Hyppää sisältöön

Huh! Tämä käsittämätön nähtävyys Thaimaassa on kuin tehty riskejä varten

Rantapallo Päivitetty: 14.02.2024
Thaimaalaiset rautatiemarkkinat ovat paikallisille arkipäiväinen ostospaikka, mutta matkailijoille todellinen ihmetyksen aihe.

Juna viilettää markkinoiden läpi Thaimaassa

Thaimaan erikoisista ostospaikoista tunnetuimmat lienevät kelluvat markkinat, mutta oletko kuullut Samut Songkhramissa sijaitsevasta Maeklongin torialueesta?

Maeklong Railway Market on alueensa suurin ja vanhin kalaa, vihanneksia ja vaatteita myyvä tori, joka on auki ympäri vuoden. Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan tavallinen ostospaikka, sillä torin läpi kulkee rautatie.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katetut kojut levittäytyvät aivan raiteille saakka. Junan saapuessa kauppiaat siirtävät myyntipistettään suojaavat varjot nopeasti sivuun. Junan mentyä ohi ne asetetaan takaisin muutamassa sekunnissa, ja kaupankäynti jatkuu niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Maeklongin läpi kulkeva rata on vilkkaasti liikennöity. Myyjät joutuvat siirtämään varjonsa syrjään jopa kahdeksan kertaa päivässä. Muutamaa minuuttia ennen junan saapumista ilmassa kaikuu varoittava äänimerkki.

ShutterstockMarkkinat rautatiellä
Myytävät tuotteet lasketaan kirjaimellisesti raiteiden päälle.

Näky on sen verran poikkeuksellinen, että markkinoista on tullut suosittu vierailukohde. Torille saavutaan näkemään junan ohitus omin silmin, ottamaan valokuvia erikoisesta paikasta ja tekemään ostoksia.

Kävijöitä saattaa ihmetyttää tapa, jolla juna huristaa jopa joidenkin syötävien tuotteiden yli. Suomalaisiin sääntöihin tottuneista se ei kuulosta kovin hygieeniseltä.

Maeklongin markkinat ovat toimineet samalla paikalla jo ennen rautatien valmistumista vuonna 1905. Alun perin se rakennettiinkin tuotteiden kuljetusta varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Markkinat löytyvät vajaan parin tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Paikan päälle voi tehdä päiväretken opastetusti tai itsenäisesti. Lähellä sijaitsevat myös Damnoen Saduakin kelluvat markkinat, jotka on helppo yhdistää samaan reissuun.

Katso alta häkellyttävä video Maeklongin markkinoilta!

Video: YouTube / Great Big Story

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kumpi sopii sinulle: Phuket vai Krabi?

Phuket vai Krabi – kumpi Thaimaan suosikkikohteista sopii sinulle?

Thaimaan yleisimmät riskit

Mitkä ovat Thaimaan yleisimmät vaarat? 6 asiaa, jotka jokaisen kannattaa huomioida

Päiväretket Phuketista

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Kiittäminen Thaimaassa

Varo helppoa mokaa Thaimaassa – näin kiität oikein lomallasi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja