Hyppää sisältöön

Kahdeksan parasta päiväretkeä Phuketista – mikä näistä sopii sinulle?

  • Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 23.02.2024
Parin viikon lomalla ehtii hyvin tehdä yhden tai useamman päiväretken. Näihin kohteisiin pääset helposti Phuketin rantakohteista.

1. Phang Ngan lahti ja James Bond Island

Ehkä kaikkein suosituin retki Phuketista sijoittuu Phang Ngan lahdelle ja James Bond Islandin maisemiin. Täältä löytyvät upeat vedestä nousevat karstikalliot, jotka ovat monille matkailijoille juuri se näky, mitä Thaimaasta haetaan.

Kävijöitä houkuttelee myös elokuvasankarin mukaan nimetty paikka. Näissä maisemissa kuvattiin vuonna 1974 ilmestynyt Bond-elokuva 007 ja kultainen ase, jonka nimiroolissa nähtiin Roger Moore.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPhing Kan Thaimaassa
Merestä nousevat kalliot ovat Thaimaan tunnistettavimpia maisemia.

Suomalainen sukelluskoulu Raya Divers ja lukuisat muut toimijat järjestävät päiväretkiä Phang Ngan lahdelle. Retkillä kalliomaisemissa liikutaan yleensä pitkähäntäveneellä, mutta tarjolla on myös kanoottiajeluja sisältäviä vaihtoehtoja.

2. Phi Phi -saaret

Yksi Phuketin tunnetuimmista päiväretkistä vie kuuluisille Phi Phi -saarille. Lautat lähtevät Phuket Townissa sijaitsevasta Rassadan satamasta, ja kaikki saaren matkatoimistot myyvät valmiita retkiä. Lauttamatka saarten välillä kestää noin kaksi tuntia.

Monet haluavat nähdä The Beach -elokuvasta tutun Maya Bayn, joka on jälleen avoinna kävijöille noin neljän vuoden mittaisen tauon jälkeen. Yliturismista kärsineen luonnonpaikan korallitilannetta haluttiin elvyttää.

ShutterstockPäiväretki Phi Phi -saarille
Phuketista tehdään päivittäin retkiä Phi Phi -saarille.

Yhden päivän aikana ehtii hyvin matkustaa Phi Phille, tutustua saareen ja syödä lounasta. Halukkaat voivat tietysti myös yöpyä Phi Phillä, jossa on valtavasti majoitustarjontaa saaren pieneen kokoon nähden.

Phi Phi on myös reppureissaajien suosiossa, ja sieltä löytyy vilkasta yöelämää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kelluva saari Koh Panyi

Miltä tuntuisi vierailla kylässä, joka on rakennettu kokonaan veden päälle?

Tällainen on Phang Ngan lahdella kelluva Koh Panyi, josta saatetaan käyttää myös nimeä Koh Panyee. Saari saattaa olla osana Phang Ngan retkiä, mutta nopean pysähdyksen sijaan sinne voi halutessaan tehdä oman retken.

ShutterstockKelluva kylä Thaimaassa
Koh Panyin asukkaat ovat rakentaneet toimivan kylän veden päälle.

Alun perin indonesialaisten perustamassa kylässä on noin 1 500 asukasta ja kaikki peruspalvelut. Jopa jalkapallokenttä on rakennettu veden päälle. Omatoimisesti saarelle pääsee sopimalla edestakaisesta kyydistä pitkähäntäveneellä.

4. Naapurisaari Koh Yao Noi

Lähimpänä Phuketia sijaitsevan naapurisaari Koh Yao Noin uneliaisuus on melkoinen ihme. Miten saarelle ei ole valunut enempää väkeä Thaimaan suosituimmasta turistikohteesta?

Muslimienemmistöinen saari on hyvin rauhallinen verrattuna Phuketiin, josta löytyy bileitä viikon jokaisena päivänä. Koh Yao Noille on helppo matkustaa omatoimisesti, ja lauttalippuja voi ostaa matkatoimistoista.

ShutterstockPhuketin naapurisaari
Phuketin rauhallisella naapurisaarella ei ole massaturismia.

Palveluiltaan Koh Yao Noi on vielä varsin vaatimaton – muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Six Senses -ketjun hulppea luksushotelli on yksi alueen upeimmista majapaikoista. Koh Yao Noille pääsee Phuketista pitkähäntäveneellä tai pikaveneellä Bang Rongin laiturilta.

5. Samat Nangshe

Phuketin vähemmän tunnettu lähikohde Samat Nangshe vie niin ikään ihailemaan Phang Ngan lahden maisemia, mutta mantereen puolelta. Kyseessä on näköalapaikka, joka on tullut tunnetuksi sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockMaisemapaikka Samat Nangshe
Näköalapaikka mantereen puolella on yksi uudempia houkutuksia Phuketissa.

Perille päästäkseen matkailijoiden on ylitettävä Sarasinin silta, joka yhdistää Phuketin saaren mantereeseen. Sillalta matkaa kukkulalla sijaitsevalle näköalapaikalle on noin 30 kilometriä. Matkailijoita varten näköalapaikalle on perustettu jonkin verran palveluja ja jopa mahdollisuus yöpyä teltassa tai bungalowissa.

6. Raya Yain paratiisiranta

Koh Raya Yaista käytetään matkanjärjestäjien retkivalikoimassa usein nimeä “paratiisiranta”, eikä se ole liioiteltu. Pienen saaren valkohiekkainen ranta todella on poikkeuksellisen upea jopa Thaimaan mittapuulla. Hiekka on kuin perunajauhoa.

Noin 12 kilometrin päässä Phuketista sijaitsevan saaren nimi voidaan kirjoittaa myös muodossa Racha. Saarella on jonkin verran majoitusvaihtoehtoja matkailijoille, jotka haluavat jäädä yöksi tai viettää useamman päivän pikkusaarella.

ShutterstockRachan saari
Myös suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat retkiä Rachan saarelle.

Saarelle pääsee Phuketista noin 30–60 minuutissa menopelistä riippuen. Raya Yaille järjestetään paljon valmiita retkiä, jotka sopivat helppoa lomaa etsivälle matkailijalle. Kohde sopii erityisesti sukeltajille ja snorklaajille.

7. Similanin saaret

Jos olet valmis tekemään retken hieman kauemmas, kannattaa harkita kirkkaiden vesien Similanin saaria. Päiväretkellä on syytä varautua tiukkaan ohjelmaan ja aikaiseen herätykseen: siirtyminen saarille kestää Phuketista noin kolme tuntia per suunta. Matkaa taitetaan bussilla ja pikaveneellä.

Retki sopii parhaiten matkailijoille, jotka ovat jo käyneet lähempänä sijaitsevilla saarilla tai jotka haluavat varta vasten kokea Similanin. Perillä poikkeuksellisen turkoosi vesi palkitsee kävijän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
ShutterstockPäiväretket Phuketista
Matka Similanille on useimpien mielestä vaivan arvoinen.

Similanin parasta antia on sukellus ja snorklaus. Päiväretkellä ehtii nauttia lounasta, uida, snorklata ja nousta suositulle näköalapaikalle. Saarille tehdään myös pidempiä sukellusretkiä, joissa yövytään liveaboard-veneissä.

Päiväretki Similanille on parasta tehdä siinä vaiheessa lomaa, kun aikaerorasitus on jo tasoittunut. Varhaisaamusta myöhäisiltaan kestävillä retkillä vaaditaan energiaa.

8. Värikäs Phuket Town

Pääkaupunki Phuket Town on Phuketin helpoin päiväretki, sillä se ei vie lainkaan pois saarelta. Karon Beachin ja Patong Beachin kaltaisista rantakohteista Phuket Townissa vierailuun kannattaa kuitenkin varata kokonainen päivä. Upeasti säilynyt vanhakaupunki on pakko nähdä loman aikana.

ShutterstockPäiväretki Phuket Towniin
Jos majoitut Phuketin rantakohteissa, tee ainakin yksi retki Phuket Towniin.

Värikkäät kiinalais-portugalilaiset rakennukset ovat nykyään täynnä trendikkäitä kahviloita, putiikkeja ja hotelleja. Sunnuntai-iltaisin järjestetään vilkkaat markkinat.

Phuket Towniin pääsee rantakohteista joko taksilla tai lava-autoa muistuttavalla paikallisbussilla, jonka kyydissä yhdensuuntainen matka maksaa vain 40 bahtia eli noin euron. Muista aina tarkistaa, koska viimeinen bussi kulkee – liikennöinti loppuu jo alkuillasta.

Lue myös: Phuketin kiinnostavimmat nähtävyydet – 18 paikkaa, jotka haluat nähdä lomalla

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja