Hyppää sisältöön

Tällaisia ovat Aasian halpalentoyhtiöt – 15 yhtiötä, joilla reissaat edullisesti

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 21.12.2016
Lennot syövät usein suuren osan matkabudjetista. Katso esittelyt Aasian ja Lähi-Idän maiden halpalentoyhtiöistä, joiden kyydissä lennät edullisesti.

Edullisia reittejä Aasiassa

Lähi-Idässä, Intiassa, Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa toimii useita halpalentoyhtiöitä, joten alueella matkustavalla on paljon edullisia vaihtoehtoja lentoja valitessa. Aasialaiset halpalentoyhtiöt palvelevat omatoimireissaajia, jotka haluavat säästää lentojen hinnassa tai nähdä yhdellä reissulla useamman kohteen.

Halpalentoyhtiöiden buumi on tullut Aasiaan vasta muita mantereita myöhemmin, sillä paikallisten lentoyhtiöiden hinnat ovat perinteisesti olleet jo muutenkin halvempia kuin esimerkiksi Euroopassa. Halpalentoyhtiöiden yleistyminen mahdollistaa matkustelun Aasiassa aiempaa edullisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Halpalentoyhtiöiden lippuja varatessa kannattaa olla aina tarkkana, sillä alkuperäiseen tarjoushintaan voidaan varauksen lopussa lisätä vielä verot tai muita varausmaksuja. Lisäksi halpalentoyhtiöt veloittavat erikseen monista palveluista kuten ruumaan menevistä matkatavaroista ja aterioista lennolla.

LÄHI-ITÄ

Air Arabia

Air Arabia on Lähi-Idän suurin halpalentoyhtiö ja se operoi lentoja tukikohtanaan kolme lentokenttää, jotka sijaitsevat Arabiemiraattien Sharjahissa, Marokon Casablancassa ja Egyptin Aleksandriassa. Air Arabialla on käytössään uudenaikainen Airbus A320 -lentokalusto, johon kuuluu 44 konetta.

Yhtiöllä on yli 80 reittiä muualle Lähi-itään, Itä-Afrikkaan ja Intiaan. Lennot esimerkiksi Abu Dhabiin ja Dubaihin ovat edullisia. Air Arabian muita lentokohteita ovat muun muassa Qatarin Doha, Jordanian Amman, Intian Mumbai ja Sri Lankan Colombo.

Air Arabia

Flydubai

Flydubain tukikohta on Arabiemiraattien Dubai. Yhtiön lentoja operoidaan sekä Dubain että Al Maktoumin kansainvälisiltä lentokentiltä. Vuonna 2009 perustettu lentoyhtiö lentää yli 85 kohteeseen Lähi-Idässä, Aasiassa ja Afrikassa. Yhtiön kohteita ovat muun muassa Bahrain, Kuwait, Intian Delhi ja Thaimaan Bangkok.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Flydubain lennot operoidaan Boeing 737 800 -lentokoneilla, joiden maksimikapasiteetti on noin 190 matkustajaa.

Flydubai

INTIA

Air India Express

Air India Express on Intian virallisen lentoyhtiön Air Indian halpalentoversio, joka lentää kotimaanlentojen lisäksi Lähi-Itään ja Kaakkois-Aasiaan. Yhtiöllä on 13 kansainvälistä kohdetta ja sillä on lentoja 13 eri Intian kaupungista kuten Mumbaista ja New Delhistä. Air India Expressin kohteisiin Intian ulkopuolella kuuluvat Dubai, Abu Dhabi, Singapore ja Kuala Lumpur.

Air India Expressillä on käytössä Boeing 737 -lentokalusto, jolla se liikennöi kaikki lentonsa.

Air India Express

Flickr/Andrew W. SieberSpicejetin lentokone
Spicejet on Intian suurimpia lentoyhtiöitä.

Spicejet

Spicejet on vuonna 2005 perustettu intialainen halpalentoyhtiö, joka on nopeasti kasvanut yhdeksi maan suurimmista lentoyhtiöistä. Spicejet liikennöi pääasissa Intiassa, jossa sillä on kymmeniä kohteita. Yhtiön kansainväliset reitit suuntautuvat esimerkiksi Bangkokiin, Dubaihin ja Sri Lankan Colomboon.

Spicejet

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

KIINA

Spring Airlines

Vuonna 2005 perustettu Spring Airlines on ensimmäinen kiinalainen halpalentoyhtiö. Yhtiön tukikohta on Shanghai, jossa se käyttää sekä Pudongin että Hongqiaon lentokenttiä. Spring Airlines operoi yli 90 reittiä ja se lentää kaikkiin tärkeimpiin kohteisiin Kiinassa. Yhtiöllä on edullisia lentoja myös Kiinasta Japaniin ja Koreaan sekä jatkuvasti kasvava tarjonta lentoja Kaakkois-Aasiaan.

Spring Airlines

Hongkong Express

Hongkong Express on Hongkongin ainoa halpalentoyhtiö ja se operoi kotikentältään useaan eri kohteeseen Kiinassa, Taiwanissa, Japanissa, Thaimaassa, Vietnamissa ja Kambodzassa. Yhtiö lentää Airbusin A320- ja A321-koneilla.

Hongkong Express

Flickr/Jeff WongHK Expressin lentokone
Hongkong Express operoi lentoja Hongkongista Aasian kohteisiin.

KAAKKOIS-AASIA

AirAsia

AirAsia on Kaakkois-Aasian halpalentoyhtiöistä suurin. Skytrax on valinnut AirAsian parhaaksi halpalentoyhtiöksi useana vuotena.

