Kuva: Istockphoto
Thaimaa

Thaimaan ilmasto – milloin on paras aika matkustaa?

Thaimaassa on kesä vuoden jokaisena päivänä, mutta sadekaudella tropiikki tarjoaa myös kaatosateita. Matkustusajankohta kannattaa valita sen mukaan, haluatko lomalta viilentäviä tuulia vai paahtavaa kuumuutta.

Hellettä ja hikeä

Jos rakastat kuumuudesta väreilevää ilmaa ja varpaiden alla polttelevaa hiekkaa, kannattaa matkustusajankohdaksi valita kuuma kausi. Thaimaan kuuma kausi ajoittuu maalis–toukokuulle, jolloin varsinkin maan keski- ja pohjoisosissa voi olla jopa tukalan kuuma.

Keskilämpötilat saattavat nousta 40 asteeseen ja korkea kosteuspitoisuus tekee kuumuudesta vielä intensiivisempää. Kuumuus helpottaa, mitä etelämmäs mennään. Miellyttävämpiä lämpötiloja kaipaava lomailija matkustaakin kuumalla kaudella Thaimaan etelärannikolle.

Talviajan turistisesonki

Suosituin matkustusaika Thaimaahan on viileän kauden aikaan, eli marras–helmikuussa. Tähän aikaan vuodesta ilmasto on miellyttävän lämmin ja kuiva. Koillistuulet viilentävät mukavasti ja keskilämpötilat vaihtelevat 25–30 asteen tienoilla.

Viileän kauden aikaan etelässä on lämpimämpää kuin pohjoisessa. Varsinaisesti viileää on vain pohjoisilla vuoristoalueilla. Siellä yölämpötilat saattavat laskea lähelle nollaa.

Monsuunisateet saapuvat kesäksi

Jos haluat välttää turistisesongin, kannattaa matkustaa sadekauden aikaan, kesä–lokakuussa. Sadekaudella sää vaihtelee lyhyistä voimakkaista sadekuuroista pilvettömiin aurinkoisiin päiviin. Sateet tulevat usein iltapäivällä ja yöllä, raikastaen ilman. Suuren osan päivästä saa nauttia auringosta.

Mitä etelämmäs mennään, sitä enemmän sateita voi odottaa. Monsuunisateet saapuvat matkailijan onneksi eri alueille eri aikaan. Etelärannikon länsiosiin sateet saapuvat huhtikuussa ja kestävät lokakuulle, kun taas etelärannikon itäosiin ne saapuvat syyskuussa ja kestävät joulukuulle.

Koska sadekaudella turisteja on vähiten, saattaa hotelleista saada hyviä alennuksia. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että matkakohteessa on toimintaa, sillä osa lomakohteista saattaa olla suljettuna sateiden ja turistien vähyyden vuoksi.

Bangkokin lämpötilat ja sademäärät

Kuva: Bangkokin keskimääräiset lämpötilat

Phuketin lämpötilat ja sademäärät

Kuva: Phuketin keskimääräiset lämpötilat

Kuva: Phuketin keskimääräiset sademäärät

Koh Samuin lämpötilat ja sademäärät

Kuva: Koh Samuin keskimääräiset lämpötilat

Kuva: Koh Samuin keskimääräiset sademäärät

Chiang Main lämpötilat ja sademäärät

Kuva: Chiang Main keskimääräiset lämpötilat

Kuva: Chiang Main keskimääräiset sademäärät

>> Katso Thaimaan sää juuri nyt

Teksti: Hanna Autio
Kuva: Istockphoto
Taulukot: Travelfish.org

>> Näin löydät halvat lennot Bangkokiin

Päivitetty: 11.8.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (44 votes, average: 4,39 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

12 kommenttia

Mikä ihmeen MONSUUNI-aika ?

Olen asunut thaimaassa n. 4 vuotta. Ainakaan pattayan ja bangkokin välissä , eikä liioin kyllä pohjoisempanakaan tälläistä monsuuni-kautta oikein tunneta. Okei, se on ehkä olemassa teoriassa, mutta en muista 4 vuodesta oikeastaan kertaakaan päivää, tai maksimissaan 2 päivää pidempää yhtäjaksoista sadejaksoa. Eli eipäs liioitella.

mielestäni joulukuusta-maaliskuuhun on olleet suotuisat säät. Näin toista kymmentä kertaa taimaassa käyneenä voin sanoa. Ei ole juuri satanut. Etelä thaimaassa ehkä joulukuussa on vielä vähän epävakainen sää,

Nettikommenteissa valitettavan yleiset, omaa aggressiota etupäässä purkavat HH:n yllä esittämät lyhyet kommentit tyyliin ” pääsee tästä paska maasta pois!” eivät anna mitään informaatiota toiselle lukijalle. ’

Tässäkin keskustelussa nettiotsikkona on Thaimaan sää; ei tässä keskitytä pohtimaan suomalaisuuden olemusta tai Suomen säätä! Niille kommenteille löytyy kyllä ihan muut palstat. Kehottoaisin HH:n tapaisia kommentoijia keskittymään omaan maan kehittämiseen osallistumalla keskusteluun ja tekemiseen siellä, missä maata oikeasti kehitetään. Haukkumalla ei mikään parane!

Olen hh:n kanssa tasan samaa mieltä.

Mistähän se johtuukin kun Suomeen ei täältä enään kaipaa takaisin!! Tai niinhän se kylläkin on kuin ”hh” kirjoittikin!!

Mä suosittelen Joulu-/Tammikuuta, tai sama kai se kunhan pääse pakkasia pakoon palmun alle ;)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *