Hyppää sisältöön

Varo helppoa mokaa Thaimaassa – näin kiität oikein lomallasi

  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.02.2024
Matkailija törmää Thaimaassa kulttuurieroihin heti maahan saapumisen jälkeen – joko tiedät, miten Thaimaassa kuuluu kiittää oikeaoppisesti?

Kädet kuuluvat thaimaalaiseen kiitokseen

Thaimaa on monille suomalaismatkailijoille ensimmäinen aasialainen matkakohde, ja paikalliset tavat voivat herättää rutkasti kysymyksiä. Matkakohteen kulttuurista pääsee kuitenkin nopeasti jyvälle, vaikka paikallisten kohteliaisuus voikin aluksi häkellyttää.

Kohteliaaseen kulttuuriin kuuluu kiittäminen vuolaasti ja joka käänteessä. Matkailijat oppivat kiitossanat nopeasti, sillä miesten sanomana kob khun krap ja naisten sanomana kob khun kaa eivät jää tuntemattomiksi fraaseiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaassa ei kiitetä vain sanoilla, vaan myös eleillä. Yhteen liitetyt kädet ovat tuttu näky Thaimaassa, mutta harva matkailija tietää, mihin korkeuteen kädet kuuluu asettaa missäkin tilanteessa. Vaikka matkailijat saavatkin paljon anteeksi, pahimmillaan väärään korkeuteen asetetut kädet voidaan tulkita loukkaukseksi.

Näin kiität oikein Thaimaassa

Kun haluat kiittää oikein, huomioi vastaanottaja. Jos kiität itseäsi nuorempaa ihmistä, voit asettaa kädet rintakehän eteen niin, että sormenpäät ovat hieman leuan alapuolella. Pidä kyynärpäät lähellä kehoa ja lausu kiitos.

Kiittäessäsi itseäsi vanhempaa henkilöä, liitä kädet yhteen ja nosta peukalot nenän korkeuteen sekä sormenpäät kulmakarvojen tasolle. Tee pieni kumarrus.

Kun astut pyhään paikkaan tai kiität munkkia tai muuta pyhää henkilöä, nosta peukalot aina kulmakarvojen korkeuteen saakka ja sormenpäätä hiusrajaan. Kumarra syvään osoittaaksesi kunnioitusta.

>> Lue myös: Huomioi thaimaalainen kulttuuri matkallasi – näiden vinkkien avulla et mokaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja