Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Seitsemän parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Parin viikon lomalla ehtii hyvin tehdä yhden tai useamman päiväretken. Näihin kohteisiin pääset helposti Phuketin rantakohteista.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 22.01.2020
facebook   whatsapp

1. Phang Ngan lahti ja James Bond Island

Ehkä kaikkein suosituin retki Phuketista sijoittuu Phang Ngan lahdelle ja James Bond Islandin maisemiin. Täältä löytyvät upeat vedestä nousevat karstikalliot, ja lisäksi matkailijoita houkuttelee elokuvasankarin mukaan nimetty paikka.

Näissä maisemissa kuvattiin vuonna 1974 ilmestynyt elokuva 007 ja kultainen ase, jonka nimiroolissa nähtiin Roger Moore. Suomalainen sukelluskoulu Raya Divers ja lukuisat muut toimijat järjestävät päiväretkiä Phang Ngan lahdelle. Retkillä kalliomaisemissa liikutaan yleensä pitkähäntäveneellä, mutta tarjolla on myös kanoottiajeluja sisältäviä vaihtoehtoja.

2. Phi Phi -saaret

Yksi Phuketin tunnetuimmista päiväretkistä vie kuuluisille Phi Phi -saarille. Lautat lähtevät Phuket Townissa sijaitsevasta Rassadan satamasta, ja kaikki saaren matkatoimistot myyvät valmiita retkiä. Lauttamatka saarten välillä kestää noin kaksi tuntia.

ShutterstockPäiväretki Phi Phi -saarille
Phuketista tehdään päivittäin retkiä Phi Phi -saarille.

Yhden päivän aikana ehtii hyvin matkustaa Phi Phille, tutustua saareen ja syödä lounasta. Halukkaat voivat tietysti myös yöpyä Phi Phillä, jossa on valtavasti majoitustarjontaa. Muistathan, että elokuvasta tuttu Maya Bay on toistaiseksi suljettu kävijöiltä.

3. Kelluva saari Koh Panyi

Miltä tuntuisi vierailla kylässä, joka on rakennettu kokonaan veden päälle? Tällainen on Phang Ngan lahdella kelluva Koh Panyi, josta saatetaan käyttää myös nimeä Koh Panyee. Saari voi olla osana Phang Ngan retkiä, mutta nopean pysähdyksen sijaan sinne voi halutessaan tehdä oman retken.

ShutterstockKelluva kylä Thaimaassa
Koh Panyin asukkaat ovat rakentaneet toimivan kylän veden päälle.

Alun perin indonesialaisten perustamassa kylässä on noin 1 500 asukasta ja kaikki peruspalvelut. Jopa jalkapallokenttä on rakennettu veden päälle. Omatoimisesti saarelle pääsee sopimalla edestakaisesta kyydistä pitkähäntäveneellä.

4. Naapurisaari Koh Yao Noi

Lähimpänä Phuketia sijaitsevan naapurisaari Koh Yao Noin uneliaisuus on melkoinen ihme. Miten saarelle ei ole valunut enempää väkeä Thaimaan suosituimmasta turistikohteesta? Muslimienemmistöinen saari on hyvin rauhallinen verrattuna Phuketiin, josta löytyy bileitä viikon jokaisena päivänä. Koh Yao Noille on helppo matkustaa omatoimisesti, ja lauttalippuja voi ostaa matkatoimistoista.

Palveluiltaan Koh Yao Noi on vielä varsin vaatimaton – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Six Senses -ketjun hulppea luksushotelli on yksi koko maan upeimmista majapaikoista. Koh Yao Noille pääsee Phuketista

5. Samat Nangshe

Phuketin vähemmän tunnettu lähikohde Samat Nangshe vie niin ikään ihailemaan Phang Ngan lahden maisemia, mutta mantereen puolelta. Kyseessä on näköalapaikka, joka on tullut tunnetuksi sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien kautta.

ShutterstockMaisemapaikka Samat Nangshe
Näköalapaikka mantereen puolella on yksi uudempia houkutuksia Phuketissa.

Perille päästäkseen matkailijoiden on ylitettävä Sarasinin silta, joka yhdistää Phuketin saaren mantereeseen. Sillalta matkaa kukkulalla sijaitsevalle näköalapaikalle on noin 30 kilometriä. Matkailijoita varten näköalapaikalle on perustettu jonkin verran palveluja ja jopa mahdollisuus yöpyä teltassa tai bungalowissa.

6. Raya Yain paratiisiranta

Koh Raya Yaista käytetään matkanjärjestäjien retkivalikoimassa usein nimeä “paratiisiranta”, eikä se ole liioiteltu. Pienen saaren valkohiekkainen ranta todella on poikkeuksellisen upea jopa Thaimaan mittapuulla. Hiekka on kuin perunajauhoa.

Saarelle pääsee Phuketista noin 1,5 tunnissa. Raya Yaille järjestetään paljon valmiita retkiä, jotka sopivat helppoa lomaa etsivälle matkailijalle. Kohde sopii erityisesti sukeltajille ja snorklaajille. Saaresta käytetään myös nimeä Racha Island.

7. Värikäs Phuket Town

Pääkaupunki Phuket Town on Phuketin helpoin päiväretki, sillä se ei vie lainkaan pois saarelta. Karon Beachin ja Patong Beachin kaltaisista rantakohteista Phuket Townissa vierailuun kannattaa kuitenkin varata kokonainen päivä. Upeasti säilynyt vanhakaupunki on pakko nähdä loman aikana.

ShutterstockPäiväretki Phuket Towniin
Jos majoitut Phuketin rantakohteissa, tee ainakin yksi retki Phuket Towniin.

Värikkäät kiinalais-portugalilaiset rakennukset ovat nykyään täynnä trendikkäitä kahviloita, putiikkeja ja hotelleja. Sunnuntai-iltaisin järjestetään vilkkaat markkinat.

Phuket Towniin pääsee rantakohteista joko taksilla tai lava-autoa muistuttavalla paikallisbussilla, jonka kyydissä yhdensuuntainen matka maksaa vain 40 bahtia eli noin euron. Muista aina tarkistaa, koska viimeinen bussi kulkee – liikennöinti loppuu jo alkuillasta.

Lue myös: Joko löysit Phuketin ihanimman näköalapaikan? Tämä trooppinen maisema on pakko nähdä omin silmin

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.