpötilat ovat miellyttävät ja matkailijoita on hillitymmin. Keskikesällä lämpötilat kohoavat helposti 30 asteeseen ja matkailijoita on liikkeellä selkeästi enemmän.

>> Lue myös: Vau, mitä maisemia! Tältä näyttää Pohjois-Italian lomakeidas Gardajärvi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Venetsian tärkeimmät nähtävyydet

Venetsian nähtävyydet – 16 vinkkiä kaupunkilomaan

Milano

Milanon parhaat nähtävyydet – vieraile lomallasi ainakin näissä kohteissa

Rooma, Italia

Rooman parhaat nähtävyydet – 18 kiinnostavaa paikkaa

Scaligeron linna Italiassa

Italialainen linna näyttää siltä, kuin se vajoaisi Gardajärven syvyyksiin – katso kuvat Scaligeron uppoavasta linnasta

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja