Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näe Thaimaan parhaat saaret – seitsemän paratiisisaarta, jotka tulee kokea

Shutterstock artikkelin kuva
Rantalomat
Thaimaan lukuisten lomasaarien joukosta löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Lue esittelyt seitsemästä paratiisisaaresta ja valitse suosikkisi!
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 19.10.2022
facebook   whatsapp

Ystävällinen Thaimaa on suomalaisten suosikki

Thaimaan trooppinen ilmasto sekä ystävälliset ja vieraanvaraiset ihmiset tekevät maasta ihanteellisen lomakohteen. Thaimaan kaunis luonto ja maukas ruokakulttuuri ovat hurmanneet myös suomalaismatkailijat – ei olekaan ihme, että maa on ylivoimaisesti suosituin kaukokohde, jonne palataan yhä uudelleen.

Thaimaan lomakohteissa on valinnanvaraa jokaiseen makuun, sillä lomapäivät voi viettää rauhallisemmilla rannoilla tai vauhdikkaiden aktiviteettien parissa. Monet lomailijat käyvät yhden reissun aikana myös useammassa kohteessa, ja erityisesti saarihyppelyt ovat suosittuja.

Lue esittelyt seitsemästä ihanasta saarikohteesta Thaimaassa ja löydä juuri sinulle paras vaihtoehto!

1. Monipuolinen Koh Samui

Thaimaan suurimpiin saariin lukeutuva Koh Samui on monipuolinen lomakohde, joka on jo pitkään ollut paratiisin etsijöiden suosikki. Saari on oivallinen valinta matkailijoille, jotka toivovat reissultaan toimintaa rantalomaympäristössä, mutta eivät halua turistimassojen sekaan esimerkiksi Pattayalle.

Koh Samuilta löytyy runsaasti aktiviteetteja, mutta myös rauhaa ja hiljaisuutta. Vielä parikymmentä vuotta sitten saari oli melkeinpä koskematon, mutta sen jälkeen kehitys on ollut nopeaa. Vaikka matkailijoita on nykyisin Samuillakin melko paljon, voi sieltä hyvinkin vielä löytää salaisia sopukoita. Upeista rannoista voi jokainen valita mieleisensä sen mukaan, haluaako rauhaa vai läpi yön kestäviä bileitä.

Shutterstock
Rauhallisemmalta Koh Samuin saarelta löytyy myös kiinnostavia aktiviteetteja.

Koh Samuilla ei juurikaan ole perinteisiä nähtävyyksiä, vaan saaren vetovoima piilee luonnossa: värikäs perhospuisto Samui Butterfly Garden, koralliriuttaretket lasipohjaveneellä, Namuang-vesiputoukset sekä kansallispuisto Ang Thong National Marine Park ovat matkailijoiden suosimia vierailukohteita.

2. Sukeltajien Koh Tao

Koh Taon pikkusaari on tunnettu kirkkaista vesistään ja upeasta vedenalaisesta maailmastaan, mikä onkin saanut kohteen nousemaan oikeaksi sukeltajien paratiisiksi. Saarella toimii myös suomalainen sukelluskoulu Koh Tao Divers.

Shutterstock
Koh Tao tunnetaan sukeltajien paratiisina.

Koh Tao on ennen kaikkea rento ja mukava lomakohde, ja se onkin hyvä valinta niin lapsiperheille kuin pariskunnillekin. Koh Taollakin pääsee nauttimaan drinkkejä rantabaareissa, mutta villit juhlat löytyvät muualta.

Koh Taolla on useita upeita rantoja, joilla voi rauhassa nauttia lomailun ihanuudesta. Erityisesti Ao Lewk kuuluu Koh Taon rantojen helmiin. Kohteessa ei ole juurikaan omia nähtävyyksiä, mutta sieltä järjestetään kiinnostavia veneretkiä lähialueen rannoille ja autioille saarille.

3. Koh Muk kutsuu rentoutumaan

Koh Muk on varsinkin rauhaa ja yksityisyyttä kaipaavien matkailijoiden mieleen. Saari on kenties Thaimaan rauhallisimpia ja koskemattomimpia alueita.

Koh Mukilta löytyy vehreää sademetsää sekä silmän kantamattomiin ulottuvia pitkiä hiekkarantoja. Saari on oivallinen rentoutumispaikka, jossa ei välttämättä tarvita muita ohjelmanumeroita kuin riippumatossa ja rannalla loikoilu. Saarella on jonkin verran bungalow-tyyppistä majoitusta ja myös turisteille tarkoitettuja aktiviteetteja, kuten vaikkapa snorklausta ja sukellusta.

Shutterstock
Pitkät hiekkarannat ovat Koh Mukin valtti

4. Koh Phi Phi tarjoaa portin paratiisiin

Koh Phi Phin saariryhmä Thaimaan Andamaanienmeren puoleisella rannikolla on monelle pala paratiisia. Valkoisista hiekkarannoistaan ja upeista poukamistaan tunnettu Phi Phi tuli suurelle yleisölle tutuksi viimeistään vuoden 2000 hittileffasta The Beach.

Rantaelämän lisäksi päivät Phi Phillä kuluvat kirkkaissa vesissä sukeltaen tai vaikkapa vuorikiipeilyä harrastaen. Innokkaat kotikokit voivat myös perehtyä thaimaalaisten ruokien saloihin paikallisten järjestämillä kokkauskursseilla.

Shutterstock
Moni matkailija haaveilee Koh Phi Phi -saarten maisemista.

Tapaninpäivän 2004 tsunamissa pahoin tuhoutunut Koh Phi Phi on palannut takaisin entiseen loistoonsa. Nopeasti kasvaneen suosikkikohteen kehitystä on uudelleenrakennuksen yhteydessä yritetty jopa hieman jarrutella – bungalowit ja hotellit täyttävät silti saaren hiekkarantoja vanhaan malliin.

5. Koe kaunis Koh Lanta

Koh Lanta muodostuu isommasta saariryhmästä, jonka kaksi pääsaarta ovat nimeltään Koh Lanta Yai ja Koh Lanta Noi. Matkailupalvelut ovat keskittyneet Koh Lanta Yaille, johon nimellä Koh Lanta tyypillisesti viitataan. Koh Lantalle pääsee helpoimmin Krabin kautta. Omaa lentokenttää Koh Lantalla ei ole.

Shutterstock
Koh Lantalla on monia rantoja, joista jokainen matkailija voi löytää mieleisensä.

Koh Lantan nähtävyyksiin kuuluvat upeiden rantojen lisäksi muun muassa Mu Kon kansallispuisto ja Khao Mai Kaewin tippukiviluolat.

6. Phuket on Thaimaan-lomien klassikko

Thaimaan suurin saari Phuket on perinteinen pakettimatkakohde, jonne saapuu vuosittain miljoonia vierailijoita. Turismi on tehnyt saaresta helpon ja monipuolisen lomakohteen, josta löytyy jokaiselle jotain. Vaikka nopeasti kasvanut Phuket jakaakin mielipiteitä, löytyvät saarelta kaikki ainekset onnistuneeseen lomaan.

Phuket sopii erityisesti nuorekkaille lomailijoille, jotka haluavat nauttia runsaasta ravintola- ja baaritarjonnasta. Phuketin kaupungista löytyy myös muita saaria paremmat ostosmahdollisuudet tavarataloista perinteisiin markkinakojuihin. Lapsiperheet viihtyvät niin ikään vauhdikkaalla saarella.

Shutterstock
Phuket on monien matkailijoiden suosima kohde, minne on helppo matkustaa.

Jos ajatus kaukomatkasta arveluttaa, on Phuket loistovalinta ensimmäiselle pidemmälle reissulle. Saarella voi esimerkiksi kokeilla sukellusta suomenkielisten opettajien johdolla ja jopa poiketa suomalaiseen saunaan koti-ikävän yllättäessä.

Phuket kuuluu tyypillisiin pakettimatkakohteisiin, ja sinne on talvikaudella usein myös edullisia äkkilähtöjä tarjolla. Itsenäinen matkailija voi tietenkin varata myös omatoimisesti halvat lennot Phuketiin ja etsiä mieleisen majapaikan ilman pakettimatkan velvoitteita.

7. Rentojen rantojen Koh Chang

Koh Chang on perinteisesti ollut thaimaalaisten suosima viikonloppukohde, jonne myös reppureissaajat ovat löytäneet. Turismin kasvusta huolimatta Koh Chang on vielä varsin autenttinen saari, josta on helppo löytää omaa rauhaa.

Shutterstock
Koh Chang on helppo yhdistää Bangkokin-lomaan.

Rantaelämän lisäksi Koh Changilla voi tehdä esimerkiksi kajakkiretkiä ja ihailla upeita vesiputouksia. Monet vuokraavat mopon ja kiertelevät saaren hiljaisempia osia, joissa voi bongata muun muassa merikotkia ja muita komeita lintuja.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Maria Hietala ja Krista Ahonen
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (10) Jätä kommentti

 1. Menikö nyt tuo PhiPhi ihan oikein Maria Hietala.?

  Saari tosin kuuluu alueeseen, muuta esim. kuva ei PhiPhiltä vaan juuri elokuvan maisemista.


  • Sori , luin unenpöpper|ossä väärin.
   lillä tuo laguui kuuluu kyseiseen saareen.


 2. Pattayalta löytyy myös paljon muuta kun tyttö baarit ja hinnoiltaan tosi edullinen


 3. Kaikki yrittää kiskoo rahaa, huijaa taksikyytien hinnoissa yms. Koko ajan jiku tyrkyttää jotain. Edullinen maa.. ei ole kun turistipaikkoihin menet. Lisäks lisä tuliaisena voi olla syyhy johon ei tehoa lääkkeet


 4. Hyviä vinkkejä kyllä. Käymme Thaimaassa aina joka toinen vuosi niin pitääpä ihan tulostaa tämä sivu, jotta muistaa ensi kerralla kun mennään tuonne taas vuoden päästä.


 5. Paras saari on mielestäni Koh Kham, parin tunnin venematka Changista etelään.


 6. aivan ihana upea paikka Koh Muksaari


 7. Tao oli tosi hyvä paikka… vaikka vaan snorklailtiin ja oltiin beachillä.

  Phangan vieressä on myös kuulemma kiva mutta siellä ei ehditty käydä.


 8. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.