Malesialaisen AirAsian tärkein solmukohta on Kuala Lumpur, mutta yhtiöllä ja sen tytäryhtiöillä on useita muita tukikohtia Osakasta Jakartaan, joista yhtiö lentää lukuisiin maihin aina Intiasta Australiaan. AirAsian kohteisiin kuuluvat muun muassa Langkawi, Phuket, Chiang Mai, Bali, Ho Chi Minh City, Kota Kinabalu ja Phnom Penh.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AirAsialla on lukuisia tytäryhtiöitä: AirAsia X, AirAsia India, AirAsia Japan, AirAsia Indonesia, Philippines AirAsia ja Thai AirAsia kuuluvat kaikki saman emoyhtiön alle.

Air Asia

Firefly

Firefly on Malesian kansallisen lentoyhtiön Malaysia Airlinesin tytäryhtiö, joka perustettiin vuonna 2007. Yhtiön kotikenttä on Malesian Kuala Lumpur.

Halpalentoyhtiö liikennöi Malesian sisäisten lentojen lisäksi myös Singaporeen, Thaimaahan ja Indonesiaan. Turisteja kiinnostavia kohteita ovat erityisesti Langkawin rantakohde sekä Thaimaan Phuket ja Koh Samui.

Firefly

Nok Air

Thaimaalainen halpalentoyhtiö Nok Air käyttää Bangkokin vanhaa Don Mueang -lentokenttää. Yhtiöllä on yli 20 Thaimaan sisäisen reitin lisäksi lentoja eri puolille Aasiaan kuten Tokioon, Taipeihin ja Singaporeen. Nok Airin lentolaivue koostuu erilaisista koneista, mutta yhtiöllä on käytössä esimerkiksi useita Boeingin 737 -matkustajalentokoneita.

Nok Air

Jetstar Asia

Jetstar Asia on Singaporessa majaansa pitävä halpalentoyhtiö, joka lentää Australiaan, Indonesiaan, Japaniin, Kiinaan, Hongkongiin, Malesiaan, Thaimaahan ja Vietnamiin. Lentonsa Jetstar suorittaa Airbusin A320-koneilla.

Jetstar Asia on lähtöisin Jetstar Airwaysista, joka taas on australialaisen Qantas-lentoyhtiön halpalentoihin keskittyvä tytäryhtiö. Muita tytäryhtiöitä ovat Jetstar Japan ja Jetstar Pacific Airlines.

Jetstar Asia

Tiger Airways

Tiger Airways lentää Singaporesta kohteisiin Australiassa, Filippiineillä, Indonesiassa, Intiassa, Kiinassa, Malesiassa, Thaimaassa ja Vietnamissa. Tiger Airways on Singapore Airlinesin vuonna 2004 perustettu tytäryhtiö.

Flickr/Kentaro IEMOTOTiger Airwaysin lentokone
Tiger Airwaysin kyydissä pääsee Singaporesta esimerkiksi Austaraliaan ja eri puolille Aasiaa.

CAPA on palkinnut Tiger Airwaysin parhaana halpalentoyhtiönä 2010 ja yhtiöllä on myös muita palkintoja. Tiger Airwaysin laivue koostuu Airbusin A320 -matkustajalentokoneista.

Tiger Airways

Scoot

Scoot on singaporelainen halpalentoyhtiö, joka operoi lentoja Aasian kohteiden lisäksi aina Australiaan saakka. Yhtiö lentää myös Kiinaan, Japaniin, Thaimaahan, Hongkongiin, Etelä-Koreaan ja Taiwaniin.

Vuonna 2011 perustetun yhtiön lentokalusto koostuu Boeing 787 -koneista.

Scoot

Citilink

Citilink on indonesialainen halpalentoyhtiö, joka lentää Indonesian sisäisiä lentoja edullisimmillaan muutamalla kympillä. Yhtiöllä on noin 20 maan sisäistä kohdetta. Citilink on Garuda Indonesian entinen tytäryhtiö, joka operoi nykyään omillaan.

Citilink

Lion Air

Lion Air on Indonesian suurin halpalentoyhtiö, joka lentää kymmeniin kohteeseen. Indonesian sisäisten lentojen lisäksi Lion Air lentää Malesiaan, Singaporeen ja Vietnamiin. Yhtiöllä on käytössä yli 100 lentokonetta, joihin kuuluu esimerkiksi Airbusin A330-koneita.

Lion Air on Citilinkin kanssa niitä harvoja indonesialaisia lentoyhtiöitä, jotka eivät enää kuulu Euroopan komission lentoyhtiöiden mustalle listalle.

Lion Air

Cebu Pacific

Filippiiniläisen Cebu Pacificin tärkeimmät keskukset ovat Manilan ja Mactan-Cebun kansainväliset lentokentät. Cebu Pacific lentää 38 kohteeseen Filippiinien sisällä ja 30 kohteeseen muualla Aasiassa. Yhtiön kohteita ovat muun muassa Indonesian Jakarta, Malesian Kuala Lumpur ja Vietnamin Hanoi.

Lentokalustona Cebu Pacificilla on Airbusin matkustajalentokoneita A319, A320 ja A330 sekä lentokonevalmistaja ATR:n koneita.

Cebu Pacific

Teksti: Jere Uljas ja Krista Ahonen
Kuvat: Flickr/joolsgriff, Andrew W. Sieber, Jeff Wong, Kentaro IEMOTO

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja