Kuva: Shutterstock
Kiittäminen Thaimaassa

Varo helppoa mokaa Thaimaassa – näin kiität oikein lomallasi

Matkailija törmää Thaimaassa kulttuurieroihin heti maahan saapumisen jälkeen – joko tiedät, kuinka Thaimaassa kuuluu kiittää oikeaoppisesti?

Käsien paikalla on väliä

Thaimaa on monille suomalaismatkailijoille ensimmäinen aasialainen matkakohde, ja paikalliset tavat voivat herättää rutkasti kysymyksiä. Matkakohteen kulttuurista pääsee kuitenkin nopeasti jyvälle, vaikka paikallisten kohteliaisuus voi häkellyttää suomalaismatkailijaa kerta toisensa jälkeen.

Kohteliaaseen kulttuuriin kuuluu kiittäminen vuolaasti ja joka käänteessä. Matkailijat oppivat kiitossanat nopeasti, sillä miesten sanomana kob khun krap ja naisten sanomana kob khun kaa eivät jää tuntemattomiksi fraaseiksi.

Thaimaassa ei kuitenkaan kiitetä vain sanoilla, vaan myös eleillä. Yhteen liitetyt kädet ovat tuttu näky Thaimaassa, mutta harva matkailija tietää, mihin korkeuteen kädet kuuluu asettaa missäkin tilanteessa. Vaikka matkailijat saavatkin paljon anteeksi ja yrittäminen kannattaa aina, pahimmillaan väärään korkeuteen asetetut kädet voidaan tulkita loukkaukseksi.

Näin kiität oikein

Kun haluat kiittää oikein, huomioi vastaanottaja. Jos kiität itseäsi nuorempaa ihmistä, voit asettaa kädet rintakehän eteen niin, että sormenpäät ovat hieman leuan alapuolella. Pidä kyynärpäät lähellä kehoa ja lausu kiitos.

Kiittäessäsi itseäsi vanhempaa henkilöä, liitä kädet yhteen ja nosta peukalot nenän korkeuteen sekä sormenpäät kulmakarvojen tasolle. Tee pieni kumarrus.

Kun astut pyhään paikkaan tai kiität munkkia tai muuta pyhää henkilöä, nosta peukalot aina kulmakarvojen korkeuteen saakka ja sormenpäätä hiusrajaan. Kumarra syvään osoittaaksesi kunnioitusta.

>> Lue myös: Huomioi thaimaalainen kulttuuri matkallasi – näiden vinkkien avulla et mokaa

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 22.3.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 1,80 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